Mit ültess augusztusban? Növények, amik az időjárást szeretni fogják

Mit ültess augusztusban? Ezek a növények tuti befutók

Szeder
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ezeket a növényeket ültesd augusztusban

Az augusztus kiváló időszak a magok vetésére és a fiatal növények ültetésére. A veteményeskertben a mostani vetés és kiültetés megtartja a vetési szezon gördülékeny működését, rövid távú betakarítást biztosítva a salátalevelekből és más gyorsan növő növényekből, például a retekből, valamint a hosszabb termesztésű növényekből, például a téli káposztából. Azok a zöldségek, amelyeknek egy kis időre van szükségük a jó terméshez, az augusztusi ültetés biztosítja, hogy a növények sok napsütést és meleg hőmérsékletet kapjanak az ősz beállta előtt.

Ne feledd, hogy bár a meleg augusztusi hőmérséklet tökéletes a magvak csírázásának elősegítésére, a talajvíz alacsonyabb, így előfordulhat, hogy további vizet kell adni a palántáknak és az újonnan ültetett növényeknek. Mit ültess augusztusban? Íme az ültetendő zöldségek:

Saláta

A saláta keményebb, mint amilyennek kinéz, áttelelhet üvegházakban és palánták alatt, a levelek szedésére áprilistól júniusig.

Spenót

Fiatal spenót levelek Az augusztus végén elvetett spenót fiatal leveleket hoz októberben, majd télen nyugalmi állapotba kerül, és kora tavasszal friss leveleket hoz. Túlélni a kemény fagyokat és esőket. Közvetlenül jól előkészített, termékeny talajba vessük, és ha a hőmérséklet csökkenni kezd, takarjuk le alacsony szárral.

Keleti levelek

A keleti levelek gyors csírázása kellemessé teszi a vetést, akár közvetlenül a talajban, akár a kiültetésre szánt modulokban. Ez utóbbi módszer jobban működik nedves nyarakon (a csigák egy éjszaka alatt sorra falják fel a palántákat). Modulonként három magot vess el, és hígítsd egy vagy két növényre. Fedd le üvegburával, amikor a hőmérséklet ősszel csökkenni kezd. Mit ültess még augusztusban? A keleti zöldségeket se feledd:

Rakéta

Az augusztus elején elvetett vadon termő rakéta tél előtt friss leveleket hoz, majd márciusig aludni fog, amikor is újra elkezd növekedni. A salátarakéta a legnagyobb esélye a fagyok túlélésére, ha augusztus végén vetik el. Télen több levelet kínál, mint a vad rakéta, de áprilisban gyakran elcsavarodik.

Kukorica saláta

Fiatal kukorica saláta (báránysaláta) növények modulokban A kukorica saláta egy finom levélnövény, amely egész télen át termeszthetsz. Közvetlenül jól előkészített talajba vessük, és ha a hőmérséklet csökkenni kezd, takarjuk le. A kukorica saláta gyökerei sekélyek, ezért rendszeresen öntözzük, ha fedő alatt vagy egyéb száraz körülmények között van.

Újhagyma

Nincs is jobb a frissen betakarított újhagymánál A hagyma nem csírázik jól rendszeresen 20 °C feletti hőmérsékleten, ezért ezt vegyük figyelembe az augusztusi vetésnél. Vesd közvetlenül sorokba a szabadban úgy, hogy a magot 2 cm-es talaj borítja, vagy modulokba, egyenként legfeljebb 10 maggal, hogy tavasszal betakarítható „csomó” legyen.

Fehérrépa

A fehérrépát legjobb közvetlenül elvetni, majd ritkítani. Mérsékelten vesd el a magokat, mert bár aprók, úgy tűnik, hogy mindegyik csírázik, és a későbbi növekedés gyors. A modulba vetett magot két-három gyökérre ritkíthatjuk, augusztus végén ültethetjük ki. A gyapjú vagy háló segít távol tartani a galambokat, a pillangókat és a káposztagyökérlegyeket.

Cikória

A szívós cikória februártól szeptemberig vethető a hosszú termesztési időszak érdekében, ezért folytasd a vetést augusztusban, hogy a betakarítást átélje. Kezd el a magokat egy magtálcán kicsíráztatni, mielőtt napos helyre ülteted ki.

Káposztafélék

A tavaszi káposztát közvetlenül a szabadba, vagy beltéren, modulokba vethetjük, hogy később ültessük ki, míg az előző hónapokban magról termesztett őszi káposztát most érdemes kiültetni. Védd meg a káposztát a fehér hernyóktól és galamboktól a földtől 1 m-re felfüggesztett finom hálóval.

Ne állj meg itt az olvasással, itt még nincs vége, a legkülönlegesebbek még hátra vannak! A következő oldalon folytatjuk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

autoszóma

az ivari ->kromoszómák kivételével, a kromoszómaszerelvény bármelyik tagja. Az a. az ivarhoz... Tovább

Gombaölo Score 250 EC

Kiemelkedő hatékonyság az almavarasodás ellen.Hatóanyag: 250 g/l difenokonazolFelhasználható:... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet