Sziklakert: ezeket a növényeket válaszd

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A legjobb növények a sziklakerthez

SzSz

Sziklakertet létrehozni otthon nem olyan nehéz, azonban alapos tervezést igényel. Nincs ez másként a benne elhelyezett növényekkel sem. Összegyűjtöttük miket ültess a sziklakertbe!

Sziklakert: ezeket a növényeket válaszd

Ha sziklakertet szeretnénk házilag építeni, akkor tényleg nagyon fontos a tervezés. Arra, hogy pontosan mire is érdemes figyelni, és hogyan csináljuk, már korábbi cikkünkben választ adtunk. Most azonban abban segítünk, hogy pontosan milyen növényeket érdemes a sziklakertben elültetni. Ezek a növények nem csak nagyon jól fognak mutatni a sziklakertedben, de pontosan azt a környezetet szereti, amit a sziklakert nyújtani tud számukra. Mivel a sziklakertben legfőképpen olyan növényeket kell ületetni, amelyek szeretik a nedves talajt, hiszen a szikla fokozza a talaj nedvességmegtartó képességét. 

Szilakerti növények

A jól megtervezett sziklakert szépsége a sziklák és a növények együttes hatása, vagyis hogy fokozzák az esztétikát a kertben. 

Az úgynevezett „sziklakert növények” nem részét képezik a botanikai osztályozásnak, hanem csak egy olyan csoportnak, amely bizonyos jellemzőkkel rendelkezik, beleértve az  aszályállóságot , a jó vízelvezetést és a kompakt növekedési szokást. A következőkben kisebb és nagyobb fajtákat is felsorolunk, amelyek szeretik az előbbi környezeti feltételeket, így tökéletes választásnak bizonyulnak majd a sziklakertbe.

hirdetes

Sziklai ternye (Aurinia saxatilis)

A sziklai ternye alacsony növekedésű, gyorsan terjedő növény, amely április-májusban kis sárga virágfürtöket hoz. Gyenge talajban virágzik és szárazságtűrő növénynek tekinthető.

  • Színe:  Sárga
  • Napfény igénye:  Teljes nap
  • Talajigények:  Száraz, közepesen homokos, jól vízelvezető

Bíborvörös délvirág (Delosperma cooperi)

A bíborvörös délvirágot gyakran talajtakaróként használják, és egész nyáron virágzik. A növény toleráns a hővel és az aszállyal szember, viszont meghal, ha nincs jó vízelvezetése.

hirdetes
  • Színfajták:  vörös-lila
  • Napfény igénye:  Teljes nap
  • Talajigények:  átlagos tápanyagigényű, száraz, jól vízelvezető

Kövi Varjúháj (Sedum rupestre 'Angelina')

Az Angelina stonecrop egy olyan terjedő talajtakaró, amely gyorsan növekszik, és olyan szőnyeggé alakul, amely mindössze 15 centi magas. Minél több napot kap a növény, annál aranysárgább lesz a lombozata. Kicsi, csillag alakú sárga virága nyár elején és közepén virágzik.

  • Színváltozatok:  Sárga
  • Napfény igénye:  Teljes nap
  • Talajigények:  Átlagos, száraz és közepes nedvességtartalmú, jól vízelvezető
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes


.../2006. (...) FVM rendelet

a termõföldre vonatkozó elõvásárlási és elõhaszonbérleti jog gyakorlásával összefüggõ... Tovább

hasznosítható víz (diszponibilis víz)

a növények által felvehető, a talaj pórusaiban levő vízkészlet. Értéke megegyezik a... Tovább

Tovább a lexikonra