Magyarország legjobb vidéki éttermei

Magyarország legjobb vidéki éttermeinek listája 2022-ben

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Magyarország legjobb éttermeiről állítottak össze egy TOP100-as listát az Audi-Dining Guide Étteremkalauz jóvoltából, így most már feltérképezhetjük az ország legjobb vidéki éttermeit! Izgalmas menüsorok, helyi emblematikus alapanyagokból készült fogások és felejthetetlen gasztroélmények várnak Magyarország szerte, most megmutatjuk a lista legjobb 10 éttermét!

legjobb magyar éttermek

1.    Platán Gourmet Étterem – Tata


A Platán már régóta Tata legjobb éttermei közé tartozik, azonban 2021-ben kibővítették a szolgáltatásaikat egy új fine dining koncepcióval, így egy új éttermet alapítottak, a Platán Gourmet éttermet. Pesti István, michelin csillagos séf hihetetlen munkát végzett az elmúlt évben és a Platán Gourmetben megvalósult egy ízig-vérig magas minőségű gasztronómiai koncepció. A vidéki éttermek általában az utóbbi években az úgynevezett farm-to-fork koncepciót képviselik, azonban a Platán inkább egy nagyvárosi kozmopolita gondolkodásmódot képvisel. Az alapanyaghasználat rendkívül változatos mind a 10-12 fogásos degusztációs menükben, a választékban szerepelnek tengeri halak, langusztino, borjú bríz, és galamb is. A séf egyedi és erős gasztronómiai gondolkodását képviseli az étlap.

2.    42 Restaurant&Bar – Esztergom


A Bisztró42-nek 2020-as megnyitását a 2021 év végén egy teljes átalakítás követte, mellyel egy kozmopolita, casual stílusú belső tér, egy modern hangulatú, minőségi éttermi légkör valósult meg a 42 Restaurant&Bistro képében. Barna Ádám, az ismert séf koncepcióját képviseli az étterem, amit jól beazonosítható kézjegyeiről ismerik, de az eddigi szemléletével szakítva, egy sokkal szabadabb, egyedibb gasztronómiai elképzelést valósít meg a séf. A „Small PLates” elgondolás mentén épül fel a kínálat egy bátor és kortárs világkonyha szempontjából.

3.    Clarisse – Tura


Gödöllőtől nem messze találjuk Turát, ahol nem régiben nyitott meg a gyönyörűen felújított Botanique Turai Kastély, ahol Mészáros Ádám séf 2020-tól tevékenykedik.  A gyönyörű kastélyban működik a fine bistro koncepciót képviselő Pálmaház étterem és a Botaniq Bar, a séf önkifejezését azonban a Clarisse étterem testesíti meg. Fine dining halaktól kezdve vadhúsokon keresztül, a helyben termesztett alapanyagokon át testesül meg a „pataktól az égig” elgondolás. Az étkezések egy részét közösségi élményre építik, a vacsora végén a séf a vendégeket közös beszélgetésre invitálja.


4.    Anyukám Mondta – Encs


A Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérpár étterme, az encsi székhelyű Anyukám Mondta mára az egyik legismertebb minőségi vidéki étterem Magyarországon. A gourmet bistro stílus jegyeket mutató olasz-magyar éttermet nehéz az általánosan ismert kategóriákba besorolni. „A kevesebb néha több” filozófia jó arányérzékkel elkapott értelmezése és az ételek egyszerűsége együtt jelennek meg  a perfekcionista gondolkodású konyha, a helyhez és a történetükhöz igazított étlap összeállításában. Tradícionális magyar és olasz konyha kortárs módon tálalva.

5.    Pajta – Őriszentpéter


Farkas Richárd séf sikeres „farm-to-table” koncepciója országos népszerűségre tett szert, egy felelős gondolkodású családi vállalkozásként működtetett éttermében. Az alapanyagokat saját kertjükben termesztik, a szüretelésre pedig akár jelentkezni is lehet. Az étterem az Őrség emblematikus alapanyagaira épül, azaz fontos a tökmag, a hajdina, a homoktövis és a vadhús használata, de mindezt egy progresszív skandináv konyha stílusában tálalják.

6.    Sauska 48 – Villány


Bicsár Attila kreatív séf teremtette meg a Sauska48 gasztronómiai koncepcióját, amely annyit tesz, hogy A „felszabadult falusi gourmet konyha és a nagyvilág egy tányéron.” A villányi borvidéken páratlan sikerrel működik az étterem, ahol a séf kíváló stílusérzékkel és magabiztosan nyúl a vidéki magyar konyha ételeihez. Helyi kecskesajt, kolbász és a sváb schupfnudli elegáns kivitelezésben, de helyet kap a konyhán a garnéla és a tengeri süllő is. A legjobb, hogy a kóstolómenühöz megkóstolhatjuk a legjobb tokaji és villányi borokat a Sauska pincészetéből.


7.    Platán Bisztró – Tata


„Fine-bistro” koncepciójú étteremként működik a Platán Gourmet Fine Dining étterem mellett, ahol a menü színes képet mutat: minőségi hazai és külföldi nyersanyagokból készített ételeket egyaránt találunk az étlapon. a séf egyedi látásmódja szerinti változata mellett egy leheletnyi ázsiai behatás is érzékelhető. Az ételek tálalása az itthon megszokott „klasszikusnak” mondott bisztró stílustól eltérően fine dining jegyeket is mutat, mindezt jó arányérzékkel párosítva a hely ígéretéhez. A desszert választék magasan kiemelkedik a vidéki éttermek sorából.

8.    Kistücsök Étterem – Balatonszemes


A legendás balatonszemesi Kistücsök idén 30 éves, amely a déli part legjobb éttermének tekinthető. Családi vállalkozásban működik úgynevezett „Food&Room” koncepcióval, hiszen szállást is biztosítanak a vacsora vendégeknek. Az ételek látványkonyhában készülnek a vendégek szeme láttára, ami igazi élményt biztosít midnenki számára.


9.    Kreinbacher Birtok – Somlóvásárhely


A fine dining koncepciót képviselő étterem, a népszerű somlói borászat és pezsgőház tulajdona. A Babel Budapestben és külföldi konyhákon is edződött Langer Gábor séf vette át a konyhát, így az utóbbi időkben igen nagy változásokon esett át a hely. Magas minőségű, érzékeny, gourmet konyhák színvonalát, fine dining stílusú gondolkodásában „finoman” tetten érhetőek a világkonyhák fúziós irányzatai, valamint az étlap régiós, hazai alapanyag használata mellett megjelennek más országok presztízs alapanyagai is.


10.    Mór24 – Balatonfüred


Balatonfüred és a térség legjobb alternatív gondolkodású vendéglátóhelye 2020-ban nyitotta meg kapuit Almás Edit és Albrecht Tamás tulajdonában. Az éttermi kínálat szűk, szezonális fogásokat kínál small plates és foodsharing koncepcióban. Ez az az étterem, amely kiemelkedik a balatoni felhozatalból
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

juhok törzskönyvezése

célja, hogy csak a szabatosan összegyűjtött tenyésztési és termelési adatok segítségével... Tovább

fejlődési rendellenesség (fejlődési hiba)

ált. már a megszületés (kikelés) előtt jön létre; a rendellenesség szorítkozhat egyes... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek