Ez az 5 legfinomabb paradicsom: a legkedveltebb és legfinomabb paradicsomfajták az olaszok szerint

Ez az 5 legfinomabb paradicsom – még elültetheted a hónapban

LV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Legfinomabb paradicsom fajták

Hogyan ültess paradicsomot?

Májusban még nem vagy elkésve az ültetéssel, ha a fenti kis leírásban kedvet kaptál, akkor mutatunk néhány tanácsot a paradicsom ültetéséhez. A paradicsomok számára optimális környezet megteremtése és a megfelelő gondozás kulcsfontosságú a bőséges termés eléréséhez. A paradicsomoknak legalább 6-8 óra közvetlen napfényre van szükségük naponta a megfelelő növekedéshez és terméshez. Ügyelj arra, hogy elegendő helyet hagyj a növények között a megfelelő szellőzés és növekedés érdekében. Ez csökkenti a gombás betegségek kockázatát is.

Paradicsom gondozása

Gazdag talaj, bőséges termés

Ügyelj arra, hogy a paradicsomokat jó minőségű talajba ülteted, amely tápanyagban gazdag. Készíts elő egy mély ágyást és keverj bele komposztot vagy szerves anyagokat a talajba, hogy támogasd a növények egészséges növekedését és fejlődését. 

Frissítő öntözés

A paradicsomokat rendszeresen locsold meg, hogy megfelelően hidratáltak legyenek. Ügyelj arra, hogy ne áztasd túl őket, de ne hagyd őket kiszáradni sem. A nedves talaj segít elkerülni a repedéseket és más problémákat.

Kötözési trükkök a kertben

Ahogy a paradicsomok növekednek, támogatást és kötözést igényelnek. Használj tám rendszerű vagy körülményes keretrendszert a növények támogatásához és kösd le a hajtásokat, hogy megelőzd a letörést és a szétnyújtást. 

Gondoskodás

Ne felejtsd el rendszeresen gyomlálni a paradicsomágyást, hogy megelőzd a gyomok elszaporodását és a növények versengését a tápanyagokért. Tartsd szemmel a növényeket a betegségek és kártevők ellen és alkalmazz természetes vagy szerves módszereket a megelőzés és a kezelés érdekében. 
 

És ami még nagyon fontos: a paradicsom tárolása. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan tárolhatod úgy a paradicsomot, hogy sokáig friss és ropogós maradjon!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-23

Kövesd ezeket a tippeket, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen

Nincs jobb annál, mint a kertben jól belakmározni az isteni gyümölcsökből. Ezek a legjobb házi praktikák, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen.

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-22

Ezek a házi növényvédő szerek minden kártevőt elűznek a kertből - Hihetetlen, de igaz

A kártevők a legtöbb kerttulajdonos életét megnehezítik, de ezek a házi növényvédő szerek garantáltan megoldják a problémádat. Ne habozz, próbáld ki őket.

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-05

Paprika betakarítása: mikor és hogyan szedjük a paprikát?

Hogyan és mikor kell betakarítani a paprikát? A mostani cikkünkben választ kapsz erre a kérdésre és tanácsokat is a paprika felhasználáshoz a konyhában!

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

2024-06-05

Így metszd meg a paprikádat, mint egy profi

A paprika metszésének trükkjeit osztjuk most meg veletek: így metszd meg a paprikádat, mint egy profi kertész, a paprikád pedig meg fogja hálálni bő terméssel!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csalánkiütés

hirtelen jelentkező és ált. gyorsan elmúló, az egész testen a bőrben lapos duzzanatokkal... Tovább

baltacim (eszparzet, Onobrychis viciifolia Scop.)

a ->pillangósok családjához tartozó, évelő takarmánynövény. Erős karógyökere, üreges... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Zöldség