Soponyai Medvehagyma Fesztivál 2023 - Idén is megrendezik a tavalyi sikerek után

hirdetes

Újra itt a Soponyai Medvehagyma Fesztivál! – 2023-ban is gasztro keretek között élvezhetjük a Medvehagyma Fesztivál programjait!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A medvehagyma szezon újra kezdetét vette idén tavasszal is, így akár egy erdei séta során is könnyen szép csokor medvehagymát gyűjthetünk be, ha nyitott szemmel járunk. Ünnepléshez méltán, idén sem maradhat el a medvehagyma ünnepe, a Soponyai Medvehagyma Fesztivál! Mutatjuk idén milyen programokon vehetünk részt a gasztro-fesztivál keretein belül!

medvehagyma fesztivál 2023

Soponyai Medvehagyma Fesztivál 2023

A tavalyi nagy siker eredményeképpen idén újra, így második alkalommal rendezik meg a Medvehagyma Fesztivált a Soponyai Ökocentrumban 2023. április 1-én. A gasztro fesztivált reggel 10-től látogathatjuk, egészen 16 óráig bezárólag. Az Ökocentrum egy csodálatos erdős és tavas területen helyezkedik el, amely a legmegfelelőbb a medvehagyma szezon kezdetének ünneplésére.


Medvehagyma Fesztivál Programok 2023

hirdetes

Az idei Medvehagyma Fesztivál természetesen továbbra is ingyenesen látogatható mind gyerekek és mind felnőttek részére egyaránt, de mire is kell számítanunk programok terén?

Mivel az egésznap a medvehagymáról szól, és a helyszín is megköveteli, a szervezők kíséretében medvehagyma-gyűjtő túrákon vehetünk részt, majd a medvehagyma vásáron minden finomságot felfedezhetünk és megkóstolhatunk, ami medvehagymából készült, de lesz még medvehagyma-központú gasztronómiai bemutató is, valamint nekünk is lesz lehetőségünk elkészíteni a különleges medvehagymás gasztro csodákat egy workshop keretein belül. 

hirdetes

A legfinomabb medvehagymás erdei, street food ételkülönlegességekről a Fácános Vadászház és Rendezvényközpont étterme gondoskodik majd, akik erre az egy napra kitelepülnek, hogy elkápráztassák a vendégeket a medvehagymás finomságokkal.

A Sárvíz-völgy szívében elhelyezkedő csodás erdei környezetben eltölthetünk egy csodás napot, ahol a gyerekeknek is rengeteg programmal készülnek: megnézhetik a Kisvirág Bábszínház előadását, részt vehetnek az Állati jó bemutatón a Budakeszi Vadaspark jóvoltából, amelyen közelebbről megismerkedhetnek majd az állatpark lakóival, és még egy vadászkutya munkabemutatót is láthatnak. Mindeközben Sipos György tart medvehagyma-játszóházat és a folyamatos egésznapos programok is elmaradhatatlanok lesznek.

Kipróbálhatják a Hungarikum fajátékokat, mackót készíthetnek a kézműves varrodában, különleges mesterségeket is kipróbálhatnak, mint az üvegfúvás és festő kézműves foglalkozás is lesz a gyerek sarokban. Egy aszfaltrajzverseny keretein belül megmutatják milyen szuper kézügyességük van és beállhatnak a gyermektűzoltósághoz is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarékos művelés (minimum tillage)

a —>talajművelés meneteinek lehető összevonása a talajtiprás, szerkezetrombolás... Tovább

magzat (fetusz, fetus)

a fejlődő új lény elnevezése attól az időtől kezdve, amikor a szervkezdemények kialakultak... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek