A növényvédő szerek károsak, szabadulj meg a maradványaitól te is

hirdetes

Szabadulj meg a növényvédő szer maradványától

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sikeresen megszabadulhatsz a növényvédő szer maradványától te is, megmutatjuk a legjobb trükköt

Így távolíthatod el a növényvédő szert a növényekről

+Tippek a permetezéshez

 

TIPP #1. ISMERD MEG A TERMESZTETT NÖVÉNYEIDET
Míg a növényvédő szerek egykor "egy méretre valóak" voltak, a tudomány nagyot lépett előre, és a növényvédő szerek ma már célzottabbak, mint valaha. Mielőtt kiválasztja a peszticideket, ismerje meg a növénytermesztési műveletének minden csínját-bínját.

Mit tervez permetezni?

- Biológiai vagy hagyományos növényeket termeszt? A bio minősítéshez és az OMRI-listára való felvételhez a növényvédő szereket gondosan kell kiválasztani. A hagyományos növények esetében a lehetőségek szélesebb skálája áll rendelkezésre.

- A növény termést hoz, és ha igen, van-e betakarítási ütemterve? A rendeletek előírják, hogy a növényvédő szereket a betakarítás előtt meghatározott számú nappal vagy héttel kell utoljára permetezni, hogy a növényvédő szerek a fogyasztás előtt biztosan elterjedtek legyenek.

hirdetes

- Mekkora a termés sűrűsége és magassága? Egy térdig érő növénynek más permetezőgépigénye van, mint a gyümölcsösöknek, mivel a permetezőgépnek például magasabbnak kell lennie.

Hol tervezi a permetezést?

- Beltéri vagy kültéri műveletről van szó? A beltéri műveletekhez más permetezőgépek szükségesek, mint a kültéri műveletekhez; a kültéri műveletekhez a permetezőgépeket úgy kell kalibrálni, hogy az időjárási körülményeknek megfeleljenek.

- Vannak-e az Ön területén korlátozások? Bizonyos utak, közterületek, védett vadon élő állatok, lakóközösségek, iskolák vagy védett szomszédos mezők közelében végzett műveletek jogilag korlátozottak abban, hogy mikor és hogyan permetezhetnek. A légi permetezéssel történő speciális peszticidek permetezése sok ilyen helyzetben tilos.

hirdetes

- Hol található az Ön művelete? A növényvédő szerek másképp hatnak a középnyugati területeken, ahol nagyon párás az idő, és a hőmérséklet szezonálisan ingadozik, mint Kaliforniában, ahol száraz és napos az idő, és nem fordul elő fagy. A mikroklímát is figyelembe kell venni; egy nagy kiterjedésű szántóföldön egy kis lejtős terület csapdába ejtheti a nedvességet, és magas páratartalommal vagy hőmérsékleti inverzióval ködzsebeket okozhat, amelyek a permetszerek elsodródását okozhatják. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-29

10 meglepő összetevő, amitől jobb lesz a komposztod!

Azt gondolhatod, hogy tudod, mit tehetsz a komposztba, és mit nem, de van néhány szokatlan dolog, amelyet legtöbbünknek valószínűleg eszébe sem jut hozzáadni.

2023-03-29

Hogyan lehet megszabadulni a lisztbogaraktól – 4 szakértő által jóváhagyott módszer ezeknek a növényi kártevőknek az írtására

A lisztesbogár a szobanövények gyakori támadója – íme, hogyan lehet gyorsan és vegyszerek nélkül megküzdeni velük és eltávolítani kedvenc növényeinkről!

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-30

Mit ültessek áprilisban? A legtöbb zöldséget most kell elültetned, de pár gyümölcsöt is!

Milyen zöldségeket kell már áprilisban elültetni? Sorra szedtük neked ebben a cikkben, hogy pontosan milyen zöldségeket, gyümölcsöket ültess áprilisban!

2023-03-29

Kezdő kertészként is nevelhetünk sikeresen bazsalikomot – A Thai Bazsalikom termesztésének fortélya

A thai bazsalikom magról, dugványról vagy átültetéssel is termeszthető, és a kertben napos helyen virágzik. Akár kezdő kertészként is könnyen termesztheted.

2023-03-30

Így lehet ingyen akár több 100 monstera növényed is! – Elég ezt az 5 egyszerű lépést követned!

Ha monsterákkal szeretnéd telepakolni otthonod, nincs szükség rá, hogy újat vásárolj. Egyetlen egészséges növénnyel sok monstera növényt termeszthetsz!

2023-03-30

Mikor van szüksége egy hortenziának több tápanyagra? Hogyan és mikor kell tápozni?

Adj tápot ezeknek a gyönyörű hortenzia növényeidnek, amikor szükségük van rá, és jutalmul egy életerős, dús és ragyogó hortenzia bokrot kapsz majd ajándékul.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fasebkezelő szerek

a gyümölcs- és díszfák törzsén, ágain keletkező sebek könnyen fertőződnek és... Tovább

medence

az állat törzsének hátulsó szakasza. Tájékai: a kereszttájék, ehhez csatlakozik kétoldalt... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés Növényvédelem