egyszerű kertészeti projekt; kertészet ősszel; őszi kertészet; hogyan díszítsem a kertem ősszel; őszi kertészet egyszerűen

hirdetes

3 egyszerű őszi kertészeti projekt

Szeder
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az őszi kerti projektek az év legszórakoztatóbb kertészeti projektjei lehetnek. A levegő éles és hűvös, a színek élénkebbnek tűnnek. Függetlenül attól, hogy melyik őszi kertészeti projektet választod a lent felsoroltak közül, ügyelj arra, hogy a növények gyökereit rendkívül boldoggá tedd. Fontos, hogy adj lendületet a növényeknek az erős gyökérnövekedésnek, mindezt ültetőtablettákkal a legegyszerűbb és legpraktikusabb megoldás. Egy hónappal az ültetés után kezdd el etetni növényeidet vízben oldódó növényi táplálékkal.

őszi kertészeti tippek

Az őszi kertészeti projekt eredménye lehet egy házi salátabüfé

A saláta szereti a hűvösebb hőmérsékletet, és az egyik legkönnyebben és leggyorsabban termeszthető növény. Készíts egy színes, élő központi elemet szabadtéri étkezőasztalodhoz, amely kettős feladatot teljesít, első osztályú stílust és ízletes első fogást biztosít. Kezd egy sekély vályúval, alacsony tál alakú edénnyel vagy négyszögletes vetőgéppel. Győződj meg róla, hogy vannak vízelvezető lyukak (ha nincs), helyezzen alá egy tálcát vagy csészealjat, hogy megakadályozd a talaj és a víz kiömlését az asztalra. Töltsd fel harmadáig majd ültess el egy vegyes salátát, gondoljon lime-zöldre, sötétvörösre, pettyesre, tölgy levelűre és laza levelűre. Érdemes lehet a nasturtiumot is beletenni, amely egy élénken virágzó növény ehető levelekkel és szirmokkal, valamint egy olasz petrezselyem növény. vagy kettőt az élénk ízért. Mind ez olyan egyszerű lesz, mint az egyszer egy és még az évszakot is bírni fogja, arról nem is beszélve, hogy számunka is hasznos lehet, hiszen a saláta remek kiegészítője az ételeknek.

Paradicsomos ketreces madárfürdő vagy etető

Kíváncsi vagy, mit kezdj azzal a drótparadicsomos ketreccel, ami a kertedben van, idén ősszel? Ne tárold, állítsd helyre! Keress egy helyet a virágágyásokban, amelyet jól látsz az ablakból, így élvezheted a madarakat, amint kortyolgatnak, mártogatnak és rázogatnak. Ehhez a projekthez kerek paradicsomkalitkára, kerti talajra, 14 hüvelykes műanyag vagy terrakotta csészealjra és néhány hűvös évszakos növényre lesz szükséged. Először is javítsd meg az ültetési területet és védd meg növényeid a túl- és alul öntözéstől egyaránt. Biztonságosan üsd be a fémkarókat mélyen a talajba, amíg az első gyűrű a talajon nem nyugszik. Helyezd a csészealjat a paradicsomketrec felső gyűrűjébe (a pereme tökéletesen illeszkedjen). Ültess hegymászó virágokat vagy zöldségeket, például cukorborsót vagy nasturtiumot az állvány tövébe. Végül töltsd meg a csészealjat vízzel vagy madármaggal, és várj amíg meg nem érkeznek tollas barátaid! Biztosan mindenki élvezni fogja a madárkák adta látványt, nem utolsó sorban pedig a madarak, akik itt maradnak a téli időszakra kifejezetten örülni fognak ennek a kis kedvességnek.

hirdetes

Örökzöld díszítőelemek praktikus felhasználása

Igazi kihívás lehet olyan bejárati ajtó vagy tornác dekoráció, elkészítése, amely egészen az ünnepekig frissnek és pompásnak tűnik. Megvan a megoldás: készíts örökzöld, könnyen frissíthető dekorációval. Nincs másra szükséged, mint három szívós örökzöld növény választására, amelyek decemberig virágoznak, illetve frissek maradnak. A rozmaring, a tűlevelűek, mint a „Red Star” chamaecyparis vagy a „Carolina Sapphire” ciprus erős, öt csillagos megjelenésű választás lesz. Az azonnali kielégülés a cél, ezért vásároljon nagyobb, érett növényeket 2 vagy 3 gallonos tartályokban. Kora ősszel ültess az örökzöldek alá „kiszóródó” növényeket, például borostyánt vagy árvácskát, hogy átfolyjanak a cserepek szélein. Októberben halmozz fel néhány sütőtököt és egyéb tököt az alapok köré és a lépcsőn. Decemberben távolítsd el a tököt, és adjon hozzá elemmel működő lámpákat a szikrázó, csillogó ragyogás érdekében. Vagy fedd le a talajvonalat fémes tónusú műanyag gömbdíszek halomokkal, hogy a szemek gyönyörködhessenek. Ennek az ültetésnek a ragyogása abban rejlik, hogy rendkívül könnyű személyre szabni. Minden a képzeletedre és kreativitásodra van bízva a határ pedig a csillagos ég. Ha te ünnepekhez szeretnéd időzíteni a tornácod díszítését, akkor kicsit több munka lesz vele, viszont, ha úgy döntesz, hogy egy fix eleme lesz az egész dekorációdnak egyszerűsíthetsz a dolgodon.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Emma

Tavaszi bükköny Cél: zöldtakarmány, abraktakarmány és madáreleség Leírás:A... Tovább

gazda

az az élő szervezet, amelyben valamely ->élősködő tartózkodik, ill. alkalmas viszonyokat... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert