Mikor kell elültetni nyári növényeimet, virágaimat? Most tudj meg mindent a nyári növények elültetéséről

hirdetes

Mikor érdemes elültetnünk a nyáron virágzó növényeinket?

TK

Mindenki szeretné, hogy nyárra kertje a legváltozatosabb színekben pompázzon. Erre viszont elő kell készülni, valamint érdemes tudni, mikor kell elültetni virágainkat, hogy a nyárra képesek legyenek megfelelően kifejlődni. Éppen ezért, mostani cikkemben elárulom, hogy mikor érdemes elültetned a nyáron virágzó hagymás, valamint gumós növényeket!

Díszhagyma

Elsősorban mostani cikkemben azokról a növényekről lesz szó, amelyek nem télállóak. A zárt, száraz, fagymentes térben teleltetett gumókat, hagymákat, hagymagumókat, illetve gyöktörzseket a tavasz érkeztével érdemes elültetnünk, amikor már nem látunk esélyt arra, hogy fagykár keletkezzen. A felengedett talajban, amikor már melegebb az időjárás növényeink alig várják, hogy újra földbe kerülhessenek, ezzel is elkezdve fejlődésüket.


A legtöbb ilyen növénynek több hetes virágzása van, így biztos lehetsz benne, hogy egészen szeptemberig remek díszei lesznek kertednek.


Hogyan érdemes elültetni a nyáron virágzó, hagymás növényeket?

hirdetes


Ezen növényeket érdemes mélyebben elültetni, ez nagyjából 10-12 centimétert jelent. Ennek oka, hogy majd a fejlődő növényt a hagymának-gumónak kell majd megtartani. Ez a mélység ugyanakkor virágonként eltérő lehet, példának okáért a liliomok esetében ez a szám felugrik 15-20 centiméterre méreteik végett, de velük szemben például a nősziromnak, szellőrózsának vagy dáliának éppen elég annyi, hogy a föld felszíne alá kerüljenek. 


Az sem mindegy, hogy mennyi távolságot hagyunk virágaink között – begóniák esetén 20-25 cm-t, liliomoknál 30 cm-t, dáliáknál 40 cm-t, a kisebb növényeknél 10 cm-t érdemes tartani. Ez szintén a növény méreteitől függ elsősorban, ugyanis ezek a számok lesznek ideálisak a megfelelő fejlődésük kivitelezéséhez.

hirdetes


A cikk folytatásában néhány gumós növényt fogok Nektek bemutatni, valamint elmondom gondozásukat, illetve ültetésük menetét is.


Hogyan és mikor érdemes a kánnát elültetned?


Egyik legszebb, de ugyanakkor legterebélyesebb növényünk a kánna, mely biztosan a virágágyásod koronázatlan királya lesz. 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-09

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, aki hisz a feng shui hatásában, tudja, hogy nem csak rá de környezetére is szerencsét fog hozni. Ismerd meg most őt Te is!

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-05-02

Ezt a 4 ötletet érdemes kerted kapcsán megfogadni idén

Jöttünk, láttunk, kertészkedtünk 2020-ban is. Mostani cikkemben elárulom, mi az a 4 dolog, amit érdemes megfontolnod idén kerted és növényeid kapcsán.

2021-05-03

Május a kertben – ezeket a kerti munkákat érdemes elvégezned

A kertészkedés bár a jó idővel indul el, mégis májusban végezzük el annak oroszlánrészét. Most elmondom, mik azok, amiket mindenképp végezz el a hónapban!

2021-05-05

Csodaszép egynyári növények kertedbe – ezeket a növényeket Neked is ismerned kell

Bár az egynyári növények egyre kisebb népszerűségnek örvendenek, mégis ezeket a tarka, vidám szépségeket Neked is megéri legalább egyszer elültetned kertedbe.

2021-05-04

Csodaszép májusi növények – ismerd meg őket Te is!

Majdnem minden hónapnak megvannak a maga virágai, növényei, ráadásul ahogy haladunk a jó idővel a nyár felé, ezek egyre színesebbek és változatosabbak lesznek.

További cikkek ebben a témában


8/2006. (X. 20.) MeHVM-PM-FVM együttes rendelet

a strukturális alapok és a Kohéziós Alap felhasználásának általános eljárási... Tovább

gyenge méreg jelzésű növényvédő szerek

azok a növényvédő szerek, amelyekből állatkísérletekben (ált. patkányon) szájon át... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés