Madarak vs. termés: ezt csináld, hogy ne egyék meg a gyümölcseid

hirdetes

Így akadályozd meg, hogy a madarak megegyék a gyümölcseid

SzSz, GE.
Madarak

CD-k vagy alufólia

Ennek a módszernek az elképzelése megegyezik az előzővel: fényes, mozgó tárgyak elijesztenek minden éhes madarat a területről. Ennek a módszernek a használatához egyszerűen köss össze egy zsinórt a CD-lemez lyukán keresztül és tedd a kerítésre vagy a gyümölcsök közelébe. 
Előnyei: A mozgás és a ragyogás el fogja ijeszteni a legtöbb madarat. Ez a módszer remek alkalmat kínál az újrahasznosításra, mivel felhasználhatod a régi CD-lemezeid. 
Hátrányai: Ez szinte bármi, de nem zavaró. És hasonlóan a szalag-módszerhez, ha a madarak nagyon éhesek, ez a módszer nem fogja sokáig elriasztani őket.

Háló

Ez valószínűleg a legbiztonságosabb módszer a bogyós termés nagyobb részének megtartására. Ha hálót rakunk a bokrok és a kis gyümölcsfák köré, az megakadályozza, hogy a madarak a bogyók túlnyomó részét elérjék. Az alacsony növények, például az eper esetén az úszó sorvédő keretek támogathatják a hálót, hogy megóvják a termést a madaraktól.

hirdetes
Előnyei: A madarak nem jutnak el a legtöbb gyümölcshöz. A madár-háló meglehetősen olcsó.
Hátrányai: a kisebb madarak átjuthatnak a hálón. A növény külső szélein található gyümölcsök továbbra is hozzáférhetőek lesznek a madarak számára, így némi veszteséggel kell számolni.

hirdetes

Madárijesztők 

Az ötlet egyértelmű: a madarak egy feltételezett ragadozót (ragadozó madár, kígyó vagy emberi madárijesztő) látnak a gyümölcs közelében, és nem mennek oda hozzájuk. A kerti áruházakban különféle felfújható vagy kartonból készült madárijesztőket árulnak (baglyok, sólymok vagy kígyók), amelyeket a kertben használhatunk. A madárijesztőt azonban néhány nap elteltével mindig új helyre kell rakni, hiszen még a madarak is rájönnek, hogy a madárijesztő nem mozog.
Előnyei: a madárijesztők nagyon jól tudnak mutatni a kertben, így fel is dobhatják akár. Érdemes valami olyat rárakni a madárijesztőre, amely a szélben mozoghat, így még eredményesebb lehet a madarakkal szemben.
Hátrányai: A madarak végül rájöhetnek, hogy a madárijesztő nem valódi, és figyelmen kívül hagyják.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

ikra

a nőstény halak termékenyítésre képes (érett) vagy megtermékenyített petesejtje. Némely... Tovább

szántóföldi növények növényvédelmi technológiája

nagyon fontos a vegyszerek használatát csökkenő lehetőségek kihasználása: a megfelelő... Tovább

Tovább a lexikonra