Zöldségtermesztés magasfokon

hirdetes

Amitől még a mi állunk is leesett - A világ legnagyobb zöldségei

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.

Világrekorder zöldségeket mutatok most be nektek, hihetetlen, milyen méretekkel rendelkeznek, és még mielőtt azzal jönnétek, hogy biztosan kamuképeket mutogatok, elárulom, biztosan valódi az összes, ha nem hiszitek, járjatok utána bátran! 

Óriászöldségek fotókon

Honnan erednek ezek az óriási zöldségek? 

Peter Glazebrook a Newark-ban található földjén és üvegházában termeszti ezeket a nem mindennapi méretekkel rendelkező zöldségeket, nevéhez pedig már több világrekord is tartozik. Többek között övé a világ legnagyobb hagymája, burgonyája, fehérrépája, illetve káposztája! A lelkes brit kertész már több mint tíz esztendeje próbálkozik óriászöldségek termesztésével, a képek tanulsága szerint elég sikeresen. 

A nagy hagyományokkal rendelkező Harrotage-i kertészeti fesztiválon számos, első helyet elérő növényóriást is bemutatott már, például a közel 37 kilogrammot nyomó káposztát, vagy az 54 kilogrammos tököt. A rendezvény hivatalos oldalán megtalálhatjátok azt is, hogy övé a világ leghosszabb uborkája (82 centiméter), és babja (81 centiméter).

hirdetes

Az úriember annyit árult el titkáról, hogy szerinte nagyon fontos a jó fajtaválasztás, illetve a növények megfelelő táplálása. Próbálkozhattok ti is nyugodtan, az eredményeket küldjétek el Facebook-oldalunkra, üzenetben. Most pedig jöjjenek a nem mindennapi fotók, nézd végig galériánkat, megéri!  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


páni félelem

az állatok rendellenes — indulati zavarai közé tartozó — magatartási reakciója.... Tovább

lupinózis (csillagfürtmérgezés, lupinosis)

régebben, többnyire lovakban ésjuhokbanelőf., ált. rosszulléttel, bő vizeléssel,... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség