Mindenki számára fontos a méhpempő

hirdetes

Mit kell tudni a méhpempőről és mire jó a méhpempő?

AN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A friss méhpempő az egyik legjobb energetizáló, vitalizáló szuperélelmiszer, ami a természetben előfordul. A méhpempő hatására a méhkirálynő, képes 30-40-szer hosszabb ideig elélni, egy átlagos méhhez képest. Szinte kizárólag csak a méhpempő hatására fejlődik ki a lárvákból a méh.

Méhpempő tudnivalók

 

Fontos tudnivalók méhpempő vásárlás előtt

A friss méhpempő az egyik legjobb energetizáló, vitalizáló szuperélelmiszer, ami a természetben előfordul. A méhpempő hatására a méhkirálynő, képes 30-40-szer hosszabb ideig elélni, egy átlagos méhhez képest. Szinte kizárólag csak a méhpempő hatására fejlődik ki a lárvákból a méh. A méhek nagyon kevés méhpempőt készítenek, főként a méhkirálynőt etetik vele.

Alap esetben egy méhcsalád évente pár száz gramm méhpempőt állít csak elő, sok sok munkával. Ennek az az eredménye, hogy a méhpempő ára magas. Egy szakértő méhész, egy méhkaptárból évente maximum 500-800 gramm közötti méhpempőt tud begyűjteni. Általában elmondható, hogy 100 gramm friss, valódi méhpempő ára, 15 ezer forint körül mozog. Érdemes odafigyelni méhpempő vásárlása előtt, hogy milyen méhpempőt veszünk. Hogy valódi méhpempőt veszünk-e, elsősorban a méhpempő árából tudjuk kikövetkeztetni.

Azok a weboldalak, cégek akik 10 ezer forint alatti áron kínálnak 100 gramm méhpempőt, kockázatosak lehetnek. Előfordulhat az is, hogy az olcsóbb méhpempőt – vagy éppen csak méhpempőre hasonlító anyagotantibiotikumokkal kezelt méhekkel állítják elő.

hirdetes

Legyen óvatos! Ne kockáztasson pár ezer forintért, menjen inkább biztosra! A következő oldalon elmondom, mire jó a méhpempő! 

Mire jó a méhpempő?

A méhpempőt fogyaszthatjuk agyunk állapotának javítására, az immunrendszerünk megerősítésére, méregtelenítéshez, izületi gyulladások esetén a tünetek enyhítésére, a megfázások megelőzésére és sok-sok más problémára.

hirdetes

A méhpempő rá tudja venni a belső elválasztású mirigyeketpajzsmirigy, petefészek, hasnyálmirigy, mellékvese, tobozmirigy stb. – annak a hormonnak a termelésére, amelyből az adott mirigy keveset állít elő. Így olyan betegségeknél, ahol alacsony hormonszint tapasztalható, hatásos lehet a méhpempő kúra.

A méhpempővel csökkenthetjük a megfázások, az influenzás betegségek kialakulásának esélyeit. A méhpempőben előforduló bioaktív vitaminok, különleges anyagok, hozzásegíti az immunrendszert a nagyobb teljesítményhez.

A méhpempővel agysejtjeink valósággal felpezsdülnek. Az agysejtek, a neuronok közötti kommunikációt, az acetilkolin és a hasonló anyagok biztosítják. A méhpempő szinte az egyetlen ismert természetes acetilkolin forrás. Így hatásos lehet mindenféle idegrendszerrel, gyenge agyi teljesítménnyel kapcsolatos problémánál.

További jó tulajdonságai a méhpempőnek

A méhpempő a bőrünknek és a hajunknak is jót tesz. B-vitamin található benne, továbbá a a sejtek rugalmasságát biztosító hyaluronsav és kollagén, mely utóbbi két anyag adja a méhpempő csillogó, gyöngyház szerű színét.

A méhpempőt sokan fogyasztják meddőségi problémák esetén, nagy nagy sikerekkel. A méhpempőt mindkét fél fogyaszthatja. Érdemes több hónappal a babatervezés előtt méhpempőt kúrát tartani azoknak is, akik egyébként teljesen egészségeseknek érzik magukat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gyomirtó Totril

Gyomirtó permetezőszer vöröshagyma gyomirtására.Hatóanyag: 225 g/l ioxinil... Tovább

feliszapolódás

a folyók medrében, az öntözőcsatornákban, talajcsövekben, a műtárgyak víz alatti részein... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek