Nyest elleni védekezési módok

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Az autók rémálma, támad a nyest – Így védekezhetsz ellene!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Nyest ellen hatékonyan

Miért okoz gondot a nyest

A nyest sajnálatos módon megrághatja az autó szigetelését, a kábeleket a motortérben, ráadásul mindent megjelöl, hogy tudassa fajtársaival, övé a környék. A szigetelést azért rágcsálja meg, hogy fészekanyagot gyűjtsön, a kábelrágási mániájára viszont még nem igazán találtak a biológusok sem magyarázatot, de a legtöbb tipp arról szól, hogy a mesterségesen előállított alkatrészek olyan természetes anyagot tartalmazhatnak, amik vonzzák a nyesteket. Megszabadulni tőlük hihetetlenül nehéz, mivel egy ravasz és okos állatról van szó, viszont van néhány praktika, amivel felvehetjük a kesztyűt ellenük, most ezeket mutatom meg! 

Nyest ellen fontos a megelőzés

Minden kártevő esetében, így a nesteknél is fontos, hogy kellő hangsúlyt fektessünk a megelőzésre, ezzel biztosíthatjuk azt, hogy nem szoknak a lakóhelyünk köré. Ne etessük a nyesteket, szóval minden a hulladékot, a kidobott élelmiszert jól záródó kukában tartsuk, a háziállatok ételeit pedig ne hagyjuk kint éjszakára. Vizsgáljuk át a padlást, a tetőteret, és minden lyukat tömjünk be (a nyestnek egy öt centiméter lyuk is elegendő ahhoz, hogy bejusson). 

hirdetes

Nyest ellen nyestcsapda

Ha szeretnétek meggyőződni arról, hogy a kis ragadozót valóban elkaptátok, akkor mindenképpen a csapdát ajánlom. Sajnos hozzá kell tennem, hogy sok közülük haszontalan, és sok esetben nem túl hálás feladat megszabadulni az elfogott állattól sem.

hirdetes

Nyest ellen nyestriasztó

Hang-, illetve szagriasztók is kaphatók, amiket érdemes cserélgetni, mert egy idő után megszokja az állat. Ezek a riasztók az emberi fül számára nem hallható ultrahangot bocsátanak ki, melyek képesek elzavarni a nyestet. Mi eddig csak vakondriasztót alkalmaztunk, ami ugyanezen az elven működik, az bevált, azóta nincs vakondunk, szóval egy próbát megér. 

Nyest elleni spray

Ma már a legtöbb mezőgazdasági-, vagy autósbolt polcain szerepel a nyest elleni riasztóspray. Használata egyszerű, hátránya viszont az, hogy hetente újra kell fújni a területet. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy ez sem a leghatékonyabb megoldás, mivel egy idő után megszokja a szagot a kis ravasz állatka.

Nyest ellen népi megoldásokkal

Rejtsünk el a motortérben kutyaszőrt, vagy gázolajjal/benzinnel benedvesített rongyot, ezeket a szagokat utálják a nyestek. Hátrányuk az, hogy mi is érezni fogjuk, és nem kellemes számunkra sem az illatanyag. Megoldást jelenthet még az ecet is, mivel ezt sem szeretik, permetezzünk ecetes vizet az autók kerekeire, illetve a motortérbe. Sok sikert kívánok mindenkinek a védekezéshez, és ha esetleg van olyan ötletetek, ami itt nem szerepel, nyugodtan osszátok meg velünk Facebook oldalunkon! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-09-15

Közeleg a tél - Gondoskodj malacaidról időben!

Sertéstartás télen, készülj fel időben és gondoskodj sertéseidről a téli hidegben is. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a sertések téli gondoskodásáról!

2020-09-01

Kártevőirtó madarak – Így csalogasd őket a kertbe!

A leghasznosabb kártevőirtó madarakat mutatom most be nektek, ismerjétek meg ti is a kártevőirtó madarakat, ott a helye a ti kertetekben is a kártevőirtó madaraknak!

2020-02-12

Állatkínzás vagy sem? Ezért van lyuk a tehenek oldalán

Lyuk kerül a tehenek oldalára, ez pedig rengeteg vitának képezi a tárgyát. Nézzük, miért van lyuk a tehenek oldalán, és mennyire előnyös ez. Valóban állatkínzás lenne?

2020-07-24

7 növény, ami segít ingyen kacsatáphoz jutni!

Mostani cikkemben bemutatok nektek hét növény, aminek a segítségével ingyen kacsatáphoz juthatunk. Nézzük, melyik az a hét növény, ami kiváló kacsatáp!

2020-07-03

Tollaslábú szépségek – A Brahma tyúkok bemutatása

A Brahma tyúkok nagyon érdekesek, nagyon szépek és nagyon aranyosak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Barahma tyúkokról!

2020-06-05

Melyik tojást fogyasszuk? – Különbségek a bolti és a szabadtartású tojások között!

Mi mindenben különböznek egymástól a bolti valamint a szabadtartású tojások? Cikkünkben mindent elmondunk nektek a tojások közötti különbségekről!

2020-02-18

Kód a tojásokon - Melyik mit jelent? Erre kell odafigyelni!

Kódok a tojásokon - a most következő cikkből minden kiderül, melyik kód milyen jelentéssel bír, mire érdemes odafigyelni tojás vásárlásnál, ajánlom mindenkinek.

2020-03-16

FONTOS FELHÍVÁS ÁLLATTARTÓKNAK - Így készülj fel a koronavírusra!

Mostani cikkemben nagyon fontos információkat gyűjtöttünk össze a koronavírussal kapcsolatban állattartóknak. Most minden állattartó fel tud készülni a koronavírusra!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


keltetőépület

a keltetőállomások alapépülete, amelyben a mesterséges baromfitenyésztés gépeit,... Tovább

angolna (Anguilla anguilla)

az angolnafélék (Anguillidae) családjába tartozó csontos hal. Alakja kigyószerű, színe a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés