Unod a muskátlit? Ezt az 5 virág is nagyon jól mutat ám az ablakban! Virágok muskátli helyett ablakba, virágosládákba

hirdetes

Unod a muskátlit? Ezt az 5 virág is nagyon jól mutat ám az ablakban!

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A muskátlik töretlenül népszerűek, ha végig sétálok az utcánkon, szinte kivétel nélkül mindenki ablakában ez ücsörög a virágládában. De mi van akkor, ha te egy kicsit másra vágynál, kicsit egyedibb szeretnél lenni? Mutatjuk, mit ültethetsz a virágládába muskátli helyett, ami szintén nagyon jól mutat majd az ablakban!

Virágok muskátli helyett ablakba

Tökéletes virágok virágosládákba: Petúnia

Az egynyári petúniák hozzájárulnak ahhoz, hogy csodaszép színekbe öltöztesd az otthonodat, az ablakaidat! Az egynyári növényekkel színesség szempontjából a minden szezonban virágzó növények nem vehetik fel a versenyt. Tehát ha egy igazi élénk kis színfoltot szeretnél az ablakodba varázsolni, akkor a petúniák tökéletes választást jelenthetnek! A fényes és gyönyörű virágok biztos módja annak, hogy színt adj otthonod külsejének. De csak óvatosan: az egynyári virág szereti a rendszeres öntözést és a napfényt. A vidám egynyári növények tavasztól őszig élénk virágzást produkálnak. Rengeteg színben beszerezhetőek, akár fehéret, lilát, rózsaszínt, vagy csíkos, többszínű fajtákat is választhatsz.

Tökéletes virágok virágosládákba: Fukszia

Ha az ablak árnyékos helyen van, ahol nem éri sok fény az oda kihelyezett virágot, akkor olyan virágot kell oda ültetned, ami szereti az árnyékos körülményeket. A fukszia, az egzotikus megjelenésű virág, amely úgy néz ki, mint egy kis függő lámpás tökéletes választás nemcsak az ablakba, hanem a balkonokra, teraszok függőkosaraiba is!

hirdetes

Tökéletes virágok virágosládákba: Vörösbegyvirág (Nemesia)

Csodás kis színes virág, amit gyakran az orchideához hasonlítanak virágai alakja miatt. Enyhe időben az erőteljes növény olyan sok virágot hoz, hogy gyakran nem látni a lombozatot. A legtöbb fajta eléri a 30 cm-es magasságot. Ahogy nőnek, hajlamosak megbukni és lefelé áramlani. A legnépszerűbb lépcsőzetes fajták. A virágok hajlamosak átnyúlni az ablakdoboz oldalain, és szemet gyönyörködtető zuhatagban folynak lefelé. Leggyakoribb fajtáik, kékes, lilás színűek.

Tökéletes virágok virágosládákba: Begónia

Egy csodaszép virág a csüngő begónia (Begonia semperflorens) tarka levelei és kis rózsaszerű virágai piros, fehér, sárga, rózsaszín vagy narancssárga színben. A vidám növény nyártól őszig könnyen virágzik. Feldobja majd az egész otthonodat, ha ezeket a csodaszép virágokat teszed a párkányba. 

hirdetes

Tökéletes növények a virágosládába a fűszernövények is

Bár a fűszernövények szigorúan véve nem virágok, mégis tökéletes helyük lehet az ablakban. Manapság egyre nagyobb trend a visszafogottság, a naturális irányvonal, amibe tökéletesen beleillenek a kizárólag zöld színben pompázó fűszernövények. De nem ám csak azért érdemes fűszernövényeket ültetni, mert jól néznek ki, hanem azért is, mert nagyon hasznosak. A frissen szedett fűszerekkel ízesített ételeknél nincsen is finomabb. A nyári grillezést is egyszerűen fel lehet dobni velük, de egy egyszerű vacsora elkészítésénél is több mint kapóra jönnek. Az ablakpárkányban első osztályú helye lesz a fűszeres kertednek!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-27

A pampafű téliesítése - így készítsd fel a pampafüvet télre

Ahhoz, hogy a pampafű hosszú éveken át gyönyörű maradjon, elengedhetetlen a megfelelő gondozás, különösen a téliesítés terén. Mutatjuk a téliesítés lépéseit!

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

mangán (Mn)

a periódusos rendszer d-mező elemeinek egyike; átmeneti fém, vegyületeiben kettő, három,... Tovább

Baross László Mezõgazdasági Szakközépiskola és Szakmunkásképzõ Iskola

Szakmunkásképzõ Képzések: Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus; ... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Növényvédelem virág virágtermesztés