Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

hirdetes

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Zöld oázis a fürdőszobában: talán nem is gondolnánk, de orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben. A növények nem csupán díszítik az otthonunkat, de frissítik a levegőt is. Fedezzük fel, hogyan hozhatunk zöld életet a reggeli zuhanyzás mellé, és támogathatjuk növényeinket a megfelelő gondozással!

növények a fürdőszobában

Növények kellenek a fürdőszobába!


Az otthonunk szépsége növekszik, ahogy egyre több szobanövény kap helyet benne. Míg sokan örömmel ültetnek növényeket a nappaliban, hálószobában vagy konyhában, a fürdőszoba gyakran háttérbe szorul. Pedig néhány növény kifejezetten élvezi a fürdőszobák nedves klímáját, és nemcsak szépek, de hasznosak is lehetnek.


Fontos azonban megfelelő mennyiségű természetes fényt biztosítani számukra. A megfelelő választásokkal a fürdőszobánk élőbbé és frissebbé válhat, miközben mi élvezhetjük a zöld látványt a pihenő fürdőnk alatt.


1. Aloe Vera

Az orvosi aloé, vagy Aloe vera, nem csak gyönyörű, de rendkívül hasznos gyógynövény is. Kibírja a fürdőszobai klímát, és hosszú éveken át örvendeztethet meg minket jelenlétével. Emellett levegőtisztító tulajdonságokkal is rendelkezik, segítve megszüntetni a levegő formaldehid tartalmát.

Az aloé szereti a fényt, de nem kedveli a túlzott öntözést. Az optimális gondozáshoz a talaját hagyjuk szárazra száradni, mielőtt újra locsolnánk. Nyáron ritkábban, télen pedig havi egy alkalommal elegendő vizet adni neki. Fontos megjegyezni, hogy az aloé mérgező lehet háziállataink számára, így tartsuk távol tőlük.

hirdetes

Az aloé egyszerűen szaporítható az oldalhajtások ültetésével. Azonban vegyük figyelembe, hogy csak a négy-öt éves növények rendelkeznek gyógyító hatással.

2. Orchidea

Az orchideák szintén ideálisak a fürdőszobai életre, ha biztosítjuk nekik a megfelelő fényt. A lepkeorchidea, egy gyakori választás, természetes élőhelyén fákon él, így az epifita növények közé tartozik.

hirdetes

Léggyökereiket nem szabad eltávolítani, és soha ne ültessük őket virágföldbe.

Az orchideák számára az átlátszó cserép előnyös, mivel a gyökerek képesek a fotoszintézisre. Az optimális hely számukra a fényes, de nem közvetlen napfény. Túlzott napfénynek való kitettségüket kerüljük.

3. Páfrányok

A szobapáfrány egy trópusi növény, amely nemcsak gyönyörű, hanem nagy mértékben tisztítja és méregteleníti a levegőt. A páfrányok a párás, nyirkos környezetet kedvelik, így a fürdőszoba klímája ideális számukra.

Öntözésükhöz ügyeljünk a talaj folyamatos nedvességére, de ne hagyjuk, hogy a föld túlságosan kiszáradjon. Nyáron gyakrabban, télen kevesebbszer locsoljuk meg őket. A páfrányokat érdemes évente átültetni, tavasszal pedig tápoldattal táplálni.

A fürdőszoba tehát lehet ideális hely a kiválasztott növényeinknek, amennyiben gondoskodunk a megfelelő fényről, vízről és ápolásról. Ezen zöld társaink nem csak szépítik a környezetünket, de azzal is hozzájárulnak, hogy otthonunk friss és élénk legyen.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-02-15

Ezeket a virágokat ültesd tavaszi balkonládádba

A balkonládák tavasszal sem maradhatnak üresen! Milyen virágokat érdemes ültetni a tavaszi balkonládákba? Már mutatjuk is a mi kedvenceinket, amiket idén sem...

2024-02-12

A tavasz legszebb virága- bemutatjuk a gyöngyvirágcserjét

A gyöngyvirágcserje, egy könnyen termeszthető, strapabíró lombhullató cserje, mely gyönyörű rózsaszín, fehér virágokkal teszi kellemesebbé a tavaszi kerteket.

2024-02-13

Ez az 5 legjobb növény a csirkéknek – ültesd el ezeket te is tavasszal!

A tavasz tökéletes időszaka arra, hogy finom ételeket ültessünk csirkéknek. Mutatunk is egy listát azokról a növényekről, amikért valósággal rajonganak a csirkék.

2024-02-13

Március elején ébresszük fel rózsáinkat téli álmukból

Kettőt pislogunk és itt a március, ideje a rózsáinkkal is foglalkozni és megmetszeni őket alaposan az alábbi tanácsok segítségével!

2024-02-06

Ez a 4 legjobb illatú egynyári virág – lassan itt az ideje elkezdened az ültetést

Mutatjuk a legjobb illatú egynyári virágokat, amiket érdemes lesz neked is elültetned idén, ha szeretnél jó illatot kertedben, otthonodban - szakértői cikk.

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-02-06

Csak „Csodarét”-ként emlegetik a helyet, ahol hatvanezer egyhajúvirág nyílik ki

A most bemutatott hely még éppen hazánkon belül található, de annyira szép, hogy még a határt is érdemes lenne átlépni miatta! Több ezer különleges virág!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vízáteresztő képesség

A talajnak az a tulajdonsága, hogy hézagrendszerében a -> gravitáció hatására a lefele mozgó... Tovább

szájterpesztő

az állatok szájának kinyitása és hosszabb időn át való nyitva tartására szolgáló... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet növény Növénytermesztés virág virágtermesztés