notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Támogatási szerződés, növényorvosi kamara, növényorvosi kamara, agrártárca, növényvédőszer-forgalom, növénytermesztés

Hirdetés

Támogatási szerződés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A növényorvosi kamara hétmillió forintot kap az agrártárcától- Támogatási szerződést kötött a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kedden Budapesten a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával.
Támogatási szerződés, növényorvosi kamara,  növényorvosi kamara, agrártárca, növényvédőszer-forgalom, növénytermesztés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A támogatási szerződés, amelynek nyomán a növényorvosi kamara hétmillió forintot kap az agrártárcától arra szolgál, hogy a köztestület konkrét állami feladatokban nyújtson segítséget a minisztériumnak. A szerződést az agrártárca részéről aláíró Gőgös Zoltán államtitkár az aláíráskor közölte: egyes államigazgatási feladatok átadása azért éri meg az agrártárcának, mert azt a köztestület 60-70 százalékos költséggel oldja meg az államigazgatási szervezet helyett.

Ezek a feladatok egyebek mellett a termelők nem iskolai rendszerű szakmai képzése, továbbá a különböző járványügyi előrejelzésekben való részvétel, valamint a megelőzés segítése, továbbá egy esetleges járvány elhárításában való részvétel, szakmai információk gyűjtése és terjesztése.

Hirdetés

Vályi István, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke, aki a köztestület részéről látta el kézjegyével a szerződést az MTI-nek elmondta: a kamarának jelenleg mintegy 3.000 tagja van, kizárólag növényvédő felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember. Jelenleg Magyarországon évente mintegy 20 ezer tonna növényvédő szert használnak fel. Az elnök ehhez azonban hozzátette, hogy a felhasználásról pontos statisztikai adatok nincsenek. A növényvédő szerek tömegének közlése szerinte egyébként is félrevezető, mert nem a mennyiség, hanem a hatóanyag számít egy-egy szer alkalmazásakor.

Jelenleg a növényvédőszer-forgalom éves szinten mintegy 40-42 milliárd forintot tesz ki - közölte Vályi István. (Más források viszont ezt a forgalmat éves szinten több mint 50 milliárd forintra becsülik.)
 
A növényorvosi kamara évente átlagosan 15-16 millió forintból gazdálkodik, ennek az összegnek a döntő hányada a tagdíjakból származik - mondta az elnök. Éppen ezért nagy segítség, - hangsúlyozta Vályi István - hogy az agrártárca támogatja a köztestület működését anyagilag is. Emellett az elnök is megerősítette, hogy lényegesen hatékonyabb módon tudják ellátni a szerződésben vállalt feladatokat, mint az állami szervezetek. 

Hirdetés


Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: ww.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
462 909
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
462 909
Közösség

lucerna vegyszeres gyomirtása

a lucerna gyomirtási technológiája attól függ, hogy takarmánynövénnyel vetették-e, új... Tovább

korrózióvédelem

mindazoknak az eljárásoknak az összessége, amelyekkel az atmoszferikus környezet, a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 203

Átlagos értékelés: 5.0