Ezt az öt dolgot érdemes tudnod az óriás hibiszkuszról

hirdetes

5 dolog, amit érdemes tudnod az óriás hibiszkuszról

SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Akár rózsamályvának, strapabíró hibiszkusznak, tányérhibiszkusznak vagy mocsári mályvának nevezzük, ez az évelő kiváló választás a nyári kert feldobására. Nevelhető a táj gócpontjaként vagy buja virágzó sövényként.

Óriás hibiszkusz

A sokszínű hibiszkusz 


A lehetőségek szélesek, a fajták 1,8-2,1 méter magasak, éréskor pedig mindössze 3-4 láb (0,9-1,2 m) magasak. A túlméretezett virágokon fodros szirmok találhatók a rózsaszín, a piros, a bíbor, a fehér minden árnyalatában, vagy akár két szín kombinációjaként. Némelyikük sötét középponttal vagy intenzív erezettel rendelkezik a zöldtől a sötét borliláig terjedő levelek tetején.


Ha szeretnéd kipróbálni magad egy ilyen látványos növény termesztésében, nézzük meg azt az 5 dolgot, amit tudnod kell a rózsamályva termesztéséről! 


No.1. tény az óriás hibiszkuszról: magas a tűrőképessége


Még trópusi megjelenése és igényei ellenére is nagyon strapabíró. Gyakran összetéveszthető unokatestvérével, a trópusi hibiszkusszal. Ha rózsamályvát vásárolunk, feltétlenül ellenőrizzük, hogy a megfelelő hibiszkuszfajtát a megfelelő helyre vásároltuk-e! 


No.2. tény az óriás hibiszkuszról: kedveli a nedves környezetet


A nedves talajt részesíti előnyben. Bár ez a növény a legtöbb talajtípusban jól működik, a nedves talajt részesíti előnyben. Tekintettel a mocsári mályva alternatív elnevezésére, jól illeszkedik az ingatlan nedves területére, ahol nehéz lehet más típusú növényeket termeszteni. Akár vízi objektumok és tavak közelébe is ültethető.

hirdetes
Ahhoz, hogy a rózsamályva a lehető legteljesebb virágzási potenciálját elérje, biztosítsunk neki teljes napsütést, vagy legalább napi hat órát!


No.3. tény az óriás hibiszkuszról: a kártevők kedvence


Vonzza a nemkívánatos kártevőket. A leggyakoribb rovarkártevők közül néhányat a rózsamályva lombozata és virágai igencsak vonzanak, ideértve a levéltetveket, takácsatkákat, tripszeket, fehérlegyeket és japán bogarakat. A fűrészlegy lárvái különösen kedvelik ezt a növényt. Ezen kis zöld hernyók hada mind a felső, mind az alsó leveleken lakmároz, csipkés lombozatot eredményezve.


 No.4. tény az óriás hibiszkuszról: későn érő típus


hirdetes
A rózsamályva az egyik utolsó évelő növény, amely tavasszal emelkedik ki a földből. Egyes fajták a nyár elejéig várhatnak a növekedés megkezdésével. Annak ellenére, hogy késve törik meg a nyugalmi állapotukat, erőteljes növekedési ütemük kárpótol késői érkezésükért. Kora tavasszal vágjuk vissza a növényt néhány centiméterre a talaj felett, mielőtt újra növekedésnek indul! A szárak kissé fásak, ezért szükség lehet egy erős metszőollóra vagy akár egy kis metszőfűrészre.


No.5. tény az óriás hibiszkuszról: virágzása rövid életű 


A rózsamályva trópusi megjelenésű virágai csak egy-két napig tartanak, de gyorsan felváltják őket az új virágok. Ha csábít is, hogy vágjunk egy csokrot ezekből a gyönyörű virágokból, ne tegyük! Nem alkalmasak a vázában való életre. A tányér méretű virágokat, bár rövid életűek, szeretik a pillangók és a kolibrik is. Ráadásul a legelő szarvasok is gyakran figyelmen kívül hagyják őket! 


Az óriás hibiszkusz ideális társnövényei


Az óriás hibiszkusz más évelő növényekkel is jó viszonyt ápol, amelyek szeretik a napot és a nedves talajt. Ültessük össze a következő növényeket a tavasztól őszig virágzáshoz: fehér teknősfejű, mocsári tejfű, japán írisz, réti rózsafű, új-angliai őszirózsa fű!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-02-03

Márciusi kerti előkészületek a veteményeskert számára

Márciusi kerti munkák, beleértve az elvetendő magvakat és a betakarítandó növényeket: mert itt az idő a kerti tevékenykedéshez, amit annyira vártunk mindannyian!

2023-02-03

Így ültesd át a boltban vásárolt cserepes koriandered – hosszabb ideig fog élni!

Tippek a boltban vásárolt koriander termesztéséhez és annak hosszabb életben tartásához. Használd ezt a technikát, hogy több termést hozzon neked a koriandered.

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

paraquat-dibromid

—>heterociklikus vegyület hatóanyagú gyomirtó szerek, —> lucerna vegyszeres gyomirtása Tovább

vízrendezés

olyan->vízgazdálkodási tevékenység, amely a víz kártételeinek megszüntetését,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert Kertészet növény virágtermesztés