Nagy sikert aratott a magyar búzából készült ropi és sós perec

Finomabb a magyar búzából készült ropi

Petra
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A győri Intersnack gyárban újonnan kifejlesztett sós pálcikák nagy sikert aratnak a holland piacon, de más országokban is nagyon népszerűek. A magyar búza amúgy más európai országokban is népszerű.

Magyar búza

Az Intersnack győri gyár idén legalább 8 ezer tonna ropit és perecet gyártott, amik rengeteg országba eljutnak: Kuvaitba, Brazíliába, Dél-Afrikába, Dél-Koreába és ezen kívül még 22 európai országba. Sőt, nemrég kifejlesztettek a gyárban egy olyan ízletes sós pálcikát, ami a Hollandiában nagyon népszerű lett. Azokat a leiztes termékeket, amik itt készülnek, legalább 90%-ban külföldön értékesítik. Kedvenc partnereink közé tartozik Svájc, Ausztria és Csehország is. A Gold Fischi termékek is ebben a gyárban készülnek.

Magyar búza

Ezek a termékek magyar malmi búzából készültek. A gyár a magyar búza 1%-át, 12,5 ezer tonna gabonát vásárol és dolgoz fel és gyárt belőlük pereceket és sós pálcikákat. Ráadásul idén a gyár éves kapacitását 16 ezer tonnáról 19-re emelték és áprilistól kezdve már két új fajta sós pálcikát is gyártanak.

 

A gyár által felvásárolt gabona 70%-a a kisalföldi termelőktől származik, ez pedig a régió termésének körülbelül a negyede. A búza többi részét többnyire a Balaton felvidékről, a Mezőföldről és a Kiskunságból szerzik.

Magyar búza

Ez a gyár gyártja a Chio-termékeket is. Az Intersnack legnagyobb beszállítójának, a Goodmills Malomipari Zrt-nek értékesítési igazgatója, Szélpál Zsolt szerint a magyar búza kifejezetten jó snackek gyártásához, mert nagyon jó beltartalmi összetevőkkel rendelkezik. A magyar búza Szélpál Zsolt szerint az Unión belül is igen keresett, mert rendkívül magas fehérje és sikértartalma van. Mindent összevetve a magyar gabona rendkívül ízletes és finom.

Magyar búza

Ráadásul azzal a beruházással, amivel a cég felemelte a gyár kapacitását, harminc új munkahelyet teremtett. A gyár a Győr-Moson-Sopron megyei Agrárkamara által szervezett program keretében egy tonna búzát is felajánlott a Magyarok Kenyere Programnak, ami által hozzájárulnak a rászoruló erdélyi és kárpátaljai gyermekek élelmezéséhez.

Forrás: Eu-info

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

98/2008. (VIII. 6.) FVM rendelet

A Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján 2007/2008. évi végrehajtási idõszakban nyújtott... Tovább

Sesrico (S 2271)

Cukorrépa Cél: rizománia és cerkospóra rezisztens Leírás:Monogerm, diploid hibrid, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem