5 különleges tulipánhagyma, amit mos, ősszel kell elültetned: különleges tulipánok

hirdetes

5 különleges tulipánhagyma, amit mos, ősszel kell elültetned

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az ősz az olyan tavaszi virágok, mint a jácint, nárcisz, és a tulipán ültetésének időszaka. Szeretnéd telepakolni kertedet csodaszép, nagyon különleges tulipánokkal, hogy aztán az egész utca a te kertedet csodálja tavasszal? Mutatunk 5 nagyon különleges tulipánhagymát, amit mindenképpen el kell ültetned idén!

5 különleges tulipánhagyma őszre

Különleges tulipánok: Papagáj tulipánok 

Én alapból nagyon imádom a tulipánokat, de ezek a különleges, csodaszép színekben pompázó különleges fajok még inkább elvarázsolnak. A papagáj tulipánok nagyon jellegzetes csésze alakú szirmokkal rendelkeznek, amik nagyon élénk sínekben pompáznak. Ezek az egzotikus megjelenésű tulipánok fodros szirmokkal is rendelkeznek, amelyek finomak, és a lehető legfinomabban kell bánni velük. Ezek a különleges tulipánok tavasz közepétől tavasz végéig nyílnak, tehát nem feltétlenül a tavasz első hírnökei.

Különleges tulipánok: Dupla tulipánok (Babarózsa tulipánok)

Ha van mesébe illőbb tulipán ennél, akkor valaki mutassa meg nekem! A dupla tulipánok, már-már a babarózsára hajaznak, de mégis tulipánok, ugyanúgy tulipán hagymáról növekednek, mint más tulipánok. Nevüket onnan kapták, hogy több szirmuk van, így nagyon hasonlítanak a bazsarózsára. Ezek a tulipánok többnyire kétszínűek, és csoportosan ültetve mesésen néznek ki. Kényes természetük miatt azonban erős széltől és esőtől védett területekre kell ültetni.

hirdetes

Különleges tulipánok: Rojtos tulipánok

Ezeknek a különleges tulipánoknak van egy nagyon jellegzetes szirmuk, amely a végén rojtos, innen ered a rojtos tulipán név. A rojtos tulipánok egyre népszerűbbek, és gyakran kontrasztos színűek a végükön, hogy igazán kitűnjenek a tömegből. Ez a fajta tulipán tavasz közepétől késő tavaszig virágzik. Ha valamilyen extrán különleges, formabontó elemet szeretnél a kertedbe, akkor a rojtos tulipánokat mindenképpen ajánljuk!

Különleges tulipánok: Fosteriana tulipánok

Ezt a tulipánfajtát 2 néven ismerik, fosteriana és császár tulipán, ami a méretüknek köszönhető. Több színben lehet kapni őket, csodaszépek, nem véletlen, hogy nagyon népszerűek Európa szerte. Ezek a különleges tulipánok korán virágoznak, így tavasszal korán érdemes őket várni, hogy szépítsék be a kertet, és a kerttel együtt a mindennapjainkat.

hirdetes

Különleges tulipánok: Greigii tulipánok

A Greigii tulipán egy tál alakú fajta, amelyet többnyire rövid szárukról és lila színű lombozatukról ismernek fel. Ez a fajta tulipán jól ismert a szirmainak kéttónusú árnyalatairól is, amelyek korán-tavasz közepén virágoznak, hasonlóan a fosteriana tulipánokhoz. Ültess mindkettő különleges tulipánból, hogy egy tündérország lehessen a kerted a tulipánoknak köszönhetően. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-06

Ez a 4 legjobb illatú egynyári virág – lassan itt az ideje elkezdened az ültetést

Mutatjuk a legjobb illatú egynyári virágokat, amiket érdemes lesz neked is elültetned idén, ha szeretnél jó illatot kertedben, otthonodban - szakértői cikk.

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-02-15

Ezeket a virágokat ültesd tavaszi balkonládádba

A balkonládák tavasszal sem maradhatnak üresen! Milyen virágokat érdemes ültetni a tavaszi balkonládákba? Már mutatjuk is a mi kedvenceinket, amiket idén sem...

2024-02-12

A tavasz legszebb virága- bemutatjuk a gyöngyvirágcserjét

A gyöngyvirágcserje, egy könnyen termeszthető, strapabíró lombhullató cserje, mely gyönyörű rózsaszín, fehér virágokkal teszi kellemesebbé a tavaszi kerteket.

2024-02-13

Ez az 5 legjobb növény a csirkéknek – ültesd el ezeket te is tavasszal!

A tavasz tökéletes időszaka arra, hogy finom ételeket ültessünk csirkéknek. Mutatunk is egy listát azokról a növényekről, amikért valósággal rajonganak a csirkék.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fejési napló (istállókönyv)

a kifejt tej mennyiségét rögzítő bizonylat. Tovább

65/2006. (IX. 11.) FVM rendelet

a kedvezõ gabonatermésbõl származó elõnyök kihasználása érdekében az agrártermelõk... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág virágtermesztés