A magyar mezőgazdaság remek lehetőségekkel rendelkezik az orosz piacon, ugyanis komoly kereslet van termékeink iránt.

Magyar prémiumtermékekre tartanak igényt az oroszok

Kucsma Vivien
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A magyar mezőgazdaság remek lehetőségekkel rendelkezik az orosz piacon, ugyanis komoly kereslet van termékeink iránt. Az orosz vevőkre nosztalgia is jellemző, mert olyan termékeket is emlegetnek, amelyet Magyarország már nem gyárt. 

A magyar mezőgazdaság remek lehetőségekkel rendelkezik az orosz piacon, ugyanis komoly kereslet van termékeink iránt.

 

 

 

Magyar termékekre tartanak igényt az oroszok - Nem csak a mennyiség számít

A Vidékfejlesztési Minisztérium tisztségviselője elmondta, hogy minden létező magyar árura kereslet van az orosz piacon, és elsősorban prémium termékeket keresnek, tehát a minőség is számít a mennyiség mellett. Ezt figyelembe véve a múlt héten tartott termékbemutatón a Gyulahús, a Bakonyhús, a Kométa, és a juh- valamint kecskesajtot készítő Garabonciás cégek magas minőségű élelmiszereket mutattak be az orosz üzletembereknek és azoknak a partnereknek, akikkel már több éve kapcsolatban állnak. 

A kormányzat folyamatosan keresi azokat az újabb magyar cégeket, akiket bevonhatnak az oroszországi exportba, utoljára a húsmarha ágazat szereplőivel tárgyaltak. 
 
A kelet felé nyitás politikája arról szól, hogy azoknak a magyar vállalkozásoknak, amelyek a régi, klasszikus piacon már nem tudnak érvényesülni, új lehetőségeket kell biztosítani. A magyar mezőgazdasági alapanyagok és feldolgozott élelmiszerek bármelyik nyugat-európai ország áruival szemben megállják a helyüket. A hagyományos magyar termékek mellett olyan új árukkal is sikerült betörni az orosz piacra, mint például a pálinka. Két hónapja 12 magyar cég vett részt egy pálinka bemutatón, és azóta több vállalkozásnak sikerült üzletet kötnie. 
 
Már régóta tárgyalások folynak arról, hogy egy orosz kereskedelmi lánc Közép- és Kelet-Európában helyet keres egy raktárbázisnak. Ennél a kereskedelmi láncnál a magyar cégek már ott vannak élelmiszer-beszállítóként. A kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarország legyen a győztes a raktárbázis elhelyezéséért folytatott versenyben.
A magyar-orosz agrárkapcsolatok az elmúlt másfél-két évben magas szintre kerültek. A két ország kapcsolatában nagyon fontos szerepet játszik a falusi turizmus is, amely iránt Oroszországban is nagy igény van, ugyanis egyre többen látogatnának el Magyarországra.

Magyar termékekre tartanak igényt az oroszok - Kölcsönös kapcsolódások

A gazdasági kapcsolatokon túl Magyarország és Oroszország a kulturális együttműködést is erősíti, egy 2015-ig szóló magyar-orosz kulturális együttműködési munkatervvel, melyet az emberi erőforrások minisztere Balog Zoltán és Vlagyimir Megyinszkij orosz kulturális miniszter írt alá Moszkvában. Oroszország jövőre egy magyar kulturális évadot szeretne létrehozni, Magyarország pedig szintén egy orosz kulturális évadnak szeretne helyet adni. Az irodalmi és a képzőművészeti életben a közel jövőben számíthatunk csereprogramokra, és több hazánkban megrendezett művészeti fesztiválra is várják Oroszország képviselőit.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

átalakulás (metabólia, metamorfózis)

minden állattörzsben (—>állatrendszer) előf. posztembrionális fejl.-i... Tovább

338/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

a földhivatalokról, a Földmérési és Távérzékelési Intézetrõl, a Földrajzinév... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság