Muskátli ültetése - Ilyen földbe ültesd a muskátlit, ha sok virágot szeretnél

hirdetes

Nem tudod milyen földbe ültesd a muskátlit? – Ettől lesz igazán gyönyörű!

ZH, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az erkélyek legnépszerűbb dísze tavasszal és nyáron a muskátli. Azonban, hogy gyönyörűen virágozzon nem mindegy milyen földbe ülteted és hogy hogyan ápolod. Mutatjuk hogyan gondoskodj muskátlidról, hogy rengeteg virágot hozzon!

Ilyen földbe ültesd a muskátlit

 A muskátli gondozása


Itt a tavasz és vele együtt elérkezett az az idő is, hogy a télen áttelelt virágaidat átültesd új földbe, hogy új és friss tápanyaghoz juthassanak, amivel serkentheted növekedésüket és virágzásukat. Hogyan ültessük át a muskátlit – tehetnénk fel a kérdést, ugyanis az egyes virágoknál, nem mindegy, hogy milyen földbe ültetjük őket. Te is azt szeretnéd, hogy a muskátlid rengeted virágot hozzon? Akkor olvasd el cikkünket, amiből meg tudhatod, hogy ültess muskátlit, milyen földet használj hozzá és hogyan érdemes gondozni a muskátlit, hogy rengeteg virággal jutalmazzon meg bennünket.

hirdetes

Milyen föld kell a muskátlinak?

hirdetes


A legjobb, ha boltban kifejezetten olyan virágföldet vásárolsz, amelyet muskátlihoz ajánlanak, de ha nem vagy 100 %-ig biztos benne, hogy melyik is lenne megfelelő mutatom mire figyel a virágföld kiválasztásánál: Olyan virágföldet vásárolj a muskátlid számára, ami jó vízmegtartó, hogy ne engedje át magán túl gyorsan a vizet, és tartalmazzon minden olyan szükséges tápanyagot, amelyre a muskátlinak szüksége van a fejlődéshez. Mielőtt hozzálátnál az átültetéshez, ne felejtsd el a régi földtől megtisztítani a muskátli gyökereit és ezután megkezdheted az átültetést. De hogyan is ültessük át a muskátlit? A muskátli átültetése nem egy nagy ördöngösség, de ha azt szeretnénk, hogy sok virágot hozzon nem mindegy hogyan csináljuk! A cikk folytatásában ez is kiderül, úgyhogy tarts velem!

Kattints a következő oldalra, meg megmutatom, hogyan tudod megfelelően elültetni, átültetni a muskátlit, és hogy hogyan kell gondozni a továbbiakban, hogy sok virágot hozzon!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-12-04

Rengetegen rohamozzák meg az IKEA-t, ilyen olcsón fenyőhöz máshol nem lehet jutni

IKEA fenyővásár árak 2023-ban kicsit ugyan emelkedtek, de még mindig megéri az IKEA-ban fenyőt vásárolni. Az árak alacsonyak, és még kedvezmények is várnak.

2023-11-30

Tudtad, hogy decemberben elvetheted a hagymát? - a késleltetett csírázás művészete

A decemberi vetés nem csak a korai növekedésről szól; inkább arról, hogy a magoknak időt adjunk, hogy beágyazódjanak a talajba, így februárban már növekedhetnek!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

állat-egészségügyi zárlat

a fertőző állatbetegségek elhurcolásának megakadályozását szolgáló hatósági... Tovább

hidrogén (H)

a periódusos rendszer első eleme; a Földön elemi állapotban csak kis mennyiségben fordul elő,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés virág