Nárcisz benti gondozása tippek, tanácsok nárcisz benti gondozásához, hova tegyem bent a nárciszt?

hirdetes

Nárcisz benti gondozása- Így sokáig élvezhetjük a virágzást

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A beltéri cserepes nárciszok tavaszt lehelnek a borongós téli napokba. Mutatjuk, hogyan gondozd ezeket a csodás tavaszi virágokat, hogy minél tovább élvezhesd majd a virágzásukat! Következik a teljes útmutatás a nárciszok benti virágzásához!

7 tipp a nárcisz benti gondozásához

Mit kell tudni a nárciszokról?

A nárciszok hagymákból nőnek, amelyek jól reagálnak a kényszerítésre. A beltéri nárcisz megfelelő gondozása biztosítja a leghosszabb virágzási időszakot, és a hagymákat elég egészségesen tartja ahhoz, hogy a szabadba átültessük, ha évről évre meg akarjuk tartani a virágokat. Nézzük a nárciszok benti gondozásának legfőbb tudnivalóit, legfontosabb lépéseit!

#1.Tipp nárciszok benti gondozásához

Arra figyelj, hogy a nárcisz cserepeket mindenképpen az ablak közelébe helyezd, hogy a növények erős, de szűrt fényt kapjanak. A közvetlen napfény megégetheti a lombozatot, és a virágzás gyorsabb elhalványulását is okozhatja. A virágzás további meghosszabbítása érdekében tartsd a hőmérsékletet 10 és 21 fok között!

#2.Tipp nárciszok benti gondozásához

Hetente egyszer-kétszer ellenőrizd a talajt az edényben. Öntözd meg a nárciszokat, amikor a talaj felső hüvelykje elkezd kiszáradni. Öntözés után 30 perccel ürítse ki az edény alatti tálcát, különben a talaj felszívja a vizet és túlságosan beázik.

hirdetes

#3.Tipp nárciszok benti gondozásához

Vágd le az elhasznált nárcisz virágokat a duzzadt virágalap alatt, miután a virágzás elhalványul. Hagyd a többi szárat a növényen, mert továbbra is gyűjtik az energiát és a tápanyagokat a hagyma számára.

hirdetes

#4.Tipp nárciszok benti gondozásához

Ha a hagyma átültetését tervezed, kéthetente egyszer trágyázd meg a talajt oldható műtrágyával, miután az utolsó virág elhalványul. Alkalmazd a műtrágyát a címkén ajánlott mennyiség felével.

#5.Tipp nárciszok benti gondozásához

A fagyveszély elmúltával vidd ki az cserepeket napfényes helyre. Vágd le a lombozatot, miután megsárgult, és természetesen visszahal, ez általában hat-nyolc héttel a virágzás után történik meg.

#6.Tipp nárciszok benti gondozásához

Helyezd át a hagymákat egy jól vízelvezető kerti ágyba, amely teljes napfénynek van kitéve. A nárciszhagymákat úgy ültessük el, hogy hegyes hegyük 2 hüvelyknyire legyen a talaj felszíne alá, a hagymákat pedig körülbelül 5 hüvelykre egymástól. Nyáron és télen át alvó állapotban maradnak, tavasszal új lombozatot és virágokat hoznak létre.

#7.Tipp nárciszok benti gondozásához

A kényszerhagymák néha nem virágoznak a következő tavasszal, de általában az átültetést követő második évben kezdenek virágozni. Cserepes hagymák vásárlása helyett saját nárciszokat is betelepíthetsz. Ültesse a hagymákat egy edénybe úgy, hogy a hagyma hegye közvetlenül a talaj alá kerüljön. Tartsd az edényt 10 hétig 0 °C-os helyen, például a szabadban vagy a hűtőszekrényben. 10 hét elteltével vidd a cserepet meleg helyre, hogy serkentsd a levél- és szárnövekedést.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-30

Mikor van szüksége egy hortenziának több tápanyagra? Hogyan és mikor kell tápozni?

Adj tápot ezeknek a gyönyörű hortenzia növényeidnek, amikor szükségük van rá, és jutalmul egy életerős, dús és ragyogó hortenzia bokrot kapsz majd ajándékul.

2023-03-30

7 különleges mezei virág, ami tökéletesen mutat a kertedben is

Mindig elvarázsol a pipacsos mező látványa? Akkor ezeket a csodaszép vadvirágokat imádni fogod, amiknek különleges formái, színei feldobják majd a kertedet!

2023-03-29

Hogyan lehet megszabadulni a lisztbogaraktól – 4 szakértő által jóváhagyott módszer ezeknek a növényi kártevőknek az írtására

A lisztesbogár a szobanövények gyakori támadója – íme, hogyan lehet gyorsan és vegyszerek nélkül megküzdeni velük és eltávolítani kedvenc növényeinkről!

2023-03-29

Mikor trágyázzuk meg a rózsát – szakértőink elmondják, hogyan lehet nagyobb, gyönyörű virágzást elérni

Ha pontosan tudjuk, mikor kell plusz tápanyaggal ellátni a rózsát, és a munkát a megfelelő időben végezzük el, akkor biztosan meg fogjuk aratni a jutalmunkat

2023-03-31

A világ legszebb virágoskertjei – Álomszép virágba borult tájak a világ minden részéről

A világ tele van természeti csodákkal, de kevés látvány olyan lélegzetelállító, mint a színes virágokkal teli mezők és kertek a világ bármely pontján.

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-29

Kávézacc komposztálás- Így használd a kávézaccod tavaszi kertedben!

Jó ötlet a kávézacc műtrágyaként való használata? Hogyan segít vagy árt a kertben használt kávézacc? Mutatjuk hogyan használhatod a kávézaccot a kerben!

2023-03-28

Így készíts tojáshéjból csodaszép húsvéti gyertyák, húsvéti koszorú

Mindjárt itt a húsvét és neked még semmi dekoráció nem díszíti a házadat? Akkor most mutatunk egy filléres, csodaszép ötletet: gyertya és koszorú tojáshéjakból!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gombaölo Ridomil Gold MZ 68 WG

Peronoszpórafélék ellen megújulva, csak tiszta, aktív hatóanyaggal.Hatóanyag: 4% mefenoxam +... Tovább

istállólevegő szennyezettsége

a zárt istálló levegőjének összetétele a gáz-, a por és a mikroorganizmus-szennyezettség... Tovább

Tovább a lexikonra
Húsvét növény virág virágtermesztés