Ezek a növények érzik legjobban magukat a teraszon

hirdetes

19 mesés virág, ami csodálatossá varázsolja a teraszt!

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Ahogy egyre közeledik a jó idő, az ember elkezd azon gondolkodni, hogy idén milyen természetes szépségekkel tehetné csinosabbá teraszát (és ezzel egész portáját is). A terasz nem szimplán az a hely, ami összeköti a külteret a beltérrel, hiszen itt zajlanak a legemlékezetesebb családi vacsorák, éjszakába nyúló beszélgetések és a csendes délutánok is egy jó könyv társaságában. Ha szeretnéd igazán kellemes hellyé varázsolni teraszodat, akkor érdemes minél több csinos virággal és egyéb növényekkel telepakolni azt. A következőkben fel is sorolunk néhányat a legjobb opciók közül!

Teraszra való növények

Egyiptomi csillagcsokor (Pentas lanceolata)

Ha szeretnél minél több beporzást végző élőlényt csalogatni teraszodra, akkor mindenképpen szerezz be néhány egyiptomi csillagcsokrot. Csinos csillagszerű virágokból álló virágzatuk többféle színű lehet – fehér, rózsaszín, levendula vagy piros. Ezek a mutatós teraszi virágok egész nyáron díszítik majd teraszodat. Az egyiptomi csillagcsokor 45-60 cm magasra nő meg, és szeret mindig a napon lenni.

Sétányrózsa (Lantana camara)

Közkedvelt teraszi virágok még a sétányrózsák. Ezek a növények bizonyos éghajlatokon meglehetősen agresszíven terjeszkednek, habár bizonyos fajták kevésbé rámenősek. Persze mindez egyáltalán nem számít, ha egy növénytartóban neveled őket teraszodon. Meleg, napos időben folyamatosan virágzanak, és meglehetősen jól tűrik a szárazságot (habár nem érdemes szomjaztatni őket).

hirdetes

Díszcsalán (Plectranthus scutellarioides)

A coleus néven is emlegetett díszcsalán nem véletlenül népszerű választás teraszokra. Az utóbbi időben temérdek változata jelent meg így szinte bármilyen kinti dekorációhoz találsz majd tökéletes színű példányokat.

A díszcsalán egy nem éppen kényes teraszi virág – napsütésben és árnyékban is jól érzi magát. Egyedül a megfelelő öntözésre kell odafigyelned, hogy biztosítsd egészséges növekedését. Ügyelj rá, hogy rendszeresen lecsípd virágait, hogy levélzete dús maradjon. 

Taró (Colocasia esculenta)

Amennyiben egzotikusabb teraszra vágysz, ne keress tovább a tarónál. Ez az angol nyelvben találóan „elefántfül” néven emlegetett teraszi növény nem virágai, hanem hatalmas látványos levelei miatt vált népszerűvé.

hirdetes

A „sima” zöld színen kívül különféle többszínű, eres mintázatú változatai is fellelhetők. Trópusi növényekként nem kedvelik a hideg időt, ezért télire muszáj leszel bevinni őket a házba.

Emellett egész évben tarthatod őket szobanövényként is. 1-1,5 méter magasra is megnőhetnek, szóval olyan helyre kerüljenek, ahol ez később nem jelent majd problémát. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Mv Gorsium (Mv 04—02)

Õszi búza Cél: malmi búza Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlödési stádiumban... Tovább

készpénzforgalom

az a fizetési mód, amikor az elszámolás, a pénzügyi rendezés ténylegesen pénzzel... Tovább

Tovább a lexikonra