Különleges szobanövények

hirdetes

12 különlegesen gyönyörű szobanövény, amikről még sosem hallottál!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Azonnal beleszerettem ezekbe a szobanövényekbe

+Érdekességek az Euphorbia obesáról

Név: Euphorbia obesa

Közönséges név: Baseball növény, tengeri sün, Gingham Golf Labda Kaktusz

Jellegzetes tulajdonságai: Enyhén felfújt megjelenés, amely fiatalon baseball-labdára emlékeztet, a szárak hiánya és a vonzó, "gingham"-szerű jegyek. A növény tetejéről a szélén apró sárga virágok jelennek meg.

Miért szeretem: Kicsi és tökéletesen kerek, mint egy golflabda. Engem azonban leginkább a gyönyörű "gingham"-szerű jegyek bűvöltek el. Még soha nem láttam ehhez hasonló növényt.

Amire érdemes odafigyelni:  Csak arra kell ügyelni, hogy ne öntözzük túl. Próbáljunk meg közvetlen napfényt és fagy elleni védelmet biztosítani neki, de ne feledjük, hogy teljes napsütésben egy idő után elveszítheti zöldesszürke színét.

Azt is észrevettem, hogy az enyém eléggé csípős kinézetűvé vált, ahogy az az itt látható fotókon is látszik. Kíváncsi voltam, hogy ez a növény normális növekedési szokásának része-e, mivel hengeresebbé vált. Azóta ismét lekerekült. Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy mi volt a probléma - lehet, hogy a természetes növekedési szokás, vagy talán csak nem öntöztem eléggé!

hirdetes

+Érdekesség a Csüngő Varjúhájról

Tények a Csüngő Varjúhájról:

A Sedum morganianum egy virágos sedum a crassulaceae - (kövirózsafélék) családjába tartozó növény, amely Dél-Mexikóban és Hondurasban őshonos.

A szukkulensek sedum családjába tartozik, és nagyon könnyen gondozható.

A szukkulens a Burro's Tail Sedum, illetve a Szamárfarkú kaktusz köznapi neveken is ismert. Tudományos neve Sedum morganianum.

A növényt gyakran összetévesztik a sedum burritóval. A hagyományos sedum morganianum levelei hegyesebbek, a sedum burrito levelei pedig lekerekített csúcsúak. Mindkettő nagyszerű a függőkosarakba, és ugyanazok a termesztési feltételek és gondozás...

hirdetes

Bár a sedum morganianumot szamárfarkkaktuszként ismerik, nem kaktusz, hanem szukkulensnek számít. (Nem minden szukkulens kaktusz, de minden kaktuszfajta szukkulens).

A szukkulensnek több olyan fajtája is van, amely a csüngőfark-szerű habitusával nő. Mindegyiknek hasonlóak a termesztési igényei. Egyesek hegyes csúcsúak, mások pedig sokkal kerekebbek. 

Az alábbi képen látható példányt kék könnycseppnek (blue tears sedum) nevezik. Láthatjuk a hasonlóságot a dús levelekkel és a hosszú farokkal. De ennél a növénynél a végek inkább rozetta, mint lógó, hegyes farok.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-27

Dzsungel a nappalidban – így gondozzunk aszparáguszt

Az aszparágusz (Asparagus setaceus) leveleinek és finomágú hajtásainak köszönhetően tökéletes díszítőelem lehet otthonodban, ha dzsungel hangulatot teremtenél.

2023-05-19

Hogyan futtasd fel a futórózsát? Ezekkel a tippekkel mindenki irigykedik majd a rózsakertedre!

A futórózsák, más néven mászórózsák renget féleképpen tehetik különlegessé a kertedet! Ezek a rózsa felfuttatási inspirációk és tippek segítenek a formázásban!

2023-05-19

Rózsák, amik egész nyáron virágoznak a kertedben

Míg a legtöbb rózsa virágzási csúcsa késő tavasszal vagy nyár elején van, többféle rózsa is virágzik a nyári hónapokban, így egész nyáron jutalmaznak minket

2023-05-27

A szagosbükköny (Japanese Sweet Pea) virágok varázsa és gondozása

A szagosbükköny (Lathyrus odoratus), más néven Japanese Sweet Pea, lenyűgöző virág, amely színpompájával és kellemes illatával elvarázsolja kerted hangulatát

2022-10-18

Hogyan készítsd fel a kertedet a fagyokra?

Hogyan készítsd fel a kertedet a hidegre? Mit csinálj az évelő növényekkel, egynyári növényeiddel, cserjéiddel, fáiddal télen? Mutatjuk hogyan készítsd fel őket!

2023-05-16

6 hiba, amit el kell kerülni a növények vízben történő szaporítása során – és mit tegyünk helyette

Adjuk meg új dugványainknak a legnagyobb esélyt a sikerre azáltal, hogy elkerüljük ezeket a hibákat, ha vízben szeretnénk hajtatni őket! Vízben gyökereztetni

2023-03-29

Kávézacc komposztálás- Így használd a kávézaccod tavaszi kertedben!

Jó ötlet a kávézacc műtrágyaként való használata? Hogyan segít vagy árt a kertben használt kávézacc? Mutatjuk hogyan használhatod a kávézaccot a kerben!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

foszfon- és foszforsavészter-származék hatóanyagú rovarölő szerek

a foszfonsavészterekben a foszfor három oxigénatom mellett egy vegyértékével szénatomhoz... Tovább

ernyősök (Umbelliferae)

a kétszikűek osztályának egyik családja; zömmel lágy szárú, egyszerű v. összetett... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés