Filmekbe illő karácsonyi dekorációk ezekben az amerikai városokban!

hirdetes

Filmvászonról a valóságba - A 10 legjobb hely Amerikában, ahol varázslatos a karácsonyi időszak!

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az amerikai filmekből talán már kitalálhattuk, hogy a helyiek imádják az ünnepi időszakot, és rengeteg időt töltenek a karácsonyi hangulat megteremtésével. Most összegyűjtöttük azokat az amerikai városokat, ahol valóban csodás a karácsonyi időszak, és szinte a mesékben érezheti magát az, aki odautazik.

amerikai karácsony

Itt vannak a legjobb karácsonyi helyek az Egyesült Államokban, a dél-karolinai Charlestontól Alaszkáig. Ennél hangulatosabb helyet keresve se találhatnánk karácsony alkalmából, lessük meg hogyan is imádják az amerikaiak az amerikai karácsonyt!


Alexandria, Virginia

A D.C.-től körülbelül 20 percre délre található Alexandria tökéletes hely az ünnepi szezon eltöltésére. Az óváros sorházai és évszázados téglautcái még bájosabban néznek ki, ha hóval és karácsonyi koszorúkkal díszítik őket, és rengeteg szezonális tevékenység veszi itt kezdetét az ünnepi időszakban. Az ünnepség a Potomac folyó partján kezdődik az Alexandria Holiday Boat Parade of Lights-val és az éves skót karácsonyi sétával (december 3-tól 4-ig). 

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: kóstold meg a régmúlt karácsonyait a közeli Mount Vernonban (George Washington egykori otthona), ahol gyertyafényes vezetett túrán vehetsz részt, almabort és sütiket fogyaszthatsz (a közelgő dátumok közé tartozik december 10. , 11 és 19).

Asheville, Észak-Karolina

Asheville könnyen az ország egyik legjobb karácsonyi helye, ahol minden fényes kijelzőt és vásárlási lehetőséget kínál az ünnepekre – nem is beszélve a Blue Ridge-hegység tökéletes eldugott helyéről –, amire minden nyaraló vágyik. A város szezonális ajánlatai közé tartozik egy megvilágított csodaország az Észak-Karolinai Arborétumban, és a 29. éves Nemzeti Mézeskalács Házi Verseny az Omni Grove Park Innben (november 28. és január 2. között látható).

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: a Biltmore-i karácsony éppen olyan látványos, mint amilyennek hangzik: 100 kézzel díszített fa, 10 000 dísztárgy és 100 000 ünnepi fény vonzza a látogatókat 2023. január 9-ig.

Betlehem, Pennsylvania

A város német ihletésű karácsonyi városfaluja és a Christkindlmarkt (november 19. és december 19. között) kézművesek forgó kiállításait, élőzenét és üvegfúvó bemutatókat kínál. Miután felhalmozott kézzel készített dísztárgyakat és diótörőket, kocsikázzon Betlehem belvárosában, hogy megcsodálhassa az összes karácsonyi fényt.

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: A Winter Light Spectacular (január 1-ig) a Lehigh Valley Állatkertben, körülbelül 30 percre északnyugatra Betlehemtől, több mint egymillió fényt és megvilágított jelenetet tartalmaz az állatkertben.

Branson, Missouri

Mint Las Vegas egy családbarátibb változata, Branson pedig minden ünnepi szezonban mindent megtesz, hogy különlegessé tegye a készülődést. Az Ozark-hegyi város téli csodaországgá változik, 1500 karácsonyfával a városban és környékén, korcsolyázás a Branson óriáskerék alatt, és számos áthajtós fénykijelzővel.

hirdetes

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: menj egyenesen az 1880-as évek témájú szórakoztató műsorhoz a park Silver Dollar City-be, az éves An Old Time karácsonyi fesztiválra. A buli december 30-ig tart, és 6,5 millió lámpát, 1000 fát (köztük egy nyolcemeleteset), szabadtéri bemutatókat, felvonulásokat és természetesen túrákat foglal magában.

Charleston, Dél-Karolina

Ha magával ragadó karácsonyi élményre vágyunk, de nem rajongunk a hideg időért, Charleston a tökéletes úti cél a számunkra. Az idei ünnepi látványosságok közé tartozik a 32. éves Fényfesztivál (november 12. és december 30. között), amelyen a becslések szerint kétmillió villogó fény található.

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: A Lowcountry hagyományőrzés a Holiday Parade of Boats, amely a Cooper Rivertől a Charlestoni kikötőn át az Ashley Riverig tart december 11-én.

