Különleges szobanövények

hirdetes

12 különlegesen gyönyörű szobanövény, amikről még sosem hallottál!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Azonnal beleszerettem ezekbe a szobanövényekbe

+Érdekességek az Euphorbia obesáról

Név: Euphorbia obesa

Közönséges név: Baseball növény, tengeri sün, Gingham Golf Labda Kaktusz

Jellegzetes tulajdonságai: Enyhén felfújt megjelenés, amely fiatalon baseball-labdára emlékeztet, a szárak hiánya és a vonzó, "gingham"-szerű jegyek. A növény tetejéről a szélén apró sárga virágok jelennek meg.

Miért szeretem: Kicsi és tökéletesen kerek, mint egy golflabda. Engem azonban leginkább a gyönyörű "gingham"-szerű jegyek bűvöltek el. Még soha nem láttam ehhez hasonló növényt.

Amire érdemes odafigyelni:  Csak arra kell ügyelni, hogy ne öntözzük túl. Próbáljunk meg közvetlen napfényt és fagy elleni védelmet biztosítani neki, de ne feledjük, hogy teljes napsütésben egy idő után elveszítheti zöldesszürke színét.

Azt is észrevettem, hogy az enyém eléggé csípős kinézetűvé vált, ahogy az az itt látható fotókon is látszik. Kíváncsi voltam, hogy ez a növény normális növekedési szokásának része-e, mivel hengeresebbé vált. Azóta ismét lekerekült. Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy mi volt a probléma - lehet, hogy a természetes növekedési szokás, vagy talán csak nem öntöztem eléggé!

hirdetes

+Érdekesség a Csüngő Varjúhájról

Tények a Csüngő Varjúhájról:

A Sedum morganianum egy virágos sedum a crassulaceae - (kövirózsafélék) családjába tartozó növény, amely Dél-Mexikóban és Hondurasban őshonos.

A szukkulensek sedum családjába tartozik, és nagyon könnyen gondozható.

A szukkulens a Burro's Tail Sedum, illetve a Szamárfarkú kaktusz köznapi neveken is ismert. Tudományos neve Sedum morganianum.

A növényt gyakran összetévesztik a sedum burritóval. A hagyományos sedum morganianum levelei hegyesebbek, a sedum burrito levelei pedig lekerekített csúcsúak. Mindkettő nagyszerű a függőkosarakba, és ugyanazok a termesztési feltételek és gondozás...

hirdetes

Bár a sedum morganianumot szamárfarkkaktuszként ismerik, nem kaktusz, hanem szukkulensnek számít. (Nem minden szukkulens kaktusz, de minden kaktuszfajta szukkulens).

A szukkulensnek több olyan fajtája is van, amely a csüngőfark-szerű habitusával nő. Mindegyiknek hasonlóak a termesztési igényei. Egyesek hegyes csúcsúak, mások pedig sokkal kerekebbek. 

Az alábbi képen látható példányt kék könnycseppnek (blue tears sedum) nevezik. Láthatjuk a hasonlóságot a dús levelekkel és a hosszú farokkal. De ennél a növénynél a végek inkább rozetta, mint lógó, hegyes farok.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-02-22

10 tavaszi virág, amiknek ott a helye kertedben

Néhány héten belül kezdetét veszi a természet látványos ébredezése, és bizonyára már te is azon töröd a fejedet, hogy idén milyen tavaszi virágokat ültess?

2022-04-04

Mi is az a liofilizálás és miért is olyan jó?

A liofilizálás és a liofilizált gyümölcsök igen népszerűek a konyhaművészetben. Mi is az a liofilizálás és mik is az előnyei? Olvasd el cikkünket és megtudod!

2022-03-29

8 egyszerű talajteszt, amit érdemes elvégezned kertedben

Az alábbiakban néhány egyszerűen elvégezhető talajtesztről olvashatsz, amik segítenek megállapítani kerted talajának különböző adottságait, és hatékonyabbá tenni.

További cikkek ebben a témában


Dunakeszi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Közszolgáltató Ügyfélfogadás: Hétfõ: 13-17.30-ig Szerda: 8-16-ig Péntek:... Tovább

juhlegelő

régebben feltétlen juhlegelőnek tekintették az olyan sovány legelőt, amelyen más jószág nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés