Támogatási szerződés, növényorvosi kamara, növényorvosi kamara, agrártárca, növényvédőszer-forgalom, növénytermesztés

hirdetes

Támogatási szerződés

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A növényorvosi kamara hétmillió forintot kap az agrártárcától- Támogatási szerződést kötött a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kedden Budapesten a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával.
Támogatási szerződés, növényorvosi kamara,  növényorvosi kamara, agrártárca, növényvédőszer-forgalom, növénytermesztés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A támogatási szerződés, amelynek nyomán a növényorvosi kamara hétmillió forintot kap az agrártárcától arra szolgál, hogy a köztestület konkrét állami feladatokban nyújtson segítséget a minisztériumnak. A szerződést az agrártárca részéről aláíró Gőgös Zoltán államtitkár az aláíráskor közölte: egyes államigazgatási feladatok átadása azért éri meg az agrártárcának, mert azt a köztestület 60-70 százalékos költséggel oldja meg az államigazgatási szervezet helyett.

Ezek a feladatok egyebek mellett a termelők nem iskolai rendszerű szakmai képzése, továbbá a különböző járványügyi előrejelzésekben való részvétel, valamint a megelőzés segítése, továbbá egy esetleges járvány elhárításában való részvétel, szakmai információk gyűjtése és terjesztése.

hirdetes

Vályi István, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke, aki a köztestület részéről látta el kézjegyével a szerződést az MTI-nek elmondta: a kamarának jelenleg mintegy 3.000 tagja van, kizárólag növényvédő felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember. Jelenleg Magyarországon évente mintegy 20 ezer tonna növényvédő szert használnak fel. Az elnök ehhez azonban hozzátette, hogy a felhasználásról pontos statisztikai adatok nincsenek. A növényvédő szerek tömegének közlése szerinte egyébként is félrevezető, mert nem a mennyiség, hanem a hatóanyag számít egy-egy szer alkalmazásakor.

Jelenleg a növényvédőszer-forgalom éves szinten mintegy 40-42 milliárd forintot tesz ki - közölte Vályi István. (Más források viszont ezt a forgalmat éves szinten több mint 50 milliárd forintra becsülik.)
 
A növényorvosi kamara évente átlagosan 15-16 millió forintból gazdálkodik, ennek az összegnek a döntő hányada a tagdíjakból származik - mondta az elnök. Éppen ezért nagy segítség, - hangsúlyozta Vályi István - hogy az agrártárca támogatja a köztestület működését anyagilag is. Emellett az elnök is megerősítette, hogy lényegesen hatékonyabb módon tudják ellátni a szerződésben vállalt feladatokat, mint az állami szervezetek. 

hirdetes


Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: ww.fvm.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

bioszféra

a Föld felszínének vékony rétege, amely magába foglalja a földfelszínt, valamint a ->... Tovább

2007. évi XVII. törvény

a mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb... Tovább

Tovább a lexikonra