Így tisztítsd a medencét, hogy egész nyáron tiszta maradjon a víz!

hirdetes

Tippek a medence tisztítására – Így marad tiszta a víz egész nyáron!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A kertes házban az a legjobb a nyári forró napokon, hogy egy kerti medencében hűsíthetjük le magunkat. A medence vize a megfelelő és rendszeres takarítás nélkül viszont gyakran elkezdhet algásodni és bezöldülni, így az örömünk könnyen tovaszállhat. Ne hagyd, hogy a folyamat beinduljon, mert minél többet vársz, annál nehezebb lesz újra tisztává varázsolni a vizet. Mutatjuk mit kell tenned, hogy tiszta maradjon a medence vize egész nyáron!

medence

Kerti medence tisztítása


Ahhoz, hogy egész nyáron tiszta maradjon a víz a medencében, néhány könnyen elvégezhető házi praktikát kell csupán bevetned, amiket most megmutatunk! Így tartsd karban a kerti medencét!


1.    Rendszeresség


A medence helyes karbantartásának az első és a legfontosabb lépése, hogy rendszeresen tisztítsd a medence vizét. Így többször kell rá időt szánnod ugyan, de sokkal gyorsabban meg vagy vele, mintha csak havonta egyszer takarítanád a vizet. Ne felejtsd el mindennap a megfelelő algaölőket és vegyszereket tenni a vízbe!

2.    Vízforgatórendszer


Nagyon fontos, hogy a vegyszert úgy használjuk, hogy közben a vízforgató rendszer be van kapcsolva. Hogyha nem rendelkeztek ilyen rendszerrel, vagy a medence tartozékaihoz nem tartozik ilyen vízforgató rendszer, akkor magatoknak kell megoldani a vegyszerek elkeverését! Egyszerűen csak sétáljatok körbe-körbe a vízben, hogy a klór megfelelően elkeverődjön.

3.    Gyakori használat


Ha nem használjátok gyakran a medencét, akkor nem forog benne a víz megfelelően, ezért nem csak a nagy meleg miatt érdemes sűrűn megmártózni a kerti medencében! Fürödjetek meg hát gyakran, hogy a víz ne piszkolódjon, algásodjon és büdösödjön be. Ha nincs vízszűrőtök akkor ez még fontosabb!

hirdetes

4.    Már elkezdődött a bezöldülés?


Ha elkezdődött a bezöldülés, akkor az az jelent, hogy az algák elkezdtek megjelenni a vízben. Ebben az esetben is fontos a vízszűrő használata, illetve a vegyszeres tisztítás, ám egy házi praktika sokkal egyszerűbb és olcsóbb megoldása lehet a problémának. Használj sót az algásodó vízhez, így lágyítod a vizet és eltávolítod az algát!

5.    Vízi porszívó


A vízi porszívó használata, megkönnyíti a medence vízének tisztítását és neked is jut időd közben másra, míg az elvégzi a munkát helyetted és felszedi a medence aljáról a lerakódásokat.

hirdetes

6.    Medencetisztító háló


A víz tetején található szennyeződések eltávolítására, mint például a vízbe hulló levelek és a bogarak „kihorgászására” használj medencetisztító hálót, amivel könnyen eltávolíthatod a kerti medence nem kívánatos vendégeit a vízből.

7.    Klór


Az egyik legjobb tisztító és fertőtlenítő vegyszer a klór, azonban fontos, hogy a csomagoláson feltüntetett használati utasításokat pontosan kövessük, mert ha túl keveset használunk, az nem lesz hatásos, viszont ha túl sokat használunk azzal ugyan megakadályozzuk a különböző baktériumok elszaporodását, de a túlzott vegyszer használat a bőrünket is roncsolni fogja. A klórozást érdemes reggelente elvégezni, még bőven a medence használat előtt, illetve este, amikor már nem fogjuk használni a medencét. Klórozni nem kell mindennap, elég heti kétszer elvégezni a víz tisztán tartásának érdekében.

8.    Medencefedő


Amikor nem használjátok a medencét, akkor fedjétek le, hogy megakadályozzátok, hogy a szennyeződések bekerüljenek a vízbe.

9.    Sokkolás


Amennyiben több napra elutaztok, és nincs kinek foglalkoznia a medence tisztításával, akkor próbáljátok ki a sokkolást! Ez azt jelenti, hogy a szokásos napi vegyszerezés mennyiségét megháromszorozzuk, vagyis túladagoljuk a vegyszert. Ezután be kell kapcsolni a vízforgatót és ne felejtsd el lefedni a medencét. Ezzel a módszerrel, akár 5 napig is bizztosíthatod, hogy a kerti medence vize ne kezdjen el bealgásodni, viszont az újbóli használat előtt ellenőrizzétek a víz pH értékét, hogy megfelelő-e.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-16

Hagymatermesztési hibák – Ezt 8 gyakori hibát követjük el hagymatermesztés során

Ha azon tűnődsz, hogy miért nem nő a hagymád, akkor ez az egyik ilyen gyakori probléma eredménye lehet! Milyen hibákat követhetünk el hagymatermesztés során?

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-16

Hogyan lehet megszabadulni a rojtosszárnyúaktól? – Gyors és egyszerű módszerek a kártevőkkel szemben

Szakértői módszerek, amelyek megmentik a beltéri, üvegházi és kerti növényeket ezektől a kártevőktől! Hogyan írtsuk ki a rojtosszárnyú kártevő rovarokat?

2023-03-20

Mutatjuk, hogyan építs magaságyást lépésről lépésre

Az magaságyás építése a kertben nagyszerű módja annak, hogy javítsd a talaj vízelvezetését, növeld a hozamot, és hogy rendezett kerti teret alakíts ki.

2022-08-27

A gumórothadás fajtái, okai, és minden, amit róluk tudni érdemes

A gumórothadás betegségei a termésveszteség fő okai, különösen a burgonyát, de a sárgarépát és más gumós zöldségeket, és még a virágokat is érinthetik.

2023-03-16

Hogyan írtsd ki a gyomokat az ágyásból anélkül, hogy károsítanád a növényeket – óvd meg a virágokat és a cserjéket ezekkel a szakértői tippekkel!

A gyomok gyors növekedése minden kertész életét megnehezítik, főleg, ha olyan helyen kezdenek növekedni, ahol igazán nem kéne, mint például a veteményes.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

havasi kecske (Capra montana)

a szarvasmarha félék családjának kecskealakúak (Caprinae) alcsaládjába tartozó, a magas... Tovább

Szegedi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Szeged Kálvária sugárút 43. 6724 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert Kertészet kertfenntartás Mezőgazdaság Talajművelés