Muskátli ültetése - Ilyen földbe ültesd a muskátlit, ha sok virágot szeretnél

hirdetes

Nem tudod milyen földbe ültesd a muskátlit? – Ettől lesz igazán gyönyörű!

ZH
Ilyen földbe ültesd a muskátlit

Tavalyi muskátli földpótlása


Amennyiben már tavaly is a megfelelő földbe ültetted a muskátlit, akkor nincs sok teendőt, de ilyenkor is érdemes felfrissíteni a virág földjét, hogy új és friss tápanyagokhoz juthasson. Ilyenkor nem kell az egész virágot átültetni, elegendő ha a cserép, vagy láda felső egyharmadának földrétegét vagy az elmohásodott földet leszedjük, és friss földre cseréljük. Ha eltávolítod a régi föld felső rétegét, ami tápanyagban szegény, és friss, tápanyagban dús muskátlifölddel kicseréled, azzal hihetetlen sokat segítesz muskátlid fejlődésében és sokkal dúsabb virágzatra számíthatsz.

Így ültessük át a muskátlit


Amennyiben úgy gondolod, hogy már tavaly sem hozott túl sok virágot a muskátlid, vagy lehetne szebb is, akkor lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodod a teljes átültetésen. Ha sikerült megvásárolnod a muskátliföldet, akkor hozzá is kezdhetünk az átültetéshez. Először is azzal kell kezdeni, hogy óvatosan kinyomjuk a virágot a ládájából vagy cserepéből és megtisztítjuk a ládát és a muskátli gyökereit a régi földtől. Fogd a virágládát és az aljára szórj egy kis vízáteresztő sóderréteget, erre pedig teríts enyhén nyirkos, félig tőzeges földet. Jöhet bele a virág és terítsük be a muskátli földünkkel a gyökereket. A friss föld tápanyagban gazdag, így már az átültetés is sokat segít muskátlid életén, de ha biztosra szeretnél menni akkor a következő pontot ne felejtsd ki rögtön ültetés után!

hirdetes

Jöhet a tápoldatozás!


A dús virágzat elengedhetetlen velejárója, hogy tápoldatoznunk kell, hogy mindig megkapja azokat a tápanyagokat, amikre szüksége van. Az átültetést követően hetente tápoldatozd meg a muskátlit, vagy használhatsz táprudat is, amit kéthetente be kell dugnod a virágtövéhez. A muskátli csodálatos virágzásához elengedhetetlen, hogy ne tápoldatozzunk, így mindenképp érdemes a hosszantartó megoldásként egy műanyag adagolót felszerelned a ládára, ami folyamatosan adagolja a tápoldatot a földbe.

Ne felejtsd el az öntözést!

hirdetes


Az átültetés után általában megöntözzük a virágot, azonban a muskátlinál az öntözést halasszuk másnapra! Ezzel lehetőséget adunk a megsérült hajszálgyökereknek, hogy beszáradhassanak. Sose használj hideg vizet az öntözéshez, mindig ügyelj rá, hogy langyos legyen, de ne érje a virág leveleit! Ha ládába vagy cserépbe ültetted, ügyelj rá, hogy ne álljon a víz a cserép alján, és olyan virágládába ültesd, aminek az alja ki van lyukasztva.

Így gondozd a muskátlit!


A későbbiekben se felejtsük el a gondos öntözést, ugyan a muskátli jó szárazságtűrő, de neki is kell a folyadék. A legjobb, ha nyáron reggel és este is megöntözzük, mert ilyenkor még az éjszaka folyamán kihűlt föld még ne melegedett fel és elkerüljük a befülledtséget.


A virágzás folyamán ne felejtsd el az elnyílt virágokat lecsipkedni, hogy hamarabb hozhasson helyette új virágot. Ha futómuskátlid van, akkor pedig egyszer-kétszer vissza is kell vágni és ettől lesz olyan sűrű virágzatú.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-18

15 igénytelen virág, amikre alig kell odafigyelni

Nem mindenkinek van elegendő ideje arra, hogy napi rendszerességgel ápolgassa virágait. Ha neked sincsen időd, akkor ezek az igénytelen virágok valók neked!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

További cikkek ebben a témában


fehérjék

nagy (104—106) molekulatömegű, húsz különböző aminosavból bioszintetizálódó... Tovább

kombájnszérű

betakarított szemes termény fogadására, kezelésére szolgáló terület. Régebben döngölt... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés virág