Így tisztítsd a medencét, hogy egész nyáron tiszta maradjon a víz!

Tippek a medence tisztítására – Így marad tiszta a víz egész nyáron!

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A kertes házban az a legjobb a nyári forró napokon, hogy egy kerti medencében hűsíthetjük le magunkat. A medence vize a megfelelő és rendszeres takarítás nélkül viszont gyakran elkezdhet algásodni és bezöldülni, így az örömünk könnyen tovaszállhat. Ne hagyd, hogy a folyamat beinduljon, mert minél többet vársz, annál nehezebb lesz újra tisztává varázsolni a vizet. Mutatjuk mit kell tenned, hogy tiszta maradjon a medence vize egész nyáron!

medence

Kerti medence tisztítása


Ahhoz, hogy egész nyáron tiszta maradjon a víz a medencében, néhány könnyen elvégezhető házi praktikát kell csupán bevetned, amiket most megmutatunk! Így tartsd karban a kerti medencét!


1.    Rendszeresség


A medence helyes karbantartásának az első és a legfontosabb lépése, hogy rendszeresen tisztítsd a medence vizét. Így többször kell rá időt szánnod ugyan, de sokkal gyorsabban meg vagy vele, mintha csak havonta egyszer takarítanád a vizet. Ne felejtsd el mindennap a megfelelő algaölőket és vegyszereket tenni a vízbe!

2.    Vízforgatórendszer


Nagyon fontos, hogy a vegyszert úgy használjuk, hogy közben a vízforgató rendszer be van kapcsolva. Hogyha nem rendelkeztek ilyen rendszerrel, vagy a medence tartozékaihoz nem tartozik ilyen vízforgató rendszer, akkor magatoknak kell megoldani a vegyszerek elkeverését! Egyszerűen csak sétáljatok körbe-körbe a vízben, hogy a klór megfelelően elkeverődjön.

3.    Gyakori használat


Ha nem használjátok gyakran a medencét, akkor nem forog benne a víz megfelelően, ezért nem csak a nagy meleg miatt érdemes sűrűn megmártózni a kerti medencében! Fürödjetek meg hát gyakran, hogy a víz ne piszkolódjon, algásodjon és büdösödjön be. Ha nincs vízszűrőtök akkor ez még fontosabb!

4.    Már elkezdődött a bezöldülés?


Ha elkezdődött a bezöldülés, akkor az az jelent, hogy az algák elkezdtek megjelenni a vízben. Ebben az esetben is fontos a vízszűrő használata, illetve a vegyszeres tisztítás, ám egy házi praktika sokkal egyszerűbb és olcsóbb megoldása lehet a problémának. Használj sót az algásodó vízhez, így lágyítod a vizet és eltávolítod az algát!

5.    Vízi porszívó


A vízi porszívó használata, megkönnyíti a medence vízének tisztítását és neked is jut időd közben másra, míg az elvégzi a munkát helyetted és felszedi a medence aljáról a lerakódásokat.

6.    Medencetisztító háló


A víz tetején található szennyeződések eltávolítására, mint például a vízbe hulló levelek és a bogarak „kihorgászására” használj medencetisztító hálót, amivel könnyen eltávolíthatod a kerti medence nem kívánatos vendégeit a vízből.

7.    Klór


Az egyik legjobb tisztító és fertőtlenítő vegyszer a klór, azonban fontos, hogy a csomagoláson feltüntetett használati utasításokat pontosan kövessük, mert ha túl keveset használunk, az nem lesz hatásos, viszont ha túl sokat használunk azzal ugyan megakadályozzuk a különböző baktériumok elszaporodását, de a túlzott vegyszer használat a bőrünket is roncsolni fogja. A klórozást érdemes reggelente elvégezni, még bőven a medence használat előtt, illetve este, amikor már nem fogjuk használni a medencét. Klórozni nem kell mindennap, elég heti kétszer elvégezni a víz tisztán tartásának érdekében.

8.    Medencefedő


Amikor nem használjátok a medencét, akkor fedjétek le, hogy megakadályozzátok, hogy a szennyeződések bekerüljenek a vízbe.

9.    Sokkolás


Amennyiben több napra elutaztok, és nincs kinek foglalkoznia a medence tisztításával, akkor próbáljátok ki a sokkolást! Ez azt jelenti, hogy a szokásos napi vegyszerezés mennyiségét megháromszorozzuk, vagyis túladagoljuk a vegyszert. Ezután be kell kapcsolni a vízforgatót és ne felejtsd el lefedni a medencét. Ezzel a módszerrel, akár 5 napig is bizztosíthatod, hogy a kerti medence vize ne kezdjen el bealgásodni, viszont az újbóli használat előtt ellenőrizzétek a víz pH értékét, hogy megfelelő-e.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2024-06-11

Őzgidák védelme kaszálási szezonban – fontos tudnivalók

Fokozottan ügyelni kell az őzgidákra és a vadakra kaszáláskor, hiszen mezőgazdasági munkák során fokozott veszélynek van kitéve a vadvilág. Mutatjuk mire figyelj!

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

árbevétel

az értékesített termékek és szolgáltatások ellenértéke, amely a vállalat bankszámlájára... Tovább

Országos Mezõgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ

Könyvtár Az Országos Mezõgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ országos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert Kertészet kertfenntartás Mezőgazdaság Talajművelés