Sziklakert: ezeket a növényeket válaszd

hirdetes

Ezeket a növényeket ültesd a sziklakertedbe

SzSz, AN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sziklakertet létrehozni otthon nem olyan nehéz, azonban alapos tervezést igényel. Nincs ez másként a benne elhelyezett növényekkel sem. Összegyűjtöttük miket ültess a sziklakertbe!

Sziklakert: ezeket a növényeket válaszd

Ha sziklakertet szeretnénk házilag építeni, akkor tényleg nagyon fontos a tervezés. Arra, hogy pontosan mire is érdemes figyelni, és hogyan csináljuk, már korábbi cikkünkben választ adtunk. Most azonban abban segítünk, hogy pontosan milyen növényeket érdemes a sziklakertben elültetni. Ezek a növények nem csak nagyon jól fognak mutatni a sziklakertedben, de pontosan azt a környezetet szereti, amit a sziklakert nyújtani tud számukra. Mivel a sziklakertben legfőképpen olyan növényeket kell ületetni, amelyek szeretik a nedves talajt, hiszen a szikla fokozza a talaj nedvességmegtartó képességét. 

Szilakerti növények

A jól megtervezett sziklakert szépsége a sziklák és a növények együttes hatása, vagyis hogy fokozzák az esztétikát a kertben. 

Az úgynevezett „sziklakert növények” nem részét képezik a botanikai osztályozásnak, hanem csak egy olyan csoportnak, amely bizonyos jellemzőkkel rendelkezik, beleértve az  aszályállóságot , a jó vízelvezetést és a kompakt növekedési szokást. A következőkben kisebb és nagyobb fajtákat is felsorolunk, amelyek szeretik az előbbi környezeti feltételeket, így tökéletes választásnak bizonyulnak majd a sziklakertbe.

hirdetes

Sziklai ternye (Aurinia saxatilis)

A sziklai ternye alacsony növekedésű, gyorsan terjedő növény, amely április-májusban kis sárga virágfürtöket hoz. Gyenge talajban virágzik és szárazságtűrő növénynek tekinthető.

  • Színe:  Sárga
  • Napfény igénye:  Teljes nap
  • Talajigények:  Száraz, közepesen homokos, jól vízelvezető

Bíborvörös délvirág (Delosperma cooperi)

A bíborvörös délvirágot gyakran talajtakaróként használják, és egész nyáron virágzik. A növény toleráns a hővel és az aszállyal szember, viszont meghal, ha nincs jó vízelvezetése.

hirdetes
  • Színfajták:  vörös-lila
  • Napfény igénye:  Teljes nap
  • Talajigények:  átlagos tápanyagigényű, száraz, jól vízelvezető

Kövi Varjúháj (Sedum rupestre 'Angelina')

Az Angelina stonecrop egy olyan terjedő talajtakaró, amely gyorsan növekszik, és olyan szőnyeggé alakul, amely mindössze 15 centi magas. Minél több napot kap a növény, annál aranysárgább lesz a lombozata. Kicsi, csillag alakú sárga virága nyár elején és közepén virágzik.

  • Színváltozatok:  Sárga
  • Napfény igénye:  Teljes nap
  • Talajigények:  Átlagos, száraz és közepes nedvességtartalmú, jól vízelvezető
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

légszáraz mag

a tárolhatóság állapotáig kiszárított mag. A fajok szerint változó értékű... Tovább

gyorsfejlődés

gazdasági állataink egyes fajtái, egyedei gyorsabb differenciálódás és növekedés révén... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet