Gyönyörű terráriumi növények kevés igénnyel

hirdetes

10 kevés gondozást igénylő növény, ami boldogan él terráriumban

SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A terráriumi növények kiválasztása nehéz lehet, mert nagyon sok csodálatos lehetőség van, amelyek nagyszerűen néznek ki és virágoznak a terráriumokban. Az itt felsorolt terráriumi növényeket olyan könnyű termeszteni, hogy még egy teljesen kezdő kertész is sikerét lelheti bennük. Zárt terráriumban ugyanis a növényeknek szinte soha nincs szükségük vízre, és minimális gondozás mellett évekig boldogan növekednek.

Növények terráriumba

Pro tipp, mielőtt belevágnál


Ügyelj arra, hogy olyan növényeket vásárolj, amelyek elég kicsik ahhoz, hogy beleférjenek a terráriumi edénybe, lehetőleg anélkül, hogy hozzáérnének annak oldalához. Ennek érdekében nyugodtan magaddal cipelheted a vásárláshoz a terráriumot is, amibe ültetni szeretnéd a növénykéket.


No.1. terrárium-kedvelő növény: a tüzérségi páfrány


A tüzérségi páfrányok valójában nem páfrányok, hanem a Pilea család tagjai. Tüzérségi páfránynak hívják őket, mert pukkanó hanggal lövi ki magjait – és néha ráadásul elég messzire. A robbanásveszélyes tulajdonság ellenére ezek a növények finomak, kedvesek, és szép, érdekes textúrájúak. Könnyen növekszenek, és minimális gondozás mellett is virágzanak. Fény- és vízigényük közepes.


No.2. terrárium-kedvelő növény: az ezüst tüzérvirág, vagy alumíniumnövény


A Vietnámban őshonos ezüst tüzérvirág az alacsony és közepes fényt, valamint a meleg hőmérsékletet kedveli. A leveleken szinte irizáló fehér jegyek találhatók, amelyek igazán ragyogóvá teszik. Ez a növény meglehetősen gyorsan növekszik, ezért előfordulhat, hogy időnként vissza kell csípnünk. Gyökereztetése is pofonegyszerű: vágjunk le egy aprócska hajtást és ültessük nedves talajba! Tavasszal és nyáron gyakran és rendszeresen, máskor kevésbé gyakran érdemes öntöznünk.

hirdetes


No.3. terrárium-kedvelő növény: a szeplősarc, vagy pettyeslevél


A szeplősarcok a növényvilág bohócai: igazán színesek, vidám rózsaszín, vörös és ezüst színekben kaphatók. Könnyen kezelhetők, erős, közvetett fényt igényelnek, illetve tavasszal és nyáron nagyobb mértékű öntözést. Ha esetleg túl magasra nőne, érdemes kicsit visszavágnunk belőle.
Úgy tűnik, a pöttyös növényeknek remek humorérzékük van. Ez a növény vidám, rózsaszín, piros és ezüst változatban kapható. Könnyen kezelhető, esetleg vissza kell csípni, ha túl magas lesz, vagy pörgőssé vagy lábúvá válik.


No.4. terrárium-kedvelő növény: a nyílgyökér, vagy imanövény

hirdetes


A vörös erezetű nyílgyökér lenyűgöző növény. Imanövényként is ismeretes, mely nevét azért kapta, mert éjszakánként felhajtja a leveleit, mintha imádkozna. Ha nem kap elég fényt, azt onnan tudhatjuk, hogy a levelek még nappal is össze vannak hajtva. Az imanövények szeretnek melegben lenni, ezért ne tartsuk terráriumunkat hideg ablak mellett vagy hideg huzatban. Közepes mennyiségű, közvetett fényt, valamint tavasszal és nyáron több vizet igényelnek.


No.5. terrárium-kedvelő növény:  a szobai hegyescsúcsú futóka, vagy pothos


A szobai futóka nem csak szobanövénynek tökéletes, de terráriumunkban is mesésen mutathat. Méltán vívta ki magának az elpusztíthatatlan címet, így méginkább alkalmas arra, hogy terráriumunk valódi éke lehessen. Érdemes rendszeresen visszametszenünk, hogy ne váljon nagyon bozontossá és évekig gyönyörködhessünk benne. Vízben gyökereztetve könnyedén szaporítható, fényigénye nagy, míg vízigénye igencsak alacsony.

Mégtöbb növényért olvass tovább!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

Farkasalma gondozási útmutató: Ismerd meg a farkasalma termesztését és gondozását

Ha feltűnő növényt keresel, próbáld ki a farkasalmát. A növény egy fás szárú szőlő, amely ívelt pipa alakú virágokat és nagy, szív alakú leveleket hoz.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

makkoltatás

majdnem kizárólag a régi parlagi sertések és a mangalica sertés ősi, extenzív hizlalási... Tovább

hőszigetelés

kis hővezető képességű anyag felhasználása hőkiegyenlítésre vagy a hőveszteség... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek