A hazai borok, borászatok megismertetése a cél, minél több turistát és helybélit szeretnének becsábítani a pincékbe

Ha Pünkösd, akkor Nyitott Pince Napok!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Pünkösdkör, május 10-12. között a Nyitott Pince Napok rendezvény keretén belül országszerte több mint 100 pince várja az érdeklődőket kedvezményes, illetve ingyenes borkóstolóval.
2008-ban harmadik alkalommal rendezi meg a Nyitott Pincék Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. a Nyitott Pince Napokat
2008-ban harmadik alkalommal rendezi meg a Nyitott Pincék Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. a Nyitott Pince Napokat. Immár hagyományosan Pünkösdkör kerül rá sor. Országos szintű kezdeményezésről van szó, a 22 magyar történelmi borvidék több mint 100 gazdája jelentkezett az idei Nyitott Pince Napokra.

 

 

A Soproni Történelmi Borvidék gazdái is csatlakoztak. Az alábbi pincészetek látogathatók Pünkösdkör:
• Fényes Pincészet,
• Gangl Borászat,
• Jandl Pince,
• Lővér Pince,
• Széchenyi Vinotéka Vincellér MPS Kkt Pincéje,
• Taschner Borház,
• Töltl Családi Pincészet,
• Weninger Pincészet.

A Nyitott Pince Napokban résztvevő borászatok vállalják, hogy a három napból legalább kettőn fogadják a látogatókat reggel 9 és este 7 óra között. Valamint még annak a feltételnek is eleget kell tenniük, hogy maga a gazda vagy egy borhoz értő személy fogadja a vendégeket, akik kedvezményesen kóstolhatják meg a pince borait, illetve vásárlás esetén is kedvezményben részesülnek.

A Magyar Turizmus Zrt. ezen rendezvénye a „Torkos csütörtökhöz” hasonló. A Nyitott Pincék Napjával is évente egyszer „gasztronómiai kirándulásra” hívják a hazaiakat és a külföldieket egyaránt.

A hazai borok, borászatok megismertetése a cél, minél több turistát és helybélit szeretnének becsábítani a pincékbe. Ettől azt remélik, hogy a hazai borkultúra javul, egyre inkább a magyar, minőségi borokat fogja a lakosság fogyasztani. A kulturált, mértékletes borfogyasztás propagálása is a kitűzött célok közt szerepel. Sokan gondolják, hogy a magyar nép még mindig borivó nemzet. Ez nem így van, változtak az italfogyasztási szokásaink, és vegyes alkoholfogyasztókká váltunk. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy fogyasztunk bort, sört és égetett szeszes italokat. A szőlősgazdák egyértelmű, feltett szándéka, hogy ezt az arányt a bor felé mozdítsák el.

Valamint hisznek benne, hogy a betérő turisták boraik jó hírnevét viszik szerte a világban. Sajnos az elmúlt évtizedekben folyamatos csökkenést mutat hazánk borexportja, egyre kevesebb bormennyiséget tudunk külföldön értékesíteni, ez egyrészt annak tudható be, hogy boraink vesztettek hírnevükből, másrészt hiányzik az egységes, jól kialakított marketingkommunikáció.

Ennek és az ehhez hasonló rendezvényeknek talán sikerül tudatosítania az emberekben, hogy igenis megéri a magyar borokat fogyasztani.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

31/2006. (IV. 29.) FVM-GKM-PM együttes rendelet

Az egyes géntechnológiával módosított takarmányok behozataláról és forgalomba hozataláról... Tovább

fektetéses trágyázás (esztenázás, kosarazás)

a legelőkön régebben szokásos tápanyagpótlási eljárás. Lényege, hogy a delelőhelyeket... Tovább

Tovább a lexikonra