notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csaknem 1600 tonna, lóhússal kevert marhahúst tartalmazó mélyhűtött készétel került forgalomba az utóbbi hónapokban az Európai Unióban a lóhúsbotrány középpontjában álló francia cég révén. Lóhúsbotrány, lóhús botrány, lóhús, lóhúsbotrány Németországban

Hirdetés

Lóhúsbotrány - Der Spiegel: 1600 tonna mélyhűtött készételbe került kevert hús

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Csaknem 1600 tonna, lóhússal kevert marhahúst tartalmazó mélyhűtött készétel került forgalomba az utóbbi hónapokban az Európai Unióban a lóhúsbotrány középpontjában álló francia cég révén - írta a Der Spiegel című német hetilap vasárnap egy brüsszeli kimutatásra hivatkozva.

Csaknem 1600 tonna, lóhússal kevert marhahúst tartalmazó mélyhűtött készétel került forgalomba az utóbbi hónapokban az Európai Unióban a lóhúsbotrány középpontjában álló francia cég révén. Lóhúsbotrány, lóhús botrány, lóhús, lóhúsbotrány Németországban

 

A Der Spiegel szerint az Európai Bizottság adatai alapján 2012 novemberétől 2013 januárjáig összesen 1596 tonna lóhússal kevert marhahúskészítményt tartalmazó mirelit készételt szállított le a megrendelőknek a Tavola nevű luxemburgi vállalkozás, amely a lóhúsbotrány középpontjában álló francia Comigel leányvállalata.
    
Németországba a teljes mennyiség nagyjából 10 százaléka, összesen 144 tonna jutott. A termékekből szinte az összes vezető német élelmiszer-nagykereskedelmi cég vásárolt, és így csaknem valamennyi országos élelmiszerbolt-hálózat arra kényszerült, hogy kivonjon lasagne- és cannelloni-készítményeket a forgalomból. 
Hirdetés
    
A januárban kirobbant botrány nyomán indított németországi vizsgálatok kimutatták, hogy a francia cégtől függetlenül is keveredett lóhús hivatalosan marhahúst tartalmazó termékekbe. A hét végén két brandenburgi cég közölte, hogy bizonyos marhahúskészítményei lóhúst is tartalmaznak, így egyes gulyás- és ravioli-konzervek is eltűntek a polcokról.
    
Az RTL televízió berlini és lipcsei utcai dönerárusok termékeit vizsgáltatta be, vasárnapi beszámolója szerint a húsz minta közül egy tartalmazott lóhúst. 
Hirdetés
    
Német politikusok a botrány nyomán a húskészítmények címkézésére és a termékhamisításra vonatkozó szabályok szigorítását sürgetik. A szövetségi kormány mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi minisztere hétfőn egyeztet a tartományi szakminiszterekkel egy úgynevezett nemzeti akciótervről, amelyben a lóhúsbotrány tanulságaiból következő intézkedéseket foglalják majd össze.

 

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
385 231
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
385 231
Közösség

bőrszarv

a bőrből kiemelkedő, esetleg valóban szarvra emlékeztető képződmény, amelyet túlzott... Tovább

Somogy Megyei Földhivatal

Földhivatal Megyei Földhivatal Cím: Kaposvár Damjanich u. 11-15. 7400 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 4.9

Állattenyésztés