notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Néhány termék lekerült az embargós listáról, de így se lesz könnyebb a cégeknek

Hirdetés

Így se lesz jobb a cégeknek

Petra

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Oroszország ugyan levett néhány terméket az embargós listáról, de a cégeknek így se lesz könnyebb. Ezeknek a termékeknek csak kis része kerül Oroszországba, ezért így nem lett kevesebb az exporttilalomból származó veszteség.

Nem lesz könnyebb a cégeknek

Oroszország augusztus 20-án megkegyelmezett és egy kicsit engedett az exporttilalomról, ami szinte az egész élelmiszeriparra kiterjedt. Ez azt jelenti, hogy burgonya és hagymavetőmagok, a hibrid csemegekukorica és zöldborsó, a laktózmentes tejtermékek, bizonyos vitaminok és íz adalékanyagok, továbbá protein koncentrátumok lekerültek az embargós listáról. Tóth Imre, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-orosz üzleti tagozatának tiszteletbeli elnöke szerint viszont a cégeknek még így se lesz könnyebb, mert ezek a termékek csak hangyányi része a teljes exportnak. Tehát hiába enyhítették az exporttilalmat, még így is hatalmas veszteség éri a cégeket, nagyobb, mint amilyenre számítottak.

Nem lesz könnyebb a cégeknek

A kamara támogatni fogja a cégek külpiaci tevékenységeit, mivel az orosz piac megszűnésével erre nagyon nagy szükség lesz. És minden olyan tényezőt igyekszik majd kiiktatni, ami a termékek külföldre való kijutásának útjában áll. Októberben még össze fog ülni az orosz-magyar kormányközi gazdasági együttműködési bizottság, amely során áttekintik a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az építőipar és a turizmus helyzetét is. Tóth István abban reménykedik, hogy ezen az eseményen történik valami, ami jó irányba beflyásolja a dolgokat.

Nem lesz könnyebb a cégeknek

Hazánkban még nincs gond a turizmussal, de Ausztriában már 20 százalékot esett vissza az országba látogató külföldiek száma az orosz-ukrán válság miatt. Magyarországon ugyan nincs túl sok orosz-magyar cég, viszont ennek a kevésnek van lehetősége fejlődni az orosz piacon. Ez olyan termékekkel lehetséges, amik nem szerepelnek az embargós listán. Tóth István leginkább az agrártechnológiákban látja az esélyt

Nem lesz könnyebb a cégeknek

Tóth István szerint mivel az agrártechnológiai termékek nincsenek rajta az embargós listán, ezért a magyar cégek ezekkel a termékekkel érvényesülhetnének az orosz piacon. Érdemes lenne hűtőházakkal és melegházakkal foglalkozni.

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
305 983
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 549 104
Közösség

hónyomás

az 1 cm magas hóréteg tömege 1 m2-en kb. 1 kg; ennyivel "nyomja" a talajt. Szokásos... Tovább

lószerszámok

az idők folyamán számos változatuk alakult ki. Legrégibb eredetű az egyszerű kancahám, ami... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 232

Átlagos értékelés: 4.8

Talajművelés