Open office előnyei és hátrányai: ezek alapján érdemes dönteni!

hirdetes

Open office vagy zárt irodai terek: melyik a jobb megoldás és miért?

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Néhány éve a nyílt irodai megoldások, azaz az open office hatalmas népszerűségre tett szert. Megannyi újságcikk és tanulmány foglalkozott vele, hogy milyen hatékonysággal bír a kommunikációban, a produktivitásban, ha a munkatársak egy légtérben tartózkodnak: de vajon mi az igazság? Előnyöket és hátrányokat mutatunk most, ami segít eldönteni, hogy számotokra mi lenne a jó megoldás! 

open office előnye

Az open office előnyei: olcsó, stílusos megoldás kisebb irodai terekbe is 

A nyílt irodai környezet népszerűségének növekedéséhez kétség kívül hozzájárult, hogy ezek viszonylag kisebb épületekből is kialakíthatóak, ráadásul kisebb költségvetéssel. Az irodai kellékeket, dekorációt, nem szükséges így sok kis irodára bontva megtervezni, elég egy hosszú asztalsor néhány székkel.


Ez a megoldás kétség kívül stílusos és egyszerű, de vajon tényleg segíti a hatékonyságot is? 

Az open office előnyei: könnyen alkalmazkodik a megváltozott csapathoz, igényekhez

margin:0cm 0cm 8pt">Egy nyílt irodaépületben nem kell tartanunk a változásoktól. Ha egy új ember jön, elég egy új állást kialakítani, és az sem jelent problémát, ha kevesebben vagytok: akkor sem marad kihasználatlan tér. A home office dításával ez még fontosabb szemponttá vált, hiszen ma már rengeteg munkahely csak néhány napra rendeli be a kollégákat.

hirdetes

margin:0cm 0cm 8pt"> 

Az open office támogatja a kommunikációt, az információáramlást

A témáról született kutatások és elemzések a nyílt irodai környezet előnyeként első sorban a könnyített kommunikációt említik. Tény, hogy ha a kollégák nincsenek falak közé zárva, úgy a kommunikáció gyorsabb és az információk is könnyebben cserélnek gazdát – de ez az előny kétélű penge, és éppen ez szolgáltatja a nyílt irodák hátrányát is: a magánszféra hiányát, a hangzavart…


hirdetes
Azt ugyanis badarság lenne feltételezni, hogy egy több kollégából álló csapat csak és kizárólag a munkához fontos információkat osztja majd meg egymással… Ráadásul, ha két ember beszélget, azt ilyen környezetben a többiek is kénytelenek végighallgatni, ami már a produktivitás romlásához vezet! 

Átmenet a nyílt és a zárt iroda között: üveg válaszfal rendszerek

Ha szeretnénk az open office előnyeit élvezni annak hátrányait kizárva, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő üvegfal térelválasztó rendszerek jelenthetnek megoldást. Ezeknek a rendszereknek köszönhetően esztétikus és praktikus módon különíthetjük el az egyes irodai helyiségeket anélkül, hogy zárt rendszereket hoznánk létre – ráadásul költséghatékony módon.


Az üveg térelválasztó rendszerek nagy előnye azok átlátszóságában rejlik, hiszen ezzel a nyitott környezet megvalósulhat – míg a falpanelek zajszintcsökkentő képességével a zavaró tényezőket is kiiktathatjuk a munkatársak életéből. 

Amennyiben úgy gondolod, hogy a Te irodádnak is üvegfalra van szüksége a produktivitás növeléséhez, IDE kattintva ismerheted meg a SIMO Group Kft. hazai vállalat termékkínálatát, és kérheted személyre szabott ajánlatukat! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Langerhans-szigetek

a —>hasnyálmirigy hormontermelő sejtjeinek a halmaza, amelyek a glukagont és az inzulint... Tovább

edafontrágya

nagy szervesanyag-tartalmú keveréktrágya; fő sajátossága, hogy nagy számban tartalmaz... Tovább

Tovább a lexikonra