Egy településen nem lesz választás október elsején

Egy településen nem lesz választás október elsején

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Egy helyen, a Vas megyei Peresznyén nem lesz önkormányzati választás október elsején, mert nem tudtak jelölteket állítani - közölte Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője.
Egy településen nem lesz választás október elsején, ökormányzati választás 2006, polgármester-választás, polgármesterjelölt, kislistás szavazás, jelölő szervezetek, szavazólap, informatikai próba

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Összesen 88 555 választópolgárt vettek nyilvántartásba jelöltként a szeptember 8-i határidőig. A nyilvántartásba vételek jogerőre emelkedtek. Egy településen, a Vas megyei Peresznyén nem lesz polgármester-választás, mert nincs polgármesterjelölt, és a kislistás szavazás is elmarad. 

Kilenc településen nem lesz kislistás választás 
Kislistás választás az országban kilenc településen marad el, ezeken a településeken nincs elég jelölt - közölte Rytkó Emília. Nem lesz kislistás választás Peresznyén kívül a Baranya megyei Kisbudméren, Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentandráson, a Komárom-Esztergom megyei Vérteskethelyen, Veszprém megyében Egeralján, Kispiriten és Pápakovácsiban, Zala megyében pedig Boncodföldén és Hottón. 
A tízezer lakos feletti településeken mindenütt tartanak kislistás és polgármester-választást is - mondta el az OVI vezetője. 

Kevesebb jelölő szervezet 
Az önkormányzati választásokra 637 jelölő szervezetet vettek nyilvántartásba, ez kevesebb, mint az előző választáson. 2002-ben a jelölő szervezetek száma 867 volt. 
A kisebbségi választásra 223 jelölő szervezetet vettek nyilvántartásba, s összesen 16 268 jelöltet állítottak. 2002-ben kisebbségi jelölő szervezeteket és jelölteket külön nem vettek nyilvántartásba. 
Az OVI vezetője elmondta, hogy a szavazólapokat a választási bizottságok a hét végén mindenütt jóváhagyják, s ezt követően kezdődik meg ezek előállítása. Összesen mintegy 11 ezer féle szavazólap készül majd. 

Próba szeptember 22-én 
Az önkormányzati választás informatikai próbáját szeptember 22-én tartják majd, ekkor tesztelik a teljes hálózatot és az összes eszközt. Az igazgatási próbát az összes szavazóköri jegyzőkönyvvezető bevonásával szeptember 26-án tartják - közölte Rytkó Emília. 

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Magyarország.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

idegszövet

a többsejtű állatok iegdifferenciáltabb, az —>idegrendszert felépítő szövete.... Tovább

szamáröszvér

szamárkanca és lómén ivadéka. Durvább szervezetű a lóöszvérnél, feje otromba, szerzete... Tovább

Tovább a lexikonra