Néhány termék lekerült az embargós listáról, de így se lesz könnyebb a cégeknek

hirdetes

Így se lesz jobb a cégeknek

Petra
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Oroszország ugyan levett néhány terméket az embargós listáról, de a cégeknek így se lesz könnyebb. Ezeknek a termékeknek csak kis része kerül Oroszországba, ezért így nem lett kevesebb az exporttilalomból származó veszteség.

Nem lesz könnyebb a cégeknek

Oroszország augusztus 20-án megkegyelmezett és egy kicsit engedett az exporttilalomról, ami szinte az egész élelmiszeriparra kiterjedt. Ez azt jelenti, hogy burgonya és hagymavetőmagok, a hibrid csemegekukorica és zöldborsó, a laktózmentes tejtermékek, bizonyos vitaminok és íz adalékanyagok, továbbá protein koncentrátumok lekerültek az embargós listáról. Tóth Imre, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-orosz üzleti tagozatának tiszteletbeli elnöke szerint viszont a cégeknek még így se lesz könnyebb, mert ezek a termékek csak hangyányi része a teljes exportnak. Tehát hiába enyhítették az exporttilalmat, még így is hatalmas veszteség éri a cégeket, nagyobb, mint amilyenre számítottak.

Nem lesz könnyebb a cégeknek

A kamara támogatni fogja a cégek külpiaci tevékenységeit, mivel az orosz piac megszűnésével erre nagyon nagy szükség lesz. És minden olyan tényezőt igyekszik majd kiiktatni, ami a termékek külföldre való kijutásának útjában áll. Októberben még össze fog ülni az orosz-magyar kormányközi gazdasági együttműködési bizottság, amely során áttekintik a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az építőipar és a turizmus helyzetét is. Tóth István abban reménykedik, hogy ezen az eseményen történik valami, ami jó irányba beflyásolja a dolgokat.

Nem lesz könnyebb a cégeknek

Hazánkban még nincs gond a turizmussal, de Ausztriában már 20 százalékot esett vissza az országba látogató külföldiek száma az orosz-ukrán válság miatt. Magyarországon ugyan nincs túl sok orosz-magyar cég, viszont ennek a kevésnek van lehetősége fejlődni az orosz piacon. Ez olyan termékekkel lehetséges, amik nem szerepelnek az embargós listán. Tóth István leginkább az agrártechnológiákban látja az esélyt

Nem lesz könnyebb a cégeknek

Tóth István szerint mivel az agrártechnológiai termékek nincsenek rajta az embargós listán, ezért a magyar cégek ezekkel a termékekkel érvényesülhetnének az orosz piacon. Érdemes lenne hűtőházakkal és melegházakkal foglalkozni.

Forrás: Eu-info

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

magzat felpuffadása (magzati emfizema)

az elhalt és —>méhben rekedt ->magzatban alakul ki, ha rothasztó baktériumokkal... Tovább

Szent István Egyetem

Egyetem Mezõgazdaság és Környezettudományi Kar A KARRÓL Múlt Az egyetemi... Tovább

Tovább a lexikonra
Talajművelés