notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy településen nem lesz választás október elsején

Hirdetés

Egy településen nem lesz választás október elsején

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egy helyen, a Vas megyei Peresznyén nem lesz önkormányzati választás október elsején, mert nem tudtak jelölteket állítani - közölte Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője.
Egy településen nem lesz választás október elsején, ökormányzati választás 2006, polgármester-választás, polgármesterjelölt, kislistás szavazás, jelölő szervezetek, szavazólap, informatikai próba

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Összesen 88 555 választópolgárt vettek nyilvántartásba jelöltként a szeptember 8-i határidőig. A nyilvántartásba vételek jogerőre emelkedtek. Egy településen, a Vas megyei Peresznyén nem lesz polgármester-választás, mert nincs polgármesterjelölt, és a kislistás szavazás is elmarad. 

Kilenc településen nem lesz kislistás választás 
Kislistás választás az országban kilenc településen marad el, ezeken a településeken nincs elég jelölt - közölte Rytkó Emília. Nem lesz kislistás választás Peresznyén kívül a Baranya megyei Kisbudméren, Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentandráson, a Komárom-Esztergom megyei Vérteskethelyen, Veszprém megyében Egeralján, Kispiriten és Pápakovácsiban, Zala megyében pedig Boncodföldén és Hottón. 
A tízezer lakos feletti településeken mindenütt tartanak kislistás és polgármester-választást is - mondta el az OVI vezetője. 

Hirdetés

Kevesebb jelölő szervezet 
Az önkormányzati választásokra 637 jelölő szervezetet vettek nyilvántartásba, ez kevesebb, mint az előző választáson. 2002-ben a jelölő szervezetek száma 867 volt. 
A kisebbségi választásra 223 jelölő szervezetet vettek nyilvántartásba, s összesen 16 268 jelöltet állítottak. 2002-ben kisebbségi jelölő szervezeteket és jelölteket külön nem vettek nyilvántartásba. 
Az OVI vezetője elmondta, hogy a szavazólapokat a választási bizottságok a hét végén mindenütt jóváhagyják, s ezt követően kezdődik meg ezek előállítása. Összesen mintegy 11 ezer féle szavazólap készül majd. 

Hirdetés

Próba szeptember 22-én 
Az önkormányzati választás informatikai próbáját szeptember 22-én tartják majd, ekkor tesztelik a teljes hálózatot és az összes eszközt. Az igazgatási próbát az összes szavazóköri jegyzőkönyvvezető bevonásával szeptember 26-án tartják - közölte Rytkó Emília. 

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Magyarország.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
401 033
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
401 033
Közösség

Mezõgazdasági Szakközépiskola

Szakközépiskola Képzések: Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus; Kertész- és... Tovább

ló bélyegzése

a lovak egyedi megjelölésére szolgáló eljárás. A törzstenyészetékben a tenyésztési... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 125

Átlagos értékelés: 4.7