notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hibák az orchidea gondozása során

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Végzetes hibák, amiket minden orchideatartó elkövet!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Végzetes hibák az orchidea gondozása során

Végzetes hiba orchidea esetén – Rossz helyválasztás

Elegendő páratartalom és fény, ez a kettő, ami nélkül nem él sokáig az orchidea. Válasszunk világos keleti-, vagy nyugati ablakot – a déli helyeket kerüljük, mert itt nagyon erős napsugárzás érheti kora délután. Arra viszont vigyázzunk, hogy nagyon erős napsugárzás ne érje egész nap, a legjobb, ha szűrt, részleges napfényt kapnak. Egy világos, áttetsző függönyt is alkalmazhatunk, vagy tegyük az orchideát egy nagyobb méretű leveles dísznövény mellé.

Végzetes hiba orchidea esetén – Rossz ültetőközeg

Általánosan elmondható szabály, hogy ha hazaviszünk egy növényt, akkor azt átültetjük – ezzel nincs is semmi baj, mivel sok dísznövény igényli az átültetést, mivel a tápanyagok gyorsan kiürülnek a bolti földből, a növény pedig ezt megsínyli. Az orchideák viszont ebben is különböznek, meg se próbáld átültetni, főleg ne földbe! Megint elmondom: ezek a növények a fákon élnek eredetileg, gyökereik nem földben vannak, hanem a fák törzsére kapaszkodnak. A virágföld nagyon gyorsan megöli az orchideákat. Ha mégis az ültetés mellett döntesz, akkor speciális orchideaföldet használj, ami darabos, laza, átjárja a levegő

hirdetes

Végzetes hiba orchidea esetén - Rossz öntözés

Az orchidea öntözésben is mást igényel, mint a legtöbb növény. A gyökerei a levegő páratartalmából veszik fel a nedvességet – ebből is adódik, hogy nem szereti azt, ha áll a vízben. Ha kicsi a páratartalom, akkor merítsük meg az orchideákat vízben, vagy áztassuk őket egy kicsit, de minden esetben hagyjuk, hogy a víz lecsepegjen róluk.

hirdetes

Az öntözésről még annyit, hogy a legjobb, ha esővizet használunk, ha van rá lehetőségetek, gyűjtsétek egy edénybe a vizet, és ebbe áztassátok bele néha-néha a növényeket, nagyon hálásak lesznek érte. Az orchidea öntözéséről bővebben ide kattintva olvashattok! Sok sikert kívánok mindenkinek, kerüljétek ezeket a hibákat mindenképp! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
66 429
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 383 887

agrokémia

kém.-mg. tudományág, amely a fiz., a kém., esetenként a biol. módszereivel vizsgálja a... Tovább

Balassagyarmati Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Balassagyarmat Bajcsy-Zsilinszky u. 13. 2660 Magyarország ... Tovább

Tovább a lexikonra
virág