Milyen növényt lehet egyszerűen gondozni, nevelni? Ismerd meg a lobéliát, pici, kék virágaival!

hirdetes

Legyen Neked is mesés lobéliád – tudj meg mindent gondozásáról

TK, SFV

A lobélia rendkívül népszerű a növénykedvelők körében, elsősorban színes virágai miatt. Ismerjétek meg mostani cikkünkben ezt a közkedvelt növényt Ti is!

Lobélia

A lobéliának megtalálható csüngő, valamint álló változata is, viszont egyikb sem rendelkezik nagyobb méretekkel – nem haladja meg a 25 cm-t. A növény ennek ellenére ugyanakkor remek dísze lehet a balkonoknak, erkélyeknek, ugyanis virágzása egész nyáron végig kísérhet – egészen májustól októberig. 


Megemlíthető, hogy akadnak belőle párnaalkotó, illetve gömb formájú változatok is, mégis azok kevésbé elterjedtek, mint a csüngő növekedésű lobéliák – ezek sokkal hamarabb vonzzák a tekintetet, akár erkélyládába, akár függő kosárba vannak ültetve.


Lágyszárú, sűrűn elágazó növény, mely alacsony növéssel rendelkezik, össz-visz 10 – 15 cm-re nő. Virágai is megközelítőleg 1 centiméter nagyságúak, de olyan sűrűn nőnek, hogy képesek könnyedén eltakarni a virág zöldebb részeit. Mindemellett igényei szerények.

hirdetes


Miért is szeretik ennyien?


Ennek elsődleges oka, hogy gondozása során csak egy-két dologra kell odafigyelni, szinte gyerekjáték, amit gyönyörű, egész nyáron tartó virágzással hálál meg. Pici virágai már május közepén megjelennek és egészen a fagyok beálltáig csodálhatjuk őket. Találkozhatunk fehér és rózsaszínes fajtákkal is, mégis a kék változata a legelterjedtebb.


Nevelhetjük akár kertben, akár cserépben amennyiben nem kertes házban lakunk – viszont előbbi esetben remek talajtakaróként vagy szegélynövényként is működhet, amennyiben napos elhelyezést biztosítunk számára. Virágoskertünkben is remekül fog majd mutatni, a legváltozatosabb növények mellett.

hirdetes


A növény érdekessége, hogy a flamand botanikusról, Matthias de L’Obelről kapta elnevezését.


Hogyan gondozd növényedet?


Amennyiben nevelése mellett döntünk, bár ténylegesen szerény igényei vannak jobb, ha egy-két dologra odafigyelünk származása végett. Nincsennek különösebb kártevői, valamint betegségei, egyetlen egy dologgal érdemes vigyáznod: hogy ne száradjon ki.

 

 

Amennyiben érdekel, milyen igényekkel rendelkezik ez a pici növény, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-07-28

Cserepes virágok az esküvőkön a legújabb őrület- nektek is tetszeni fog ez a trend!

A környezetbarát esküvők trendjének egyik leglátványosabb velejárója, hogy vágott virágok helyett mezei virágokkal, valamint cserepes növényekkel dekorálnak.

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-07-31

Minden, amit a hortenzia neveléséről tudni érdemes

Ha nem virágoznak a hortenziáid, vagy csak néhol szárad a lebvelük, nem reménytelen a helyzet. Még Neked is lehetnek gyönyörű hortenziáid! Mutatjuk, hogyan!

További cikkek ebben a témában


iparszerű sertéstartás

az állatok zárt rendszerű, nagyüzemi tartása, amelyben a termelés magas fokú gépesítéssel... Tovább

Békéscsaba Városi Állatvédõk Közhasznú Egyesülete

Állatvédõ szervezet Az egyesület mûködése során törekszik az Állatvédelmi törvény... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény virág