Legszebb tavak Magyarországon

Kevesen ismerik, pedig ezek Magyarország legszebb tavai

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Magyarország nem véletlenül érdemelte ki a vizek országa megnevezést, ugyanis rengeteg folyóval, gyógyvízlelőhellyel és tavakkal rendelkezik, amikből közel 3500 darabot tartanak nyilván. Azonban ha eddig csak a nagyobb tavainkat ismerted, itt az ideje Magyarország rejtett kincseit is felfedezni, találkozz a kevésbé ismert, de a legszebb magyar tavakkal!

legszebb magyar tavak


Legszebb tavak Magyarországon, amit kevesen ismernek

Képes útmutatónkban megmutatjuk merre vegyétek az irányt, hogyha szeretnétek különleges és páratlan szépségű tavakat felfedezni kis hazánkban! Bizony nem csak a Balaton, a Fertő- meg a Velencei tó létezik, ideje megismerkednek Magyarország rejtett kincseivel, ami az állóvizeinket illeti.
 

1.    Hubertlaki-tó, a bakonyi Gyilkos-tó

Erdély egyik legnépszerűbb látnivalója a híres Gyilkos-tó, de nem a székelyek az egyetlenek akik rendelkeznek egy ilyen tóval, a Bakonyba ellátogatva itthon is találkozhatunk vele. Hasonló látvány fog fogadni, hogyha ellátogatsz a Hubertlaki-tóhoz, amit csak a bakonyi Gyilkos-tónak is szoktak nevezni Bakonybélen.


2.    Apci tengerszem

Időjárástól függetlenül egy kristálytiszta vizű bányató látványa fogad, amely a türkiz minden árnyalatában pompázik, és nem mellesleg egy gyönyörű erdei útvonalon keresztül juthatunk el a tóhoz, ami az év minden napján pompás kirándulási lehetőség lehet. Mára elég felkapott lett a hely nyáron, de a hűvösebb időjárással kevesebb ember látogatja.Olvass többet az Apci Tengerszemről korábbi cikkünkben!


3.    Sződligeti horgásztó

Göd és Vác között lelhetjük fel a sződligeti horgásztavat, amit a helyiek mesetónak is becéznek, hiszen apró, nádfedeles fakunyhók veszik körül. A kunyhókkal körülvett horgásztó teljesen azt a benyomást kelti, mintha erről mintáztak volna egy-két Gyűrűk-ura film jelenetet.

4.    Megyer-hegyi tengerszem

Az ország legszebb természeti csodájának választották meg 2011-ben a Megyer-hegyi tengerszemet, így bátran kijelenthetjük, hogy minden kétség nélkül hazánk egyik leglátványosabb tava a Sárospatak fölött magasodó Megyer-hegy sziklafalai között rejtőzik. Tavat érdemes a Sárospatakról induló Malomkő-tanösvényen keresztül felfedezni, de ebben az esetben egy hosszabb túrára számítsatok!

5.    Arlói-tó

A Hódos-patak völgyében fedezhetjük fel Borsod egyik legszebb tavát, az Arlói-tavat. Igazi kuriózumnak számít Európában, ugyanis egy földcsuszamlás által keletkezett, úgynevezett suvadásos tó. A környék egyik kedvenc kiránduló helye, azonban aki nem helyi az nem igazán ismeri a dombok között megbúvó tavat. A tónál lehetőségünk van kempingezni, tudunk a tavon vízibiciklizni, csónakázni és még strandolhatunk is itt a melegebb napokon! 


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

elhalás (nekrózis, necrosis)

az élő szervezetben körülírt területeken a sejtek életműködésének végleges megszűnése.... Tovább

aratás

a termesztett növények ->betakarításának első szakasza (pl. a kalászos gabonák... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek