Akció a magyar vödrös almáért!

Népszerűsítették a vödrös magyar almát!

Kiszner Klaudia
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

 Egységben az erő! Összefogtak a magyar almáért!  pénteken hívták fel a figyelmet a szigetszentmiklósi áruházban a hazai alma fontosságárra mind a termelők szempontjából mind pedig, kereskedelem és vevők számára is. Az akcióban részt vevők voltak:  vidékfejlesztési miniszterünk Fazekas Sándor , a FruitVeB elnöke Mártonffy Béla, és az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója Dominique Ducoux.

akció a vödrös almáért

  A vödrös alma akcióban résztvevők véleménye

Az akció során mindenki elégedett lehet hiszen a vevők kiváló hazai minőségre tehetnek szert , a termelők pedig hazai piacon tudják eladni a megtermelt árút. Fazekas Sándor őszintén reméli, hogy több kereskedő is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Az Auchan Magyarországi vezérigazgatója , pedig kiemelte , hogy ezzel az akcióval vevőik 25-30% -kal olcsóbban juthatnak hozzá a hazai termesztésű kiváló minőségű termékhez .Ehhez még hozzá tette hogy országszerte 19 áruházukban mintegy napi 20 tonna almát tudnának értékesíteni a termelők nagy örömére. De ez még nem minden, hiszen a vezérigazgató a Románia exportról is beszélt, ahova évi 800 milli forintértékben, szállítanának magyar agrártermékeket! „Az igazgató úgy vélte, az együttműködés mind a vásárlók, mind a partnerek számára siker lesz.”

A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke, a kezdeményezést igazán nagyszerűnek gondolja, az akció elősegítené azt is, hogy a magyar ember hazai terméket fogyasszon és mindenképp fontos mérföldkő lenne!

Forrás: barikad.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

elsődleges (primer) kultúrnövény

az ember által a vadon termő növények közül kiválasztott és termesztett növény (pl. búza,... Tovább

méhek betelelése

a méhész tél beállta előtti feladata a téli fészek végleges berendezése és a méhek... Tovább

Tovább a lexikonra