Macskaültetés - képeken bizonyítjuk, hogy ez hogyan lehetséges!

Így ültess macskát – Praktikus tanácsok állattartóktól

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mindig is mondtam, hogy a világ legfurább, egyben legaranyosabb állatai a macskák! Te tudtad, hogy kitűnően lehet macskát ültetni? Ha még nem, akkor olvass tovább, nagyon praktikus tanácsokkal készültem! 

Macskaültetés mindenkinek

Macskaültetési kisokos

Először is fontos tisztában lenni azzal, hogy már pedig akkor is lehet macskát ültetni (vagy fektetni), ha ez elképzelhetetlennek tűnik! Ahhoz, hogy sikerüljön a művelet, elsősorban fontos olyan cserepet választani, ami megfelelő méretű, a macskák ugyanis nem szeretik se a túl nagy, se a túl kicsi cserepeket, olyan kell, amibe pont beleférnek. Ha csak kicsi cserepünk van, akkor sem kell megijedni, ebben az esetben érdemes többet használnunk, tegyük egymás mellé a kaspókat, ez is meg fogja tenni.

Macskaültetésnél érdemes megjegyeznem azt is, hogy más növényekkel együtt is ültethetők, a macska fejlődése ezt nem fogja megsínyleni, és jobb esetben a növényé sem. Azt viszont figyelembe kell venni, hogy elegendő hely jusson mind a cicusnak, mind pedig a növénynek, máskülönben hamar ki fog kerülni valamelyikük a cserépből (többnyire a növény). 

A cicák melegigényesek, ezért helyezzük a cserepet olyan helyre, ahol kellő napfény éri, itt biztosan jobban fogja érezni magát a macska is. Kevesen tudják, de vízigényesek a cicusok, viszont a locsolást nem bírja! 

Szerencsére a macskák mindenféle cserépben jól érzik magukat, erre a következő képek remek példát mutatnak, nézd végig az összeset (én a negyedikig bírtam nevetés nélkül), megéri! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

farok

a gerincesek törzsének hátulsó, csigolyákból (számuk az emlős háziállatokban 3—25)... Tovább

episztázis

a nem allél gének között fellépő olyan kölcsönhatás, amelyben az egyik gén (episztatikus... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok