Az ősz beköszöntével eljön az idő, amikor kertünkben is megjelennek az őszi színek, ezekkel a virágokkal könnyen varázsolhatunk kertünkbe egy kis különlegességet.

Ezek a legkedveltebb őszi dísznövények: októberig ültesd el őket!

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az ősz a természet varázslatos átváltozásának időszaka, amikor a fák levelei aranyszínűekké és vöröseké válnak, és a hűvös idő beköszöntével az emberek kerti tervezéssel és ültetéssel kezdenek foglalkozni. Az őszi dísznövények kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy otthonunkat és kertünket színesebbé és hangulatosabbá tegyük. Ebben a cikkben bemutatjuk a legkedveltebb őszi növényeket, amelyekkel könnyedén feldobhatjuk környezetünket.

őszi dísznövények ültetése

Erika és csarab

Az erika és csarab olyan növények, amelyek fürtökben nyíló virágaikkal varázsolják el az őszi kerteket. Ezek a növények általában szeptember végétől egészen tavasz elejéig virágoznak, így hosszú ideig élvezhetjük a színpompájukat. Az erika virágai általában fehér, rózsaszín vagy lila színűek, míg a csarab virágai élénk narancssárga vagy vörös árnyalatokban pompáznak. Ezek a növények remekül mutatnak cserépben vagy kerti ágyásokban, és könnyen gondozhatók.

Párnacserje 

Az ezüstös színű, elegáns párnacserje egy másik népszerű választás az őszi kertekbe. A növény levelei ezüstös-szürke színűek, ami különleges kontrasztot képez a többi őszi növény zöldjével. A párnacserje virágai aprók, fehérek, és gyakran vonzzák a pillangókat és méheket. Ez a növény jól metszhető, így formáját könnyen karbantarthatjuk, és akár kis sövényként is ültethetjük.

Díszkáposzta

A lila színben pompázó díszkáposzta igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújt az őszi kertekben. A díszkáposzta levelei élénk lila, rózsaszín vagy sárga árnyalatokban tündökölnek, és hatalmas fejekben növekednek. Ezek a káposzták nemcsak dekoratívak, hanem ehetőek is, így akár egy színes salátához is hozzáadhatjuk őket. A díszkáposzta az őszi kertek egyik ikonikus növénye.

Krizantém

Az őszi kertek egyik legnépszerűbb növénye a krizantém. Ez a virág számtalan színben és méretben elérhető, így könnyen megtalálhatjuk a kertünk stílusához illő változatot. A krizantémok virágai általában sárga, narancssárga, piros, fehér vagy lila színűek, és többféle virágformában is megtalálhatók. Ezek a virágok hosszan virágzanak az ősz folyamán, és kiválóan mutatnak kertünkben vagy egy virágcsokor részeként is.

Az őszi dísznövények különleges hangulatot hoznak a kertbe

Az őszi dísznövények ültetése lehetővé teszi számunkra, hogy még az év utolsó hónapjaiban is élvezzük a kertünk szépségét és színpompáját. Ezek a növények nemcsak a kertet díszítik, hanem hangulatot is teremtenek, amely segít abban, hogy az őszi napokat még kellemesebbé tegyük. Bármelyik fent említett növényt választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy kertünk ősszel is varázslatosan szép lesz. Ne habozzunk, ültessük el az őszi kedvenceinket, és élvezzük a természet szépségét az év ezen időszakában!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Róna 1 (Exp. 10)

Silócirok Cél: silócirok Leírás:Magas - nagyon magas növekedésû (180-220 cm), 3 vonalas... Tovább

istállótrágya-szóró gép (szervestrágya-szóró gép)

ált. adapterként üzemeltethető berendezés. Feladata a beérett istállótrágya v. komposzt... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet