Gyönyörű terráriumi növények kevés igénnyel

hirdetes

10 kevés gondozást igénylő növény, ami boldogan él terráriumban

SFV

A terráriumi növények kiválasztása nehéz lehet, mert nagyon sok csodálatos lehetőség van, amelyek nagyszerűen néznek ki és virágoznak a terráriumokban. Az itt felsorolt terráriumi növényeket olyan könnyű termeszteni, hogy még egy teljesen kezdő kertész is sikerét lelheti bennük. Zárt terráriumban ugyanis a növényeknek szinte soha nincs szükségük vízre, és minimális gondozás mellett évekig boldogan növekednek.

Növények terráriumba

Pro tipp, mielőtt belevágnál


Ügyelj arra, hogy olyan növényeket vásárolj, amelyek elég kicsik ahhoz, hogy beleférjenek a terráriumi edénybe, lehetőleg anélkül, hogy hozzáérnének annak oldalához. Ennek érdekében nyugodtan magaddal cipelheted a vásárláshoz a terráriumot is, amibe ültetni szeretnéd a növénykéket.


No.1. terrárium-kedvelő növény: a tüzérségi páfrány


A tüzérségi páfrányok valójában nem páfrányok, hanem a Pilea család tagjai. Tüzérségi páfránynak hívják őket, mert pukkanó hanggal lövi ki magjait – és néha ráadásul elég messzire. A robbanásveszélyes tulajdonság ellenére ezek a növények finomak, kedvesek, és szép, érdekes textúrájúak. Könnyen növekszenek, és minimális gondozás mellett is virágzanak. Fény- és vízigényük közepes.


No.2. terrárium-kedvelő növény: az ezüst tüzérvirág, vagy alumíniumnövény


A Vietnámban őshonos ezüst tüzérvirág az alacsony és közepes fényt, valamint a meleg hőmérsékletet kedveli. A leveleken szinte irizáló fehér jegyek találhatók, amelyek igazán ragyogóvá teszik. Ez a növény meglehetősen gyorsan növekszik, ezért előfordulhat, hogy időnként vissza kell csípnünk. Gyökereztetése is pofonegyszerű: vágjunk le egy aprócska hajtást és ültessük nedves talajba! Tavasszal és nyáron gyakran és rendszeresen, máskor kevésbé gyakran érdemes öntöznünk.

hirdetes


No.3. terrárium-kedvelő növény: a szeplősarc, vagy pettyeslevél


A szeplősarcok a növényvilág bohócai: igazán színesek, vidám rózsaszín, vörös és ezüst színekben kaphatók. Könnyen kezelhetők, erős, közvetett fényt igényelnek, illetve tavasszal és nyáron nagyobb mértékű öntözést. Ha esetleg túl magasra nőne, érdemes kicsit visszavágnunk belőle.
Úgy tűnik, a pöttyös növényeknek remek humorérzékük van. Ez a növény vidám, rózsaszín, piros és ezüst változatban kapható. Könnyen kezelhető, esetleg vissza kell csípni, ha túl magas lesz, vagy pörgőssé vagy lábúvá válik.


No.4. terrárium-kedvelő növény: a nyílgyökér, vagy imanövény

hirdetes


A vörös erezetű nyílgyökér lenyűgöző növény. Imanövényként is ismeretes, mely nevét azért kapta, mert éjszakánként felhajtja a leveleit, mintha imádkozna. Ha nem kap elég fényt, azt onnan tudhatjuk, hogy a levelek még nappal is össze vannak hajtva. Az imanövények szeretnek melegben lenni, ezért ne tartsuk terráriumunkat hideg ablak mellett vagy hideg huzatban. Közepes mennyiségű, közvetett fényt, valamint tavasszal és nyáron több vizet igényelnek.


No.5. terrárium-kedvelő növény:  a szobai hegyescsúcsú futóka, vagy pothos


A szobai futóka nem csak szobanövénynek tökéletes, de terráriumunkban is mesésen mutathat. Méltán vívta ki magának az elpusztíthatatlan címet, így méginkább alkalmas arra, hogy terráriumunk valódi éke lehessen. Érdemes rendszeresen visszametszenünk, hogy ne váljon nagyon bozontossá és évekig gyönyörködhessünk benne. Vízben gyökereztetve könnyedén szaporítható, fényigénye nagy, míg vízigénye igencsak alacsony.

Mégtöbb növényért olvass tovább!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-28

Cserepes virágok az esküvőkön a legújabb őrület- nektek is tetszeni fog ez a trend!

A környezetbarát esküvők trendjének egyik leglátványosabb velejárója, hogy vágott virágok helyett mezei virágokkal, valamint cserepes növényekkel dekorálnak.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

További cikkek ebben a témában


levél

a hajtáscsúcs levélkezdeményeiből fejl. képletek. A levelek elhelyezkedés, alak és... Tovább

70/2006. (IX. 27.) FVM rendelet

a növényfajták állami elismerésérõl és a szaporítóanyagok elõállításáról és... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek