Nárcisz termesztése vízben

hirdetes

Így termeszthetsz nárciszt vízben

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Nárcisztermesztési kisokos

Ültetés

+Érdekességek a Nárciszról

1.    A rómaiak hozták őket Britanniába


A rómaiak úgy hitték, hogy a nárcisz nedve gyógyítja a sebeket. Valójában ennek az ellenkezője igaz. A nárcisz nedve éles kristályokat tartalmaz, hogy elriassza az állatokat a virág elfogyasztásától. Ez valójában inkább irritálja a bőrt, mintsem gyógyítja azt.

2.    Nevüket egy görög mítoszról kapták


Egy Echo nevű nimfa beleszeretett egy Nárcisz nevű görögbe, aki azt mondta neki, hogy hagyja őt békén. A lány egyedül élt, összetört szívvel. Nemezis, a bosszú istene meghallotta a szomorú történetet, és egy medencébe csalogatta Nárciszt. Narkészisz annyira elvonta a figyelmét a szép tükörképe, hogy beleesett a medencébe és megfulladt. Ezután virággá változott.

3.    Ők a márciusi születés virága


Mivel a tavasz beköszöntének egyik első jele, logikus, hogy ezek a gyönyörű virágok a szezon első hónapját jelképezik.

hirdetes

4.    A nárciszokat mindig csokorba kötve mutassák be


A legenda szerint a nárciszok a vidámsággal társulnak. Ha csokorba kötve ajándékozzák őket valakinek, az a boldogságot hivatott biztosítani. Ha azonban csak egyetlen virágként adják, az szerencsétlenséget jelent.

5.    Új kezdeteket és barátságokat szimbolizál.


A nárciszok állítólag a barátságot, de az új kezdeteket is szimbolizálják. A tavasz egyik első jele, és emiatt erősen kötődnek a húsvéthoz is.

6.    Az egész világon jelentőséggel bírnak


Kínában a nárcisz a szerencsét szimbolizálja, és a kínai újév hivatalos jelképe. Japánban a nárcisz örömöt jelent, Franciaországban pedig a reményt jelképezi.

7.    Egy nárciszmező évtizedekig virágozhat.


Ha a körülmények megfelelőek, egy sikeres nárciszmező akár 50 évig is virágozhat. Jó vízelvezetésű és napfényes területre van szükségük. Azokat a területeket is kedvelik, ahol a füvet nem lehet lenyírni, ezért a domboldalak és a nyílt területek népszerű nárciszfoltok.

hirdetes

8.    Általában ősszel kell ültetni őket


Szeptember végétől november elejéig az ideális időszak a hagymák elültetésére, mivel 12 hét hideg időjárás szükséges ahhoz, hogy virágzásra készek legyenek.

9.    A 10. évfordulók megünneplésére használják őket


A nárciszok az ónárciszokkal együtt a házasság évtizedének megünneplésére szánt hagyományos ajándékként ismertek. Ma már azonban modernebb választás, hogy az ón helyett gyémánt ékszerekkel ünnepelünk.

10.    Ők Wales nemzeti virága


A nárcisz a póréhagyma mellett Wales nemzeti jelvényévé vált. Hagyományosan Szent Dávid napján viselik őket, mivel általában ilyenkor kezdenek megjelenni a nárciszok.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hipoglikémia (hypoglycaemia)

a vércukorszintnek a normális érték alá való csökkenése. Előfordulhat éhezés,... Tovább

heterózishatás

az ivadékok egy vagy több tulajdonságban felülmúlják a megfelelő szülői tulajdonságok... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés