Mikor kell elültetni nyári növényeimet, virágaimat? Most tudj meg mindent a nyári növények elültetéséről

hirdetes

Mikor érdemes elültetnünk a nyáron virágzó növényeinket?

TK, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Mindenki szeretné, hogy nyárra kertje a legváltozatosabb színekben pompázzon. Erre viszont elő kell készülni, valamint érdemes tudni, mikor kell elültetni virágainkat, hogy a nyárra képesek legyenek megfelelően kifejlődni. Éppen ezért, mostani cikkemben elárulom, hogy mikor érdemes elültetned a nyáron virágzó hagymás, valamint gumós növényeket!

Díszhagyma

Elsősorban mostani cikkemben azokról a növényekről lesz szó, amelyek nem télállóak. A zárt, száraz, fagymentes térben teleltetett gumókat, hagymákat, hagymagumókat, illetve gyöktörzseket a tavasz érkeztével érdemes elültetnünk, amikor már nem látunk esélyt arra, hogy fagykár keletkezzen. A felengedett talajban, amikor már melegebb az időjárás növényeink alig várják, hogy újra földbe kerülhessenek, ezzel is elkezdve fejlődésüket.


A legtöbb ilyen növénynek több hetes virágzása van, így biztos lehetsz benne, hogy egészen szeptemberig remek díszei lesznek kertednek.


Hogyan érdemes elültetni a nyáron virágzó, hagymás növényeket?

hirdetes


Ezen növényeket érdemes mélyebben elültetni, ez nagyjából 10-12 centimétert jelent. Ennek oka, hogy majd a fejlődő növényt a hagymának-gumónak kell majd megtartani. Ez a mélység ugyanakkor virágonként eltérő lehet, példának okáért a liliomok esetében ez a szám felugrik 15-20 centiméterre méreteik végett, de velük szemben például a nősziromnak, szellőrózsának vagy dáliának éppen elég annyi, hogy a föld felszíne alá kerüljenek. 


Az sem mindegy, hogy mennyi távolságot hagyunk virágaink között – begóniák esetén 20-25 cm-t, liliomoknál 30 cm-t, dáliáknál 40 cm-t, a kisebb növényeknél 10 cm-t érdemes tartani. Ez szintén a növény méreteitől függ elsősorban, ugyanis ezek a számok lesznek ideálisak a megfelelő fejlődésük kivitelezéséhez.

hirdetes


A cikk folytatásában néhány gumós növényt fogok Nektek bemutatni, valamint elmondom gondozásukat, illetve ültetésük menetét is.


Hogyan és mikor érdemes a kánnát elültetned?


Egyik legszebb, de ugyanakkor legterebélyesebb növényünk a kánna, mely biztosan a virágágyásod koronázatlan királya lesz. 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-02-06

A tavasz egyik legszebb virága: ültessünk kék nőszirmot!

A kék nőszirom hazánk egyik legkedveltebb nővénye, amit akár tavasszal is elültethetünk, de érdemes betartani a megfelelő lépéseket a kék nőszirom gondozásához!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-02-08

A teraszok, verandák legszebb éke: a függő petúnia helyes gondozása

A függő petúnia egy igazán varázslatos növény, ami könnyen termeszthető, gondozása sem okoz túl sok gondot, amennyiben odafigyelsz néhány apróságra. mutatjuk!

2023-01-30

Clematis, azaz az erdei iszalag ültetése, termesztése és gondozása

A Clematis, a „szőlők királynője” néven ismert, leginkább nagyvirágú, lila, csillag alakú virágzásáról lehet ismert. Clematis, erdei iszalag gondozási útmutató

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

üregesség

üreges a talaj, ha sok benne az 1—10cm átmérőjü rög. Ez rendszerint művelési hiba... Tovább

Somacorn (Mv 293)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepes. A kalászkapelyva nem, vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés