Mikor kell elültetni nyári növényeimet, virágaimat? Most tudj meg mindent a nyári növények elültetéséről

hirdetes

Mikor érdemes elültetnünk a nyáron virágzó növényeinket?

TK

Mindenki szeretné, hogy nyárra kertje a legváltozatosabb színekben pompázzon. Erre viszont elő kell készülni, valamint érdemes tudni, mikor kell elültetni virágainkat, hogy a nyárra képesek legyenek megfelelően kifejlődni. Éppen ezért, mostani cikkemben elárulom, hogy mikor érdemes elültetned a nyáron virágzó hagymás, valamint gumós növényeket!

Díszhagyma

Elsősorban mostani cikkemben azokról a növényekről lesz szó, amelyek nem télállóak. A zárt, száraz, fagymentes térben teleltetett gumókat, hagymákat, hagymagumókat, illetve gyöktörzseket a tavasz érkeztével érdemes elültetnünk, amikor már nem látunk esélyt arra, hogy fagykár keletkezzen. A felengedett talajban, amikor már melegebb az időjárás növényeink alig várják, hogy újra földbe kerülhessenek, ezzel is elkezdve fejlődésüket.


A legtöbb ilyen növénynek több hetes virágzása van, így biztos lehetsz benne, hogy egészen szeptemberig remek díszei lesznek kertednek.


Hogyan érdemes elültetni a nyáron virágzó, hagymás növényeket?

hirdetes


Ezen növényeket érdemes mélyebben elültetni, ez nagyjából 10-12 centimétert jelent. Ennek oka, hogy majd a fejlődő növényt a hagymának-gumónak kell majd megtartani. Ez a mélység ugyanakkor virágonként eltérő lehet, példának okáért a liliomok esetében ez a szám felugrik 15-20 centiméterre méreteik végett, de velük szemben például a nősziromnak, szellőrózsának vagy dáliának éppen elég annyi, hogy a föld felszíne alá kerüljenek. 


Az sem mindegy, hogy mennyi távolságot hagyunk virágaink között – begóniák esetén 20-25 cm-t, liliomoknál 30 cm-t, dáliáknál 40 cm-t, a kisebb növényeknél 10 cm-t érdemes tartani. Ez szintén a növény méreteitől függ elsősorban, ugyanis ezek a számok lesznek ideálisak a megfelelő fejlődésük kivitelezéséhez.

hirdetes


A cikk folytatásában néhány gumós növényt fogok Nektek bemutatni, valamint elmondom gondozásukat, illetve ültetésük menetét is.


Hogyan és mikor érdemes a kánnát elültetned?


Egyik legszebb, de ugyanakkor legterebélyesebb növényünk a kánna, mely biztosan a virágágyásod koronázatlan királya lesz. 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-30

10 szobanövény, amely segít megküzdeni a magas páratartalommal

Fullasztóan meleg, párás az idő a lakásodban? Ezek a növények igazán szeretnének nálad lakni és megszabadítani a párától, hiszen nekik éltető táplálék!

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-07-03

Rózsavíz készítése házilag: három pofonegyszerű módszer

A rózsavizet nemcsak napjainkban, de már évezredek óta rendkívüli csodaszerként emlegetik. Mutatjuk, hogyan készíthetsz Te is otthon saját rózsavizet!

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-30

Royal Raindrops – a legszebb díszalmafa

Szeretnél egy igazán különleges, színes, élénk és gyönyörű fát a kertedbe? Válaszd a ragyogó Royal Raindrops díszalmafát! Mutatjuk, hogyan érdemes gondoznod!

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

További cikkek ebben a témában


lízis

ált. oldást, oldódást, lebontást jelent; a biol.-ban számos szóösszetételben használatos... Tovább

bika tenyésztésbe vétele

a magyar tarka és a hasonló jellegű fajták bikái, általában 15 hónapos korban,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés