Mikor kell elültetni nyári növényeimet, virágaimat? Most tudj meg mindent a nyári növények elültetéséről

hirdetes

Mikor érdemes elültetnünk a nyáron virágzó növényeinket?

TK

Mindenki szeretné, hogy nyárra kertje a legváltozatosabb színekben pompázzon. Erre viszont elő kell készülni, valamint érdemes tudni, mikor kell elültetni virágainkat, hogy a nyárra képesek legyenek megfelelően kifejlődni. Éppen ezért, mostani cikkemben elárulom, hogy mikor érdemes elültetned a nyáron virágzó hagymás, valamint gumós növényeket!

Díszhagyma

Elsősorban mostani cikkemben azokról a növényekről lesz szó, amelyek nem télállóak. A zárt, száraz, fagymentes térben teleltetett gumókat, hagymákat, hagymagumókat, illetve gyöktörzseket a tavasz érkeztével érdemes elültetnünk, amikor már nem látunk esélyt arra, hogy fagykár keletkezzen. A felengedett talajban, amikor már melegebb az időjárás növényeink alig várják, hogy újra földbe kerülhessenek, ezzel is elkezdve fejlődésüket.


A legtöbb ilyen növénynek több hetes virágzása van, így biztos lehetsz benne, hogy egészen szeptemberig remek díszei lesznek kertednek.


Hogyan érdemes elültetni a nyáron virágzó, hagymás növényeket?

hirdetes


Ezen növényeket érdemes mélyebben elültetni, ez nagyjából 10-12 centimétert jelent. Ennek oka, hogy majd a fejlődő növényt a hagymának-gumónak kell majd megtartani. Ez a mélység ugyanakkor virágonként eltérő lehet, példának okáért a liliomok esetében ez a szám felugrik 15-20 centiméterre méreteik végett, de velük szemben például a nősziromnak, szellőrózsának vagy dáliának éppen elég annyi, hogy a föld felszíne alá kerüljenek. 


Az sem mindegy, hogy mennyi távolságot hagyunk virágaink között – begóniák esetén 20-25 cm-t, liliomoknál 30 cm-t, dáliáknál 40 cm-t, a kisebb növényeknél 10 cm-t érdemes tartani. Ez szintén a növény méreteitől függ elsősorban, ugyanis ezek a számok lesznek ideálisak a megfelelő fejlődésük kivitelezéséhez.

hirdetes


A cikk folytatásában néhány gumós növényt fogok Nektek bemutatni, valamint elmondom gondozásukat, illetve ültetésük menetét is.


Hogyan és mikor érdemes a kánnát elültetned?


Egyik legszebb, de ugyanakkor legterebélyesebb növényünk a kánna, mely biztosan a virágágyásod koronázatlan királya lesz. 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-27

Ezzel a növénnyel garantált a mediterrán hangulat kertedben – bemutatkozik az üstökliliom

Az üstökliliom rendkívül különleges megjelenéssel bír, általa garantált lesz majd a mediterrán hangulat kertedben. Ismerd meg most Te is ezt a növényt.

2021-07-28

Éltető víz – mutatom, hogyan öntözd helyesen szobanövényeidet, hogy biztosan életben maradjanak!

A túlöntözés rendkívül sok növényt veszélyeztet, mégis egy kis odafigyeléssel ez könnyedén elkerülhető – mutatom, hogyan, ezeket a szuper ötleteket próbáld ki.

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-13

Kúszónövények lakásodba – ennek az 5 növénynek egyszerű a gondozása

Mostani cikkünkben olyan kúszónövényeket mutatunk, melyek tökéletesen képesek lesznek majd alkalmazkodni otthonodhoz, ráadásul gondozásuk is egyszerű!

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-27

Aggódsz, hogy elhervadnak növényeid a nyaralás alatt? Most 3 szuper önlocsoló ötletet mutatok Nektek!

Sokaknak megfordulhat a fejében, hogy ki fogja majd öntözni kertjét a nyári időszakban, amennyiben egy hosszabb nyaralásra tervez elutazni. Most segítünk!

2021-07-28

Mutatom, hogyan érdemes felhasználnod szárított növényeid – készíts Te is potpourrit

Amennyiben Te is szereted kiszárítani gyógy-, fűszer-, valamint dísznövényeidet, mostani cikkemben egy szuper ötletet mutatok felhasználásukra.

2021-07-28

Vigyázz Te is megfelelően kerti tavadra a nyári időszakban – mutatom, hogyan tartsd azt tisztán

Amennyiben valakinek megtalálható egy kerti tó udvarában, tudja, hogy körülményes karbantartást igényelhet egy-egy alkalommal. Mutatjuk, mire kell figyelned.

További cikkek ebben a témában


haltenyésztés

az a céltudatos állattenyésztői tevékenység, amely magába foglalja a tógazdasági halfajok... Tovább

villahegy (csirke)

Az egyszerre felvillázható mennyiségű széna.A hagyományos betakarításkor a száradó... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés