notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nagy sikert aratott a magyar búzából készült ropi és sós perec

Hirdetés

Finomabb a magyar búzából készült ropi

Petra

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A győri Intersnack gyárban újonnan kifejlesztett sós pálcikák nagy sikert aratnak a holland piacon, de más országokban is nagyon népszerűek. A magyar búza amúgy más európai országokban is népszerű.

Magyar búza

Az Intersnack győri gyár idén legalább 8 ezer tonna ropit és perecet gyártott, amik rengeteg országba eljutnak: Kuvaitba, Brazíliába, Dél-Afrikába, Dél-Koreába és ezen kívül még 22 európai országba. Sőt, nemrég kifejlesztettek a gyárban egy olyan ízletes sós pálcikát, ami a Hollandiában nagyon népszerű lett. Azokat a leiztes termékeket, amik itt készülnek, legalább 90%-ban külföldön értékesítik. Kedvenc partnereink közé tartozik Svájc, Ausztria és Csehország is. A Gold Fischi termékek is ebben a gyárban készülnek.

Magyar búza

Ezek a termékek magyar malmi búzából készültek. A gyár a magyar búza 1%-át, 12,5 ezer tonna gabonát vásárol és dolgoz fel és gyárt belőlük pereceket és sós pálcikákat. Ráadásul idén a gyár éves kapacitását 16 ezer tonnáról 19-re emelték és áprilistól kezdve már két új fajta sós pálcikát is gyártanak.

 

A gyár által felvásárolt gabona 70%-a a kisalföldi termelőktől származik, ez pedig a régió termésének körülbelül a negyede. A búza többi részét többnyire a Balaton felvidékről, a Mezőföldről és a Kiskunságból szerzik.

Magyar búza

Ez a gyár gyártja a Chio-termékeket is. Az Intersnack legnagyobb beszállítójának, a Goodmills Malomipari Zrt-nek értékesítési igazgatója, Szélpál Zsolt szerint a magyar búza kifejezetten jó snackek gyártásához, mert nagyon jó beltartalmi összetevőkkel rendelkezik. A magyar búza Szélpál Zsolt szerint az Unión belül is igen keresett, mert rendkívül magas fehérje és sikértartalma van. Mindent összevetve a magyar gabona rendkívül ízletes és finom.

Magyar búza

Ráadásul azzal a beruházással, amivel a cég felemelte a gyár kapacitását, harminc új munkahelyet teremtett. A gyár a Győr-Moson-Sopron megyei Agrárkamara által szervezett program keretében egy tonna búzát is felajánlott a Magyarok Kenyere Programnak, ami által hozzájárulnak a rászoruló erdélyi és kárpátaljai gyermekek élelmezéséhez.

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
698 653
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 411 735
Közösség

fakadóvíz

a víznyomás hatására a talajjáratokon áthatoló szivárgással v. felszínre töréssel... Tovább

takonykór

egypatások többnyire idült ->fertőző betegsége.. Okozója a Pseudomonas mailei baktérium. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 100

Átlagos értékelés: 4.9

Növényvédelem