Támogatási szerződés, növényorvosi kamara, növényorvosi kamara, agrártárca, növényvédőszer-forgalom, növénytermesztés

Támogatási szerződés

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A növényorvosi kamara hétmillió forintot kap az agrártárcától- Támogatási szerződést kötött a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kedden Budapesten a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával.
Támogatási szerződés, növényorvosi kamara,  növényorvosi kamara, agrártárca, növényvédőszer-forgalom, növénytermesztés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A támogatási szerződés, amelynek nyomán a növényorvosi kamara hétmillió forintot kap az agrártárcától arra szolgál, hogy a köztestület konkrét állami feladatokban nyújtson segítséget a minisztériumnak. A szerződést az agrártárca részéről aláíró Gőgös Zoltán államtitkár az aláíráskor közölte: egyes államigazgatási feladatok átadása azért éri meg az agrártárcának, mert azt a köztestület 60-70 százalékos költséggel oldja meg az államigazgatási szervezet helyett.

Ezek a feladatok egyebek mellett a termelők nem iskolai rendszerű szakmai képzése, továbbá a különböző járványügyi előrejelzésekben való részvétel, valamint a megelőzés segítése, továbbá egy esetleges járvány elhárításában való részvétel, szakmai információk gyűjtése és terjesztése.

Vályi István, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke, aki a köztestület részéről látta el kézjegyével a szerződést az MTI-nek elmondta: a kamarának jelenleg mintegy 3.000 tagja van, kizárólag növényvédő felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember. Jelenleg Magyarországon évente mintegy 20 ezer tonna növényvédő szert használnak fel. Az elnök ehhez azonban hozzátette, hogy a felhasználásról pontos statisztikai adatok nincsenek. A növényvédő szerek tömegének közlése szerinte egyébként is félrevezető, mert nem a mennyiség, hanem a hatóanyag számít egy-egy szer alkalmazásakor.

Jelenleg a növényvédőszer-forgalom éves szinten mintegy 40-42 milliárd forintot tesz ki - közölte Vályi István. (Más források viszont ezt a forgalmat éves szinten több mint 50 milliárd forintra becsülik.)
 
A növényorvosi kamara évente átlagosan 15-16 millió forintból gazdálkodik, ennek az összegnek a döntő hányada a tagdíjakból származik - mondta az elnök. Éppen ezért nagy segítség, - hangsúlyozta Vályi István - hogy az agrártárca támogatja a köztestület működését anyagilag is. Emellett az elnök is megerősítette, hogy lényegesen hatékonyabb módon tudják ellátni a szerződésben vállalt feladatokat, mint az állami szervezetek. 


Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: ww.fvm.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

donor

Az a szervezet, amelynek valamely szervét, szövetét v. sejtjét mest. beavatkozással, ált.... Tovább

biogenezis (élet keletkezése)

első lépése a környezet változásával lehetővé tett kémiai evolúció, az elemekből, majd... Tovább

Tovább a lexikonra