Mikor kell elültetni nyári növényeimet, virágaimat? Most tudj meg mindent a nyári növények elültetéséről

hirdetes

Mikor érdemes elültetnünk a nyáron virágzó növényeinket?

TK, GE.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Mindenki szeretné, hogy nyárra kertje a legváltozatosabb színekben pompázzon. Erre viszont elő kell készülni, valamint érdemes tudni, mikor kell elültetni virágainkat, hogy a nyárra képesek legyenek megfelelően kifejlődni. Éppen ezért, mostani cikkemben elárulom, hogy mikor érdemes elültetned a nyáron virágzó hagymás, valamint gumós növényeket!

Díszhagyma

Elsősorban mostani cikkemben azokról a növényekről lesz szó, amelyek nem télállóak. A zárt, száraz, fagymentes térben teleltetett gumókat, hagymákat, hagymagumókat, illetve gyöktörzseket a tavasz érkeztével érdemes elültetnünk, amikor már nem látunk esélyt arra, hogy fagykár keletkezzen. A felengedett talajban, amikor már melegebb az időjárás növényeink alig várják, hogy újra földbe kerülhessenek, ezzel is elkezdve fejlődésüket.


A legtöbb ilyen növénynek több hetes virágzása van, így biztos lehetsz benne, hogy egészen szeptemberig remek díszei lesznek kertednek.


Hogyan érdemes elültetni a nyáron virágzó, hagymás növényeket?

hirdetes


Ezen növényeket érdemes mélyebben elültetni, ez nagyjából 10-12 centimétert jelent. Ennek oka, hogy majd a fejlődő növényt a hagymának-gumónak kell majd megtartani. Ez a mélység ugyanakkor virágonként eltérő lehet, példának okáért a liliomok esetében ez a szám felugrik 15-20 centiméterre méreteik végett, de velük szemben például a nősziromnak, szellőrózsának vagy dáliának éppen elég annyi, hogy a föld felszíne alá kerüljenek. 


Az sem mindegy, hogy mennyi távolságot hagyunk virágaink között – begóniák esetén 20-25 cm-t, liliomoknál 30 cm-t, dáliáknál 40 cm-t, a kisebb növényeknél 10 cm-t érdemes tartani. Ez szintén a növény méreteitől függ elsősorban, ugyanis ezek a számok lesznek ideálisak a megfelelő fejlődésük kivitelezéséhez.

hirdetes


A cikk folytatásában néhány gumós növényt fogok Nektek bemutatni, valamint elmondom gondozásukat, illetve ültetésük menetét is.


Hogyan és mikor érdemes a kánnát elültetned?


Egyik legszebb, de ugyanakkor legterebélyesebb növényünk a kánna, mely biztosan a virágágyásod koronázatlan királya lesz. 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

magyar nyúlszapuka (Anthyllis macrocephala Wenderoth)

a —>pillangósok családjába tartozó, bokros fejl. évelő növény. Páratlanul szárnyalt... Tovább

martilapu (Tussilago farfara L.)

a fészkesek családjának csövesvirágúak alcsaládjába tartozó évelő, kúszó gyöktörzsű,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés