Málta Top10 látnivalója, amit nem érdemes kihagynod!

Málta legszebb látnivalói

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Málta látnivalói

4.    Szent Péter medencéje

Egy rövid autóútra, de akár sétatávolságra is található Szent Péter medencéje. Egy csodaszép öböl tárul a szemeink elé, ha lesétálunk a lépcsőkön, és akár 5 méter magasról is ugrálhatunk a köralakú szikláról, de egy létra segítségével is bemászhatunk a vízbe.

5.    Popeye-falu

A Popeye-falu eredetileg 1980-ban forgott film díszleteként épült, az Anchor Bay házakkal, de megkímélték a lebontástól, így ma már élményparkként üzemel. A faluba belépő ellenében lehet belépni, amiben benne van egy mini csónaktúra, és a vízi vidámparkot.

6.    Mellieha-öböl  

Máltán mindenhol lélegzetelállító sziklás strandok vannak, de azért itt is találhatóak homokos partszakaszok. A legnagyobb homokos strand a Ghadira-önölben található Mellieha, és itt még a szörfözést is ki lehet próbálni, azonban érdemes napernyővel készülni.

7.    Gozo

Gozo-t kötelező meglátogatni, ha Máltára utazol. Gozo zöld szigete Málta szigettestvére, amely egy rövid kompúttal elérhető és történelmeit különféle legendák szövik át. Itt sokkal nyugisabb az élet, mások úgy is nevezik, hogy a vidéki Málta. A sziget legszebb partja, a Ramla-bay, ahol egy régi villa romjait lepi el a víz. A természet szerelmeseinek pedig Dwejra Bay is kihagyhatatlan, ugyanis régen itt állt az Azúr-ablak, de sajnos mára már a tengerbe omlott, de még most is nem e világi élményt nyújt a látvány. A Kék Lyuk is Gozo szigetén helyezkedik el, ami a legnépszerűbb búvár helyszín Máltán.


8.    Mdina

Az egykori fővárost falak veszik körül, hiszen egyben erődváros is volt, és a mai napig a 300 lakoson kívűl senki nem hajthat be a városba autóval. Itt sétálva olyan, mintha visszamennénk az időbe, és szemügyre vehetjük a középkori és barokk épületeket. Aki imádja a Trónok harcát, annak mindenképp el kell ide látogatnia!

9.    A három város

Vallettából csodás kilátás nyílik a három erődített városra, Sengleára, Cospicuara és Birgura, amelyek a Nagy Kikötő túloldalán helyezkednek el. Birgu sokáig volt a lovagok bázisa, ide komppal is át lehet menni Vallettából, és egy romantikus séta erejéig meg is éri átmenni.

10.    Comino

Comino-t másképp a Kék Lagúnaként is ismerhetjük, és hivatalosan is ez a leglátogatottabb úti cél Máltán, hiszen csodás kristálykék színű itt a víz, azonban a szigeten csak egyetlen szálloda van, így Máltáról érdemes átkompozni Comino szigetére, de ez csak 15 percet vesz igénybe. Népszerűsége miatt ajánljuk, hogy vállald be a koránkelést és válaszd a legelső hajójáratot Cominóra, így megelőzve a többi turistát. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ellés rendellenességei (nehézellés)

okai a magzat v. az anyaállat részéről keresendők; lehet a magzat túlságosan nagy, esetleg... Tovább

fejőketrec

juhokat a —>fejés ideje alatt rögzítő ketrec (fejőkaloda). Karámszerű létesítmény,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek