A mezőgazdasági gépek, berendezések forgalmazásával és szervizelésével foglalkozó New Holland felbontotta kizárólagos forgalmazói szerződését a bábolnai IKR-rel, emiatt megszűnhet a 45 éves társaság és 360 munkahely. Mezőgazdasági gépek, agrár, mezőgazdas

hirdetes

Megszűnhet a bábolnai IKR Zrt.

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A mezőgazdasági gépek, berendezések forgalmazásával és szervizelésével foglalkozó New Holland felbontotta kizárólagos forgalmazói szerződését a bábolnai IKR-rel, emiatt megszűnhet a 45 éves társaság és 360 munkahely. 

A mezőgazdasági gépek, berendezések forgalmazásával és szervizelésével foglalkozó New Holland felbontotta kizárólagos forgalmazói szerződését a bábolnai IKR-rel, emiatt megszűnhet a 45 éves társaság és 360 munkahely. Mezőgazdasági gépek, agrár, mezőgazdas

 

 

 

Megszűnhet a bábolnai IKR Zrt. - Megszűnik a szerződés

Szaxon Attila IKR-vezérigazgató tájékoztatása szerint a New Hollanddal kötött szerződésük jövő év áprilisban megszűnik, miközben a hazai forgalmazást már megkezdte az Agrotec nevű cseh cég. A New Holland a szerződés felmondását azzal indokolta, hogy új alapokra kívánja helyezni tevékenységét, ezért régiókat alakítanak ki, a Magyarországot érintő központ Csehországban lesz.
"A gazdákat nem érinti a változás, hiszen a szervizeket, alkatrész-utánpótlást biztosítjuk, illetve a cseh cég is ezt teszi majd" - mondta Szaxon Attila, de szerinte az IKR Zrt.-t valószínűleg be kell zárniuk.

Megszűnhet a bábolnai IKR Zrt. - Kivihetik a profitot az országból

A Fehérvár24-nek a vezérigazgató elmondta: a cseh cég valószínűsíthetően brüsszeli lobbival vette rá a New Hollandot arra, hogy ellenszolgáltatás nélkül átvehesse a magyarországi forgalmazást - amit magyar vállalkozás teremtett meg -, így a gépértékesítésből származó profitot kivihetik az országból.
hirdetes
 
A 45 éves múlttal rendelkező IKR 30 esztendőn át forgalmazta Magyarországon a Claas német mezőgazdasági gépeket, erről 2001-ben azért mondott le, hogy az újdonságnak számító New Holland-termékeket bevezesse a hazai piacra. Az IKR jóvoltából a New Holland mára vezető szerepet játszik a magyar agráriumban.
 
"A módszer kísértetiesen hasonlít a Globus Konzerv csehországi átadására, ahol a cseh Hamé a saját termékeire és receptúráira már csak a Globus Konzerv márkát húzza rá, és értékesíti Magyarországon".

Megszűnhet a bábolnai IKR Zrt. - Néhány üzletágat már eladtak

Az IKR Zrt. 2012 szeptemberében eladta növényvédőszer, vetőmag ésműtrágya forgalmazásával foglalkozó üzletágait az érintett ingatlanokkal együtt a cseh Andrej Babis érdekeltségi körébe tartozó IKR Agrár Kft.-nek.
hirdetes
Szaxon Attila az eladást azzal indokolta, hogy a bankok 2009 elejétől nem voltak hajlandók finanszírozni a társaság tevékenységét. Az IKR termelési integrátorként a gazdálkodást előre finanszírozta a termelőknek, és a termés jövedelméből számoltak el. A banki pénzből biztosított előfinanszírozás elmaradása miatt a vállalat korábban 120 milliárd forintot elérő forgalma 30 milliárdra zuhant le, ami a kötelezettségekkel együtt csőd közeli helyzetet hozott létre.
 
A vezérigazgató az MTI-nek akkor elmondta, hogy az IKR Agrár Kft. száz százalékban az Agrofert tulajdonában lévő vágsellyei (Saľa) Dusloműtrágyagyár tulajdona.
 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Rovarölo Force 10 CS

Piretroid típusú talajfertőtlenítő rovarölő szer.Hatóanyag: 100 g / l teflutrin... Tovább

11/2006. (II. 3.) FVM rendelet

az Izsáki Arany Sárfehér védett eredetû borról A szõlõtermesztésrõl és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság