Magyarország legjobb, helyei a nyugtató pihenéshez

hirdetes

Magyarország legjobb helyei, ha kipihennéd a sok stresszt

ZH

Sokszor úgy érezhetjük, hogy a nyaralást is kikell pihennünk, ami nem csoda hiszen a legtöbb helyen nyüzsögnek az emberek, mindenki nyári szabadságon van és bizony az is fárasztó lehet, így érdemes lehet inkább pár napra leereszteni és elvonulni a nyüzsgő nyaralóhelyek által kínált lehetőségektől. Magyarországon számos helyet találhatunk országszerte, ahol élvezhetjük a nyugodt pihenést, lássuk, melyek a legjobb helyek erre az alkalomra!

Nyaralóhelyek Magyarország

Ezért válaszd inkább a nyugalmat


Elsőre talán egyikőnknek sem ez jut az eszébe, ha nyaralásról van szó, azonban érdemes lehet inkább a megbúvó nyugalmat választanunk a tolakodó ingerek és tömött strandok helyett, ahol a stressz csakugyan gyorsan utolérhet mindannyiunkat. Egy nyugalmas helyen több szempontból is feltöltődhetünk, kreatív energiáink visszatérhetnek, és a pihenésből visszatérve sokkal hatékonyabbak lehetünk mind a munkánkban, mind a magánéletünkben. A következő helyek teljes kikapcsolódást ígérnek, de megfelelően kombinálhatjuk a nyugalmat a maradandó élményekkel és a káprázatos természettel. 


1.    Zalakaros

Zalakaros leginkább termálfürdőiről híres, de az Európa szerte is népszerű termál mellett még számos élménnyel gazdagodhatunk a városban és a környékén. Amennyiben elmélyülnénk a természet szépségeiben, akkor látogassunk el a Csiga-túra tanösvényre, amelynek kilátójából csodálatos a panoráma a Kis-Balatonra és élővilágára, de tiszta időben még a Balatonig is elláthatunk innen. Nem messze a várostól található meg a Bivalyrezervátum, a Zobori élménypark és a Kányavári-sziget is. A Kányavári-szigetről és szépségeiről ITT többet is olvashatsz.

hirdetes


2.    Somló

Somló tényleg a nyugalom szigete, amely a Bakony nyugati végén magasodó magányos tanúhegyen foglal helyet. A Somló hegyre ellátogatva egy olyan nyugalmas világba csöppenhetünk, amiből azt érezzük majd, hogy soha nem akarunk onnan eljönni. Számtalan túraútvonalat tudunk bejárni és a helyiekkel is hosszú beszélgetésekbe bonyolódhatunk, ha meg-megállunk a túraközben az egymást érő pincészeteknél. A somlói bor egyedülálló, a leghíresebb közülük a juhfark, amit a nászéjszakák borának tartanak a Habsburgok által.

hirdetes


3.    A Gönci és az Encsi járás

Borsod-Abaúj-Zemplén megye talán legkevésbé ismert része turisztikai szempontból a Gönci és az Encsi járás, ami az egyik legjobb döntés lehet, ha szeretnénk elbújni a világ elől. Boldogkő vára, a tündérek lakhelye, Amadé várromjai és a Vizsolyi Biblia nemzeti örökségét őrző vidék és a környéken található a vidéki éttermek egyik legjobbja, az Anyukám mondta. Ha több vidéki éttermet is megismernél akkor ismerd meg a magyar TOP10-et.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


egysejtfehérje (Single Cell Protein, SCP)

egysejtű szervezetek (gombák, algák, baktériumok) elszaporításával nyert... Tovább

borjúpázsit (szagos b., Anthoxanthum odoratum L.)

a pázsitfüvek családjához tartozó aljfű (fűfélék). Sovány, mészhiányos talajokon is... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek