Gyönyörű terráriumi növények kevés igénnyel

10 kevés gondozást igénylő növény, ami boldogan él terráriumban

SFV, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A terráriumi növények kiválasztása nehéz lehet, mert nagyon sok csodálatos lehetőség van, amelyek nagyszerűen néznek ki és virágoznak a terráriumokban. Az itt felsorolt terráriumi növényeket olyan könnyű termeszteni, hogy még egy teljesen kezdő kertész is sikerét lelheti bennük. Zárt terráriumban ugyanis a növényeknek szinte soha nincs szükségük vízre, és minimális gondozás mellett évekig boldogan növekednek.

Növények terráriumba

Pro tipp, mielőtt belevágnál


Ügyelj arra, hogy olyan növényeket vásárolj, amelyek elég kicsik ahhoz, hogy beleférjenek a terráriumi edénybe, lehetőleg anélkül, hogy hozzáérnének annak oldalához. Ennek érdekében nyugodtan magaddal cipelheted a vásárláshoz a terráriumot is, amibe ültetni szeretnéd a növénykéket.


No.1. terrárium-kedvelő növény: a tüzérségi páfrány


A tüzérségi páfrányok valójában nem páfrányok, hanem a Pilea család tagjai. Tüzérségi páfránynak hívják őket, mert pukkanó hanggal lövi ki magjait – és néha ráadásul elég messzire. A robbanásveszélyes tulajdonság ellenére ezek a növények finomak, kedvesek, és szép, érdekes textúrájúak. Könnyen növekszenek, és minimális gondozás mellett is virágzanak. Fény- és vízigényük közepes.


No.2. terrárium-kedvelő növény: az ezüst tüzérvirág, vagy alumíniumnövény


A Vietnámban őshonos ezüst tüzérvirág az alacsony és közepes fényt, valamint a meleg hőmérsékletet kedveli. A leveleken szinte irizáló fehér jegyek találhatók, amelyek igazán ragyogóvá teszik. Ez a növény meglehetősen gyorsan növekszik, ezért előfordulhat, hogy időnként vissza kell csípnünk. Gyökereztetése is pofonegyszerű: vágjunk le egy aprócska hajtást és ültessük nedves talajba! Tavasszal és nyáron gyakran és rendszeresen, máskor kevésbé gyakran érdemes öntöznünk.


No.3. terrárium-kedvelő növény: a szeplősarc, vagy pettyeslevél


A szeplősarcok a növényvilág bohócai: igazán színesek, vidám rózsaszín, vörös és ezüst színekben kaphatók. Könnyen kezelhetők, erős, közvetett fényt igényelnek, illetve tavasszal és nyáron nagyobb mértékű öntözést. Ha esetleg túl magasra nőne, érdemes kicsit visszavágnunk belőle.
Úgy tűnik, a pöttyös növényeknek remek humorérzékük van. Ez a növény vidám, rózsaszín, piros és ezüst változatban kapható. Könnyen kezelhető, esetleg vissza kell csípni, ha túl magas lesz, vagy pörgőssé vagy lábúvá válik.


No.4. terrárium-kedvelő növény: a nyílgyökér, vagy imanövény


A vörös erezetű nyílgyökér lenyűgöző növény. Imanövényként is ismeretes, mely nevét azért kapta, mert éjszakánként felhajtja a leveleit, mintha imádkozna. Ha nem kap elég fényt, azt onnan tudhatjuk, hogy a levelek még nappal is össze vannak hajtva. Az imanövények szeretnek melegben lenni, ezért ne tartsuk terráriumunkat hideg ablak mellett vagy hideg huzatban. Közepes mennyiségű, közvetett fényt, valamint tavasszal és nyáron több vizet igényelnek.


No.5. terrárium-kedvelő növény:  a szobai hegyescsúcsú futóka, vagy pothos


A szobai futóka nem csak szobanövénynek tökéletes, de terráriumunkban is mesésen mutathat. Méltán vívta ki magának az elpusztíthatatlan címet, így méginkább alkalmas arra, hogy terráriumunk valódi éke lehessen. Érdemes rendszeresen visszametszenünk, hogy ne váljon nagyon bozontossá és évekig gyönyörködhessünk benne. Vízben gyökereztetve könnyedén szaporítható, fényigénye nagy, míg vízigénye igencsak alacsony.

Mégtöbb növényért olvass tovább!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-18

Virágok, amelyek különösen jól bírják a nyári hőséget

Virágzó nyár: 5+1 virág, ami nem fél a hőségtől! Színes virágözön a nyárban? Válassz hőálló növényeket! Ismerd meg a legmegbízhatóbb virágokat a forró napokra!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-05-17

Amiért az egész veteményes kert hálás lesz: Így ültess kerti büdöskét

A kerti büdöske (Tagetes) ültetése egyszerű és kiváló választás mind a díszkertek, mind a veteményesek számára. Mutatjuk miért, és hogyan ültess büdőskét!

2024-05-16

Uborka tápoldatozás a nagymama titkos receptjével

Így tápoldatozzunk uborkát sikeresen, a nagymamám titkos uborka tápoldat receptjével. Ez a trükk garantáltan be fog válni neked is és gyönyörű uborkáid lesznek!

2024-05-17

Itt az idő: kötözd le a szőlőt, hogy bőséges termésed legyen az idén!

Közeledik a nyár, így itt az idő a szőlő lekötözésére. Megmutatjuk a legfontosabb lépéseket, amivel elérheted, hogy idén neked is bőséges termésed legyen!

2024-05-06

Milyen virágokat érdemes elültetni még a nyár elején?

Érdekel, milyen virágokat lehet érdemes elültetni a nyár elején, amik gyorsan nőnek, és bírják ezeket a melegebb körülményeket? Mutatunk néhány csodás virágot!

2024-05-02

Most kell elültetned ezt az ízletes zöldséget: Padlizsán ültetés lépései

A padlizsán egyre népszerűbb hazánkban is, ami nem is véletlen, hiszen megannyi étel remek alapanyaga. Mikor és hogyan kell a padlizsánt elültetni?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gyomor

az emésztőkészülék előbélszakaszának része, a bal borda alatt, a máj mögött helyeződik... Tovább

Tamási Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Tamási Szabadság u. 54. 7090 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek