Hasznos tippeket mutatunk - ezeket érdemes elvégezned az ősszel kertedben

hirdetes

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

TK

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Arról nem is beszélve, hogy ha ősszel előre tervezünk és megteszünk néhány apróbb lépést, akkor hatalmas löketet adhatunk majd a következő tavaszi szezon beindulásának. Lássuk, mik ezek!

Kertészkedés ősszel

Mint már említettem az őszi munkálatok nagyobb mértékben képesek lecsökkenteni a lehetséges problémák esélyét az elkövetkező vegetációs időszakban. Az őszi napok tökéletesek lesznek az ágyások rendbe tételéhez – ilyenkor érdemes kihúzni a már elvirágzott, már elszáradt egynyáriakat, valamint elültetni a tavasszal virágzó hagymásnövényeket. 


Amennyiben szeretnéd, hogy a jövőben is szép, ápolt maradjon kerted, akkor nem szabad az őszi nagytakarítást elhanyagolnod területeiden. Nézzünk néhány hasznos tippet ahhoz, hogy tavasszal gondtalanul induljon majd a kertészkedés!


Készítsük fel kertünket a téli időszakra

hirdetes


Érdemes már most elkezdeni a készülődést a téli szezonra, így elérhetjük, hogy növényeink megfelelő védelmet és gondoskodást kapjanak, így is megóvva őket a téli időjárási viszonyoktól.


A fagyérzékeny növényeinkre kell elsősorban odafigyelnünk – ássuk ki hagymáikat, gumóikat, szedjük őket fel a földről, majd egy fagymentes helyen teleltessük őket át.


Emellett, ha összegereblyézzük a növényi törmelékeket és maradványokat, az csökkenteni fogja a kártevők és kórokozók lehetőségét az áttelelésre, valamint a gyommagvak mennyisége is csökkenni fog.

hirdetes


Ürítsük ki a komposztládát - a már kész komposztot terítsük az érzékenyebb növények tövéhez, számukra jól fog jönni az extra talajtakarás. Ilyenkor lehetőségünk van a zöldségágyásba egy-egy pillangós vagy keresztesvirágú takarónövény telepítésére.


Távolítsd el a már elszáradt növényeket


Itt az ideje megtisztítani kertünket a már letermett növényektől, az elszáradt egyéb haszon- és dísznövényektől, valamint természetesen a gyomoktól. 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-22

Ettől a 4 trükktől roskadozni fog a virágoktól a leander!

Fontos ezt a 4 leander gondozási trükköt neked is bevetned, ha azt szeretnéd, hogy a leandered rengeteg virágjai beillatozzák az egész kertet! Leander gondozás

2022-06-28

Ismerd meg a Megyer-hegyi Tengerszemet!

Ha szereted a természetet, szeretsz kirándulni, akkor a most következő hely biztosan tetszeni fog neked! Ez pedig nem más, mint a Megyer-hegyi Tengerszem.

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-06-28

C-vitamin fontossága

A C-vitamin minden nap nélkülözhetetlen vitaminforrás szervezetünk számára. Sokféleképpen erősíti egészségünket. De miért olyan jó, és mit kell tudni róla? Ebből a cikkből kiderül.

További cikkek ebben a témában


gyökérgümők

a pillangósokkal együtt élő (szimbiózis), a levegő szabad nitrogénjét megkötő... Tovább

22/2006. (V. 17.) EüM-FVM-KvVM együttes rendelet

a biocid termékek elõállításának és forgalomba hozatalának feltételeirõl... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert Kertészet