A lakásban nevelt kurkuma virága az orchideánál is szebb!

A lakásban nevelt kurkuma virága az orchideánál is szebb!

B. Á., GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kevesen tudják, de a lakásban nevelt kurkuma virága még az orchidea szépségét is felülmúlja, nézzük, mit kell tudni a gondozásáról!

A lakásban nevelt kurkuma virága az orchideánál is szebb!

A kurkuma otthoni termelése

A lakásban nevelt kurkuma még az orchideánál is szebb. Gyökerekről termeszthető, amelyeket számos bevásárlóközpontban találhatunk. Vágjunk vagy törjünk le egy darabot egy nagyobb gyökérből, olyat amin van 2-3 rügyszerűség. Töltsük meg a cserepet tápanyagokban gazdag, de alig nedves földdel. A PH érték 4.5 és 7.5 között kell legyen. Helyezzük a földbe a kurkuma gyökeret kb. 5 cm mélyen, a gyökéren lévő rügyre emlékeztető kis csomók pedig felfelé álljanak. Takarjuk be földdel. A kurkuma szereti a vizet, ezért locsoljuk két naponként egyszer, a föld legyen nedves, de ne legyen túlságosan vizes, mert akkor elrothadhat az elültetett gyökér. Körülbelül egy hónap múlva megjelennek az első hajtások.

Jó tanácsok a gyors termesztéshez

Ahhoz, hogy stimulálni tudjuk az új gyökerek növekedését a talajt mindig tartsuk nedvesen, vigyázzunk arra, hogy ne száradjon ki teljesen. Amikor a talaj kiszárad, akkor úgymond a növény elküldi a gyökereket, hogy vizet keressenek. Ha 2 naponta egyszer meglocsoljuk, akkor stimulálni tudjuk az új növekedést.

Hogyan szedjük le a kurkumát?

A kurkuma termesztése 6 hónaptól – 10 hónapig tart, amikor a levelek kezdenek elhervadni akkor itt az ideje összegyűjteni a termést. A termés összegyűjtése nagyon egyszerű, emeljük ki a növényt a gyökérrel együtt, majd vágjuk le a számunkra szükséges gyökereket. Helyezzük vissza a növényt a földbe. A kurkumát tartsuk hűvös, sötét helyen. A kurkuma évelő növény ezért minden tavasszal gyökeret fog hozni ismét. Jó kertészkedést kívánunk! A kurkuma akár évente többször is virágozhat. Forrás: Ketkes.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Prudentia (B 1202)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

bélszurok

a ->magzat vastag- és végbelében (->bélcső) képződött kenőcsszerű,... Tovább

Tovább a lexikonra