Ennek a 7 nyári virágnak nagyon különleges, titkos jelentése van

hirdetes

Ennek a 7 nyári virágnak nagyon különleges, titkos jelentése van

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A nyár egyértelműen a napsütés, és a virágok évszaka. Szebbnél szebb virágok nőnek ki ilyenkor, de vajon mindenki tisztában van ezek jelentésével is? A nyári virágoknál sokkal többről van szó, mint amilyennek látszik, csodaszép dolgokat szimbolizálnak! A babrózsától a százszorszépig kiválasztottunk egy maroknyi kedvenc nyári virágunkat, amiknek nagyon izgalmas a jelentésük, jöjjenek most ezek!

Nyári virágok jelentése

Babrózsa (Peony)

A bazsarózsa éppen az egyik legnépszerűbb esküvői virág, a szerencse, a boldog házasság és az örök jólét szimbóluma. A virág sokféle színben létezik, kivéve a kéket. Virágzási időszakuk röpke – késő tavasszal és nyár elején virágoznak. De ne hagyd, hogy ez az erős illatú, büszke szirmú virág megtévesszen – egy görög mítosz szerint a bazsarózsa a szemérmetlenséget is képviseli.

Őszirózsa (Aster)

A százszorszép-szerű nevét a görög „astron” szóból kapta, amely csillagot jelent. Vadvirágos megjelenésével és sokszínű színével az őszirózsa évelő kedvenc, de a legjobban nyáron virágzik. Színváltozatai közül a lila őszirózsa a leggyakoribb, és általában a bölcsességet és a királyságot szimbolizálja. A virág összességében odaadásra, tisztaságra és hitre utal.

Napraforgó (Sunflower)

Ez az élénksárga virág több mint a boldogság és a vitalitás szimbóluma. Apollónról és Clytie-ről szóló görög mítosz szerint a rendíthetetlen imádatot is képviseli. A történet egy Clytie nevű vízi nimfáról mesél, aki Apollo Napisten viszonzatlan szerelme miatti dühében leleplezi kapcsolatát Leucothoe-val. Apolló dühében tovább tagadta, és virággá változtatta. De ennek ellenére továbbra is őt nézte, miközben szekerével az égen haladt – ahogy a napraforgó is hűségesen követi a nap útját keletről nyugatra egész nap. Az odaadás végső jeleként a napraforgót általában pároknak ajándékozzák harmadik házassági évfordulójuk alkalmából.

hirdetes

Hajnalka (Morning Glory)

A hajnali virágokat röpke élettartamukról nevezték el, napkelte után virágoznak, és még aznap este elhalnak az éjszaka előtt. A napon töltött rövid idő miatt ezek a színes virágok a viszonzatlan vagy korlátozott szerelmet jelképezik.

Dália (Dahlia)

A dáliák leggyakrabban az elkötelezettség és a felfedezés jelképei. Egyes kultúrák úgy vélik, hogy a közönséges dália a nyomás alatti állhatatosság képességét képviseli, míg mások a virágot a nagy életváltozásokhoz, az élet egyensúlyához vagy az élettárshoz való hűséghez hasonlítják. Természetesen minden dália szín valami konkrétat képvisel ebben az "elkötelezettségben" vagy "felfedezésben". Például a kék és zöld dáliák ideálisak azok számára, akik jelentős életváltozáson vagy új kezdet előtt állnak.

Bársonyvirág (Marigold)

hirdetes

A modern nézetekkel ellentétben a körömvirágot nem mindig tekintették elragadóan pozitív virágnak. Sok kultúrában a körömvirágot a halál és a szerelem közötti kapcsolatnak tekintették. Egy szeretett személy elvesztése miatti gyászt vagy kétségbeesést jelképezték – leginkább a mexikói kultúrában mutatkozik meg, mivel a körömvirág a Dia de Muertos ("halottak napja") ünnepségek legfontosabb virága.

Százszorszép (Shasta Daisy)

Sokféle százszorszép létezik, de a shasta százszorszépek általában nyári megjelenésükről ismertek, mivel közvetlen napfényben jól érzik magukat, és nincs szükségük sok vízre. Ezek az egyszerű virágok az ártatlanságot és a tisztaságot szimbolizálják, és évszázadok óta tiszteletben tartják őket ezzel a hírnévvel. Például a viktoriánus időkben, amikor egy gyerek megbotlott és elesett, azt mondták, hogy "ups-a-daisy". Idővel ez a kifejezés „hopp-a-daisy”-re vagy „oopsie-daisy”-ra változott, olyan kifejezésekre, amelyeket akkor mondanak el, amikor valaki ártatlan hibát követ el.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-27

A szagosbükköny (Japanese Sweet Pea) virágok varázsa és gondozása

A szagosbükköny (Lathyrus odoratus), más néven Japanese Sweet Pea, lenyűgöző virág, amely színpompájával és kellemes illatával elvarázsolja kerted hangulatát

2023-05-27

Dzsungel a nappalidban – így gondozzunk aszparáguszt

Az aszparágusz (Asparagus setaceus) leveleinek és finomágú hajtásainak köszönhetően tökéletes díszítőelem lehet otthonodban, ha dzsungel hangulatot teremtenél.

2023-05-02

5 lenyűgöző trópusi virág, amit te is elültethetsz

Különleges színek, különleges illatok, és még ennél is különlegesebb formák lepik el a kerted, otthonod, ha ezeket a csodaszép trópusi virágokat ülteted el.

2023-04-27

5 hatékony fugatisztítási praktika a terasz csillogóvá tételéhez

Mutatunk 5 otthoni fugatisztítási praktikát, hogy csillogó legyen a teraszod, erkélyed idén tavasszal! Ezek a szerek a leghatékonyabbak a fuga tisztításához.

2023-05-26

Ezek a legjobb évelő növények agyagos talajú kertekbe

Az agyagos talaj nem mindig egyszerű dolog a kertészkedésben, de nincs semmi sem veszve, ha a kertedben ilyen talaj van: ezek a virágok kifejezetten kedvelik!

2023-05-26

5 trópusi virág, ami cserépben teraszon, gangon is termeszthető

Számos trópusi virág van, amelyek cserépben is jól fejlődnek: Íme öt gyönyörű trópusi virág, amelyeket Magyarországon is termeszthetsz cserépben a teraszon.

2023-05-08

Filléres kerti csodaszer: Így locsolj élesztővel!

Egy valóságos kerti csodaszer az élesztő, ami nem is kerül sok-sok ezer forintba, sőt meglepően olcsó! Mutatjuk az élesztős locsolás egyszerű trükkjét.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

izopropalin

nitroszármazék hatóanyagú gyomirtó szerek, paradicsom vegyszeres gyomirtása csak fizikai... Tovább

kétmenetes betakarítás

a takarmánytartósításhoz tartozó olyan eljárás, amelynél fonnyasztott zöldtakarmányból... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet kertfenntartás Talajművelés virág virágtermesztés