Lassan véget ér a nyári gyümölcsök szezonja

hirdetes

Kezd véget érni a nyári gyümölcsök szezonja

Petra
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Már alig találunk a standokon kukoricát, vagy görögdinnyét, viszont őszibarackból és szilvából akad bőven. De már kezdenek megjelenni a piacon az első őszi gyümölcsök, mint a szőlő, vagy a savanyúságnak való almapaprika.

Gyümölcs

Mindjárt kezdődik az ősz, már alig van egy hét hátra a nyárból. Ráadásul az időjárás se valami nyárias, mert már egyre többet fázunk napközben is. A standokról is kezdenek eltűnni a tipikus nyári gyümölcsök, mint a görögdinnye és a kukorica, viszont a szilvából és az őszibarackból azért még akad bőven. Addig érdemes bevásárolni a nyári szezonú gyümölcsökből, ameddig még lehet, mert már nem sokáig tart az az időszak, amíg találkozhatunk. velük. Ráadásul már a görögdinnye íze sem olyan, mint amilyen még akkor volt, amikor tartott a szezonja. Sokszor akadhat a kezünkbe kásás és ízetlen görögdinnye, de ha szerencsénk van, akár még találhatunk abból a gyümölcsből is finomat.

Gyümölcs

Viszont megjelentek a piacon az első tipikus őszi gyümölcsök, mint a szőlő, a savanyúságnak való almapaprika, vagy az uborka. A szőlők között találunk magyar szőlőt is. Ez utóbbi gyümölcs még nem az igazi, talán egy kicsit még éretlen, viszont reménykedhetünk benne, hátha pár hét múlva kicsit édesebb lesz. Még nincs valami nagy választék ezekből az őszi gyümölcsökből, de nézzük ennek az átmeneti időszaknak a jó oldalát: vihetünk haza őszi és nyári gyümölcsökből egyaránt.

Gyümölcs

Ha kitart ez az idő és nem fog még tovább romlani az időjárás, akkor akár egy gombadömpingre is számíthatunk. Viszont eddig úgy néz ki, hogy egyre hidegebb van, bár eddig a viszonylag csapadékos nyár után még nem köszöntött be a még csapadékosabb, még hűvösebb ősz. Reménykedjünk abban, hogy egy darabig nem is fog és ha már a nyáron nem volt strandidő, akkor legalább az ősz kárpótolhatna minket egy kis napsütéssel.

Gyümölcs

Élvezzük ki ezt az átmeneti időszakot, amíg lehet, mert hamarosan elfogynak a nyári szezonú gyümölcsök és a szőlő kerül előtérbe, ami viszont nem biztos, hogy olyan édes lesz, mint amilyen szokott lenni a szőlőt megtámadó betegségek miatt.

Forrás: Eu-info

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

emlősök (Mammalia)

a gerincesek törzsébe tartozó, az állatvilág legmagasabb fejlettségű osztálya. Testüket a... Tovább

önemésztés (autodigeszció,autodigestio)

az a folyamat, amikor az emésztőnedvek a halál után a szöveteket bontják (pl. a gyomornedv... Tovább

Tovább a lexikonra
Mezőgazdaság