Ősszel nyíló rózsaszín virágok: Ez az 5 rózsaszín virág ősszel nyílik, legszebb őszi virágok rózsaszín színben

hirdetes

Ez az 5 rózsaszín virág ősszel nyílik - ősszel is színessé varázsolják kerted

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ki ne szeretné a színes virágokat? Az egyik legnépszerűbb virágszín a rózsaszín, ami nem lehet véletlen. Egy rózsaszín virág képes azonnal színt és boldogságot vinni a kertbe, udvarba, úgy összességében az otthonokba. Miért ne lenne tele jókedvvel, azaz rózsaszín virágokkal ősszel is a kert? Mutatunk 5 ősszel is nyíló rózsaszín virágot.

Ősszel nyíló rózsaszín virágok

Ősszel nyíló rózsaszín virágok: Gerbera jamesonii (Barberton daisy)

Ezek a szép rózsaszín százszorszépszerű virágok tökéletes kiegészítői a terasznak a hosszan tartó szín érdekében. Amellett, hogy színfoltot hoznak a cserepekbe, virágtartókba, fantasztikus vágott virágokat is készítenek hosszú egyenes szárukkal. Nemcsak nyáron, hanem ősszel is virágoznak, akár 40-45 cm magasra is megnőhetnek. Nedves, de jó vízelvezetésű talajt kedvelik, valamint a magas napsütéses óraszámot.

Ősszel nyíló rózsaszín virágok: Dahlia hybrida 'Dahlegria Sunrise'

A „Sunrise” rózsaszín tónusai varázslatos hangulatot kölcsönöznek a szegélyeknek vagy virágos állványoknak, tárolóknak, cserepeknek. Nemcsak a virágok hoznak színt, hanem a szinte fekete lombozat is drámai hatást kelt. Nyáron és ősszel virágzik, akár 61 cm-es magasságba is virágozhatnak. Nedves, de jó vízelvezetésű talaj, teljes napsütést részesítik előnyben.

hirdetes

Ősszel nyíló rózsaszín virágok: Rosa 'Natasha Richardson’

Jöjjön rózsaszín őszi virágokat felsorakoztató listánkon  egy gyönyörű rózsa, ami halvány rózsaszín virágokkal, erős illattal kápráztat majd el. Ez a floribunda rózsa, amely jól illeszkedik tárolókhoz vagy szegélyekhez, szeptembertől októberig ültethető. A virágok júniustól augusztusig nyílnak, és egészen őszig tartanak. A rózsa 1,2 m magasra nő, a nedves, de jó vízelvezetésű talajt szereti, teljes napfényben, vagy részleges árnyékban is tartható.

Ősszel nyíló rózsaszín virágok: Nerine sarniensis

Ősszel a vaskos szárakat hosszú porzós virágok borítják – nagyon látványos, ami különlegessé teheti a te kertedet is. Nálunk mindig megállnak a vendégek, megnézni ezt a csodaszép, és egzotikus kulcsínnyel rendelkező virágot. hosszú élettartamú virágok számos kerti stílushoz jól illeszkednek a kavicsos kertektől a mediterrán stílusú terekig, biztosan a te otthonodat is feldobják majd. 

hirdetes

Ősszel nyíló rózsaszín virágok: Clematis Alpina

Egyszerű, de nagyszerű, és nem mellesleg csodaszép őszi rózsaszín virág. Az egész nyáron és őszig virágzó, telt virágok rózsaszínt hoznak. Ez a klematisz kompakt kialakítása miatt kiválóan használható kis kertekben és részben árnyékos helyeken is. Nedves, de jó vízelvezetésű talajt, és a teljes napfény vagy részleges árnyékot kedveli. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ízület (félbeszakított összeköttetés)

a gerincesek csontvázrendszerének mozgékony összeköttetése. Az egyszerű ízületben két, az... Tovább

napraforgó-betakarító adapter

vágószerkezet, amely a napraforgó-betakarítást gabonakombájnra szerelve végzi. Az adapter... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert virág virágtermesztés