Málta Top10 látnivalója, amit nem érdemes kihagynod!

Málta legszebb látnivalói

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Málta az egyik legszebb és legizgalmasabb úticélpont egész évben, nem hiába hiszen többezer éves történelmi emlékekkel, kristálytiszta, kék tengerrel és elképesztő természeti csodákkal várja a a turistákat, ahol nappal élvezhetjük a csodás napfényt, éjszaka pedig a legjobb bulikba csöppenhetünk bele. Összeszedtük a tíz legszebb látnivalót, amit semmiképp nem szabad kihagynod, ha Máltára utazol!

Málta látnivalói

Málta TOP10 látnivalói


Málta csupán 2 órányi repülőútra található, és több fapados járattal és megközelíthető, így igazán olcsón ki lehet fogni, egy-egy repjegyet. Izgalmas úticélpont a gazdag kultúrája és a csodaszép partjai miatt, ráadásul több apró szigetből áll, amelyek között akár bérelt hajóval is közlekedhetünk, hogy feltudjuk igazán fedezni a szigetet. Nézzük melyek azok a máltai látványosságok, amiket semmiképp nem szabad kihagynod, ha a szigetre utazol.

1.    Valletta

Valletta az egyik legkisebb főváros, csupán egy kilométer hosszú és lejtős utcácskái telis-tele vannak azokkal a látogatókkal, akik szépségét jönnek megcsodálni.
A várost lovagok alapították és szebbnél-szebb épületeket, palotákat húztak fel, amelyek között a sok étterem és kiülős hely vonzza a turistákat. A máltai építészet híres a hagyományos, színes erkélyekről, amiket majdnem minden házon láthatunk a városban sétálva. Ha felmegyünk a Barakka-kertbe, akkor csodás kilátásunk lesz a kikötőre, a kert alsó részében pedig mindennap tisztelgő ágyúlövéseket eresztenek.

2.    Kék Barlangok

Érdemes reggel érkezni a Kék Barlangokhoz, amikor még nincsenek sokan, hiszen erre a természeti csodára mindenki kíváncsi. A kék barlang a sziget nyugati oldalán található, egy kis kikötőfalutól, Wied Iż-Żurrieq-tól nem messze. A barlangba besütő napfény a kék mindenárnyalatában jeleníti meg a vizet, amit még a festők is megirigyelnek. A barlangot csak hajóval vagy fizetett csónaktúra keretein belül tudjuk megközelíteni, ugyanis a szárazföldről nem tudunk leereszkedni.

3.    Marsaxlokk

Ha Málta egy másik arcát szeretnénk megismerni, akkor mindenképp látogassunk el Marsaxlokk halászfaluba, ahol a kikötőben lebegnek a tradicionális máltai luzzuk, azaz a halászcsónakok, amelyek kék-sárga-piros színükkel dobják fel a látványt. A legnagyobb szenzáció a halpiac, ahol vásárolhatunk finomságokból és szuvenírokból is.

Kattints a következő oldalra Málta látványosságai várnak!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Marabel

Burgonya Cél: korai érésû étkezési burgonya Leírás:A növény alacsony-magas, lomb... Tovább

lepkék (Lepidoptera)

a rovarok osztályának rendje. Két pár szárnyukat különböző festékanyagot tartalmazó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek