Nárcisz benti gondozása tippek, tanácsok nárcisz benti gondozásához, hova tegyem bent a nárciszt?

Nárcisz benti gondozása- Így sokáig élvezhetjük a virágzást

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A beltéri cserepes nárciszok tavaszt lehelnek a borongós téli napokba. Mutatjuk, hogyan gondozd ezeket a csodás tavaszi virágokat, hogy minél tovább élvezhesd majd a virágzásukat! Következik a teljes útmutatás a nárciszok benti virágzásához!

7 tipp a nárcisz benti gondozásához

Mit kell tudni a nárciszokról?

A nárciszok hagymákból nőnek, amelyek jól reagálnak a kényszerítésre. A beltéri nárcisz megfelelő gondozása biztosítja a leghosszabb virágzási időszakot, és a hagymákat elég egészségesen tartja ahhoz, hogy a szabadba átültessük, ha évről évre meg akarjuk tartani a virágokat. Nézzük a nárciszok benti gondozásának legfőbb tudnivalóit, legfontosabb lépéseit!

#1.Tipp nárciszok benti gondozásához

Arra figyelj, hogy a nárcisz cserepeket mindenképpen az ablak közelébe helyezd, hogy a növények erős, de szűrt fényt kapjanak. A közvetlen napfény megégetheti a lombozatot, és a virágzás gyorsabb elhalványulását is okozhatja. A virágzás további meghosszabbítása érdekében tartsd a hőmérsékletet 10 és 21 fok között!

#2.Tipp nárciszok benti gondozásához

Hetente egyszer-kétszer ellenőrizd a talajt az edényben. Öntözd meg a nárciszokat, amikor a talaj felső hüvelykje elkezd kiszáradni. Öntözés után 30 perccel ürítse ki az edény alatti tálcát, különben a talaj felszívja a vizet és túlságosan beázik.

#3.Tipp nárciszok benti gondozásához

Vágd le az elhasznált nárcisz virágokat a duzzadt virágalap alatt, miután a virágzás elhalványul. Hagyd a többi szárat a növényen, mert továbbra is gyűjtik az energiát és a tápanyagokat a hagyma számára.

#4.Tipp nárciszok benti gondozásához

Ha a hagyma átültetését tervezed, kéthetente egyszer trágyázd meg a talajt oldható műtrágyával, miután az utolsó virág elhalványul. Alkalmazd a műtrágyát a címkén ajánlott mennyiség felével.

#5.Tipp nárciszok benti gondozásához

A fagyveszély elmúltával vidd ki az cserepeket napfényes helyre. Vágd le a lombozatot, miután megsárgult, és természetesen visszahal, ez általában hat-nyolc héttel a virágzás után történik meg.

#6.Tipp nárciszok benti gondozásához

Helyezd át a hagymákat egy jól vízelvezető kerti ágyba, amely teljes napfénynek van kitéve. A nárciszhagymákat úgy ültessük el, hogy hegyes hegyük 2 hüvelyknyire legyen a talaj felszíne alá, a hagymákat pedig körülbelül 5 hüvelykre egymástól. Nyáron és télen át alvó állapotban maradnak, tavasszal új lombozatot és virágokat hoznak létre.

#7.Tipp nárciszok benti gondozásához

A kényszerhagymák néha nem virágoznak a következő tavasszal, de általában az átültetést követő második évben kezdenek virágozni. Cserepes hagymák vásárlása helyett saját nárciszokat is betelepíthetsz. Ültesse a hagymákat egy edénybe úgy, hogy a hagyma hegye közvetlenül a talaj alá kerüljön. Tartsd az edényt 10 hétig 0 °C-os helyen, például a szabadban vagy a hűtőszekrényben. 10 hét elteltével vidd a cserepet meleg helyre, hogy serkentsd a levél- és szárnövekedést.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-03-26

Tavaszi tuja mosás: 5 fontos lépés a betegségek elkerüléséhez

Fedezze fel az 5 legfontosabb lépést a tuják tavaszi ápolásához: így óvhatja meg növényeit a kártevőktől és betegségektől! Így egész évben egészségesek maradnak.

2024-03-26

Ültessünk kálát tavasszal, és gyönyörködjünk benne őszig!

Március végén vagy áprilisban ültessük el a csodálatos kála virágot, amiben, ha megfelelően gondozunk egészen őszig gyönyörködhetünk, mutatjuk, mi a trükkje neki!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

aljzatbeton

olyan betonréteg szakmai elnevezése, amely az alul levő talaj egyenetlenségét küszöböli ki a... Tovább

aktív transzport

a sejtek anyagforgalmában jelentős, biol. forrásból eredő energia felhasználásával... Tovább

Tovább a lexikonra
Húsvét növény virág virágtermesztés