Chicago, Illinois

Az európai ihletésű Christkindlmarkettől a fényműsorokig, Chicago tud egy-két dolgot a karácsonyi hangulat (és a fagyos hőmérséklet) bemutatásáról. A kihagyhatatlan tevékenységek közé tartozik a Millenium Park 51 méteres karácsonyfájának meglátogatása, és a The Godfrey Hotel fűtött jégkunyhójában való kényelem.

#https://www.instagram.com/p/CkwG3lQvAna/x

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: látogass el a 2,5 millió LED a ZooLights-al (jelenleg január 2-ig), a Lincoln Park Állatkertben megrendezett éves fényfesztiválra. 

Kennebunkport, Maine

Ez az apró New England-i város minden decemberben felpörög az ünnepi jókedvtől az éves karácsonyi készülődés során, amely egy 11 napos mulatság. Körülbelül olyan, mint New England – az egyik fő látványosság a homárcsapdákból készült fa. (Az eseményre idén december 2. és 12. között kerül sor.) A The Clam Shackben található homártekercs – amelyet Maine egyik legjobb tekercsének tartanak – teljesen elfelejti a mézeskalácsot és a cukros szilvát.

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: a Mikulás érkezése a karácsonyi készületekre egy homárhajón.

Las Vegas, Nevada

Ha korábban azt hitted, hogy Las Vegas káprázatos, csak várd meg, amíg karácsonyra díszítik fel. Alapvetően az egész Strip egy téli csodaországgá változik, tele ünnepi eseményekkel az egész család számára. Az idei tevékenységek közé tartozik a tetőtéri korcsolyázás a The Cosmopolitan of Las Vegas-ban, a színes kiállítások a LINQ sétányon, egy 6 méter magas mézeskalács ember az ARIA-nál, és egy hatalmas ünnepi bemutató – egy 42 láb magas karácsonyfával kiegészítve – a Bellagio's Konzervatórium és Botanikus Kert-ben.

hirdetes

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: nézzen meg egy ikonikus előadást a Bellagio szökőkútjánál, és nézze meg a „Mikulás baba”, a „Harangok éneke” és más ünnepi klasszikusok előadásait.

New York City

A New York-i karácsony sokak nagy álma, legyen szó korcsolyázásról a Central Parkban, a Rockefeller Center fájának meglátogatásával vagy a 34. utca környékén leselkedéssel, abban a reményben, hogy tanúi lehetünk egy igazi karácsonyi csodának.

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: Brooklyn Dyker Heights negyedében nem lehet túlzásba vinni a karácsonyi díszeket. Csatlakozzon egy buszos vagy gyalogos túrához, amelyet a környék lakói szerveznek.

Északi-sark, Alaszka

Annak ellenére, hogy ez az Északi-sark 1700 mérföldre délre van az igazi Északi-sarktól, a furcsa alaszkai város 100 százalékban tele van karácsonyi hangulattal. A leghíresebb a Mikulás-ház (St. Nick önjelölt „hivatalos” otthona), az Északi-sark névleges szelleme még az utcanevekre is kiterjed: Snowman Lane, Saint Nicholas Drive, Holiday Road és Santa Claus Lane, amely cukornád alakú villanyoszlopok. Ugyanilyen imádnivaló a város postája, amelyet minden évben elárasztanak a Mikulásnak címzett levelek tízezrei.

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez: az éves fagyújtási ceremónia magával a Télapóval.

Park City, Utah

Mintha a világszínvonalú síelés nem lenne elég ok arra, hogy a Park City-ben töltsük az ünnepi szezont, a város történetesen csodálatos hely a karácsony eltöltésére is. Az egykori olimpiai városban rengeteg lehetőség kínálkozik a síelésre, a lékhorgászatra, a motoros szánozásra és a kutyaszánozásra – nincs hiány üdülőhelyekben, ahol bemelegedhetünk a csúszások között.

Ha csak 1 dolgot próbálhatnál itt ki az legyen ez:  90 perces vonatút a North Pole Expresszel a Heber Valley Railroad-nál, ahol forrócsokit kínálnak, és találkozhat Mrs. Claus-szal.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

anyagcsere (metabolizmus)

az élő szervezetek tápanyagfelvevő, -átalakító és -lebontó folyamatainak összessége. A... Tovább

táblaforgó

a műveleti fogások két végén keletkező üresjárati fordulósáv. Keresztirányú... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek