Területalapú támogatások az ár- és a belvízzel sújtott megyékben

Területalapú támogatások

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az ár- és a belvízzel sújtott megyékben az érintett gazdálkodók május 21-én éjfélig még szankciómentesen benyújthatják támogatási kérelmüket
Területalapú támogatások az ár- és a belvízzel sújtott megyékben
Az ár- és a belvízzel sújtott megyékben az érintett gazdálkodók május 21-én éjfélig még szankciómentesen benyújthatják támogatási kérelmüket
- A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) ezen a héten még szankciómentesen fogadja azoknak a kérelmét, akik az ár- vagy a belvíz miatt nem tudták idejében benyújtani az idei egységes területalapú támogatásra és a hozzá kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatásra az igénylésüket - tájékoztatta Soproni Horváth Lajos, a hivatal sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.
 
A sajtófőnök utalt arra: a hatályos jogszabályok értelmében lehetőség van vis maior esetén a határidőn túli benyújtásnál a szankciók elengedésére.
 
Soproni Horváth Lajos közölte: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium az ügyben beadvánnyal fordult az unió brüsszeli bizottságához és azt a tájékoztatást kapta, hogy a felvetésre kedvező válasz várható.
 
Az ár- és a belvízzel sújtott megyékben - Csongrád, Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - az érintett gazdálkodóknak lehetőségük van arra, hogy a hét végéig, azaz május 21-én éjfélig még szankciómentesen nyújtsák be támogatási kérelmeiket.
 
A kérelem benyújtásához szükséges a kitöltött, úgynevezett vis maior K0066 számú formanyomtatvány, amelyhez a gazdálkodónak csatolniuk kell mellékletként a megyei árvízvédelmi bizottságok képviseletében a tagként eljáró FM hivatalvezető igazolását.
 
Soproni Horváth Lajos emlékeztetett rá: a jövő héttől azonban a támogatási összeg munkanaponként egy százalékkal csökken, a június 9-i végső benyújtási határidő pedig ebben az esetben is jogvesztő.
 
A sajtófőnök emlékeztetett arra, hogy a földalapú támogatásra a kérelmek "rendes", szankciómentes beadási határideje hétfőn, azaz május 15-én 24.00 órakor járt le. A hét végéig beérkezett kérelmek száma elérte a várható igénylések 90 százalékát úgy, hogy a hétfői igénylések összesítését még nem fejezték be a hivatalban. 

Forrás: www.fvm.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

21/2006. (III. 17.) FVM rendelet

a fontos és bizalmas munkakörökrõl, valamint a biztonsági ellenõrzés szintjérõl szóló... Tovább

Marek-féle betegség

tyúkok herpeszvírus okozta, fiatal állatokban elsősorban a különféle belső szervekben... Tovább

Tovább a lexikonra