Ezek a legszebb trópusi virágok: a trópusi virágok nem csal illatosak de extrém szép színekben elérhetőek!

Ezek a leglenyűgözőbb trópusi virágok, amikért rajongani fogsz

NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A trópusi virágok több jó dolgot hoznak egyszerre a kertbe: több színt, több illatot, nagyobb méretet és még több pillangót. A legolcsóbbak és legszebbek a hibiszkusz és az orchidea család tagjai. A broméliák pedig nemcsak gyönyörűek, hanem melegebb helyeken is kevés karbantartást igényelnek. Magyarország viszont hűvös éghajlat a trópusi virág kinti tartásához, ezért szükséged lesz egy tervre a trópusi növények télen történő egészségének megőrzésére; sok esetben ezek a növények a legjobb esetben is zsenge konténeres évelő növények, amelyeket beltérbe kell vinni, vagy szezonális egynyáriként kell kezelni. Mutatjuk a legszebbeket!

Trópusi növények

Ezek a legszebb trópusi virágok

Hibiszkusz (Hibiscus rosa-sinensis)

A trópusi hibiszkusz flamenco hangulatot kölcsönöz a terasznak és a konténerkertnek még a kezdők számára is. Ha a Hibiscus rosa-sinensisről van szó, akkor bőséges napsütést és vizet kell biztosítani neki: ekkor a növekedési időszakban akár 20 cm átmérőjű is lehet, megállás nélkül virágzik.  Mint sok trópusi virág, a hibiszkusz ragyogó színei a pillangók jelzőfényei. A sárga hibiszkusz Hawaii hivatalos állami virága is. Választhatsz olyan fajtákat , amelyek bármilyen színsémát kiegészítenek, mivel a virágok forró árnyalatúak: például sárga, narancssárga és piros, valamint hideg tónusok is vannak, például rózsaszín, fehér és lila.

Bromélia (a Bromeliaceae családba tartozó Aechmea vagy Guzmania nemzetségek)

A Bromeliaceae család nagy és változatos, beleértve az olyan növényeket, mint az ananász és a szürke zúzmószerű szakállbromélia.Szokatlan megjelenésük ellenére a broméliák meglepően egyszerű trópusi növények, amelyek a fagyközeli hőmérséklettől a magas hőmérsékletig széles hőmérséklet-tartományt képesek elviselni. A páratartalom az öntözés fontos eleme, mivel a bromélia leveleinek speciális pikkelyei vannak, amelyek felszívják a vizet a levegőből. Használj orchidea keveréket a bromélia cserépbe, mivel a természetben sok epifitaként (többnyire fákon élő, de azokon nem élősködő növények) nő. A virágzás után képződő hajtásokat ültessük át, mivel a szülőnövény a virág elszáradásával általában elpusztul. 

Klívia (Clivia miniata)

A Clivia miniata-t, amelyet szobaliliomnak is neveznek, sok kertész áhított vágya, mint egy szívós szobanövény, amely gyengén megvilágított helyeken is virágzik. A klívia nemcsak a korábban kopár, északi fekvésű ablakpárkányán fog megnőni, hanem szeret a száraz oldalon lenni, a legjobban minimális műtrágya mellett fejlődik, és akkor a legboldogabb, ha a gyökere zsúfolt cserépben van megkötve. 

Orchidea (Orchidaceae)

Az orchideafélék családjába (Orchidaceae ) több száz nemzetség és több tízezer faj tartozik, ezért ha még nem jártál sikerrel ezekkel a trópusi növényekkel, próbáld meg még egyszer. Az állóvízben rosszul fejlődő orchideák számára kritikus a megfelelő termesztőközeg kiválasztása. Az orchideák számára készült vaskos, kéregalapú termesztési keverék egészséges kezdetet ad növényednek. Válassz sok vízelvezető lyukkal ellátott edényt, hogy ne öntözd túl. Adj neki szűrt fényt, párás környezetet (fürdőszoba- vagy konyhaablak), és mérsékelt hőmérsékletet az orchidea életben tartásához.

Jázmin (Jasminum officinale)

A jázmin illatot és magasságot kölcsönöz minden kertnek, késő tavasztól kora őszig virágzik. Ez egy karcsú, de erőteljes növény, amelyet a kertészek gyakori metszéssel kordában tudnak tartani. A páratartalom ugyanolyan fontos, mint az öntözés az egészséges növények számára. Ha bent van (különösen hideg télen), adj a jázminnak erős, de közvetett fényt és hűvös helyet. 

Pompás medinilla (Medinilla magnifica)

A Medinilla magnifica, más néven pompás medinilla, sok trópusi virágtól eltér, mivel a kertben az árnyékos helyet kedveli. Ha sikeresen gondoztad az orchideát, bánj a medinillával is ugyanúgy – vadon epifitaként nő. Tedd át orchidea virágföldbe, öntözd takarékosan, és biztosíts enyhe napfényt és mérsékelt hőmérsékletet. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

égetés

magas hőmérséklet felhasználása orvoslás céljából. Vérzéscsillapításra, a bőrön... Tovább

borsó (kerti borsó, Pisum sativum L.)

a pillangósok családjába tartozik. 100—110 cm mélyen lehatoló gyökérzete 50—80 cm... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